به گزارش سایت خبری پرسون، آیین مبادله تفاهمنامه همکاری مشترک وزارت راه و شهرسازی (شرکت بازآفرینی شهری ایران) و شهرداری تهران عصر امروز با حضور علیرضا زاکانی شهردار تهران و رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی برگزار شد.
زاکانی با اشاره به اینکه در شهر تهران با دو ویژگی نامبارک بافت فرسوده و افزایش قیمت مسکن و اجاره بهای آن روبهرو هستیم، اظهار کرد: در حال حاضر 12 هزار هکتار بافت ناپایدار و 4560 هکتار بافت فرسوده روبهرو هستیم که با وجود گسلهای اطراف تهران احتمال بروز خطراتی با بروز حوادث طبیعی مانند زلزله وجود دارد.
شهردار تهران با اشاره به اینکه باید این محدودههای پرخطر تعیین تکلیف شود، اضافه کرد: وجود این معضلات در تهران برنامهریزی و رفع موانع سر راه احیای بافت فرسوده را در مقابل مدیریت شهری قرار داده تا ضمن پیگیری جدی به گونهای عمل شود تا ضمن دگرگونی چهره شهر، با ایجاد سرانههای هفتگانه خدماتی امکان زیست بهتری را در محدوده بافتهای فرسوده و ناپایدار ایجاد کنیم.
زاکانی با اشاره به افزایش قیمت مسکن و اجاره بهای آن یادآور شد: قیمت هر متر مسکن در تهران به اندازهای افزایش داشته که از استطاعت مردم بالاتر رفته و فشار مضاعفی را به سبد خانوار مردم تهران تحمیل میکند.
وی افزود: برای تغییر این معادله و حرکت در یک مسیر جدید، قانون تولید مسکن و ورود دولت به موضوع ساخت جهادی مسکن میتواند فرصت مغتنمی را در این حوزه ایجاد کند.
شهردار تهران تأکید کرد: در حال حاضر مدیریت شهری با ایجاد قرارگاه جهادی مسکن به صورت عموم تسهیلات ویژهای را در زمینه ساخت و ساز در تهران در نظر گرفته است. این تسهیلات با رویکرد احیا و نوسازی بافت فرسوده در نظر گرفته است تا گره کور ساخت و ساز و صدور پروانه در تهران باز شود.
شهردار تهران با اشاره به اینکه نیاز پایتخت به مسکن بالاست، گفت: میتوان با تجمیع ریزدانهها و استفاده از ظرفیتهای دولتی و امکاناتی که قرارگاه جهادی مسکن ایجاد میکند ضمن اجرای تعهداتی که به سازندگان و سرمایهگذاران در این زمینه داریم زمینه ساخت و ساز فعال در تهران را ایجاد میکنیم.
زاکانی با تأکید بر اینکه تهران به دلیل شرایط خاص خود نیاز به تولید مسکن بیشتری دارد؛ افزود: امروز با امضای این تفاهمنامه امکان ساخت 130 هزار واحد مسکونی در هر سال فراهم میشود. همچنین در حال حاضر قرارگاه جهادی مسکن در تمامی مناطق 22گانه شهر تهران فعال است.
به گزارش تسنیم؛ رستم قاسمی نیز در این مراسم گفت: با حضور دولت در نهضت تولید مسکن و تعهداتی که در این زمینه دارد، در 6 ماه گذشته اقدامات خوبی در زمینه زیرساختهای نرمافزاری برای ساخت 4 میلیون مسکن در کشور ایجاد شده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر زمین برای بارگذاری یک میلیون و 500 هزار واحد مسکونی آماده شده است، تأکید کرد: این ظرفیت بهزودی به 2میلیون و 400 هزار واحد مسکونی در کشور میرسد.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه هماکنون 800 هزار واحد مسکونی در کشور در شهرها و روستاها در دست ساخت است، تصریح کرد: این ظرفیت در کنار 2 هزار و 200 واحد مسکونی مهر که در حال ساخت است؛ ظرفیت خوبی را در کشور ایجاد کرده است.
قاسمی گفت: بهزودی طرح ساخت 10 تا 15 هزار واحد مسکونی در استانهای کشور شروع میشود که اطلاعرسانیهای لازم در این زمینه به مردم خواهد شد.
وی با اشاره به امضای تفاهمنامه همکاری با شهرداری تهران یادآور شد: طبق آمارهای موجود 2 میلیون و 500هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده قرار گرفته است که نیاز به نوسازی دارد. طبق برنامهریزیهای انجام شده ساخت سالی 150 هزار واحد مسکونی در هر یک از کلانشهرهای کشور شروع میشود و در اجرای این طرح دولت منابع و امکانات را در اختیار سازندگان قرار میدهد.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه طرح ساخت سالی 150هزار واحد مسکونی در شهرهای دیگر شروع شده است، تأکید کرد: با امضای این تفاهمنامه با همت شهرداری تهران این طرح در پایتخت نیز شروع میشود.
قاسمی با اشاره به ساخت تنها 10 هزار واحد مسکونی در سالهای گذشته در محدوده بافت فرسوده شهر تهران، گفت: با توجه به روند کندی که احیای بافت فرسوده در تهران داشت، ساخت واحدهای مسکونی در تهران در راستای این تفاهمنامه این کمبودها را جبران کرده و نهتنها وضعیت مسکن بهبود مییابد، بلکه اجاره بهای مسکن نیز در پایتخت کاهش مییابد.
وی با اشاره به اعطای 450 میلیون تومان تسهیلات به ازای هر واحد مسکونی به سازندگان، افزود: همچنین ودیعه 60 میلیون تومانی برای ساخت واحدهای فرسوده در نظر گرفته شده است.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه قانون جهش مسکن تحول بزرگی را در تولید مسکن در پایتخت ایجاد میکند، تصریح کرد: خیال ما راحت است که در شهرداری تهران فردی قوی و با اراده حضور دارد تا برنامههای حوزه مسکن به نتیجه مطلوبی برسد.
قاسمی تأکید کرد: تمام ظرفیتهای وزارت راه و شهرسازی در خدمت مردم تهران است تا یک جهش بزرگ در بهبود وضعیت بافتهای فرسوده شهر ایجاد شود.