گورستان طلسم شده با رازی پنهان در ایران

گورستان‌ کان‌ گنبد در ۳۰ کیلومتری جنوب شرقی شهرستان ایلام و در مسیر راه ایلام به ارکواز ملکشاهی واقع است.
تصویر گورستان طلسم شده با رازی پنهان در ایران

در آن سوی کبیر کوه، در دامنه‌ یکی از پشته‌های کوه شاه نخجیر ایلام، گورستانی شگفت‌انگیز خود نمایی می‌کند. گورستانی که همه چیز آن عجیب است؛ از بقای ۴ جسد یافت‌شده که به هم ریخته‌اند و هیچ‌گونه انسجامی بین استخوان‌های بدن اجساد وجود ندارد تا پیداکردن خنجر، عقیق و شمشیر که ذهن باستان‌شناسان را درگیر کرده است. برای آشنایی بیشتر با گورستان کان گنبد ملکشاهی مطلب ما را دنبال کنید .

گورستان کان گنبد ملکشاهی ایلام کجاست؟

گورستان‌ کان‌ گنبد در ۳۰ کیلومتری جنوب شرقی شهرستان ایلام و در مسیر راه ایلام به ارکواز ملکشاهی واقع است. این گورستان در دامنه یکی از پشته‌های کوه شاه‌ نخجیر، از رشته‌های فرعی کبیرکوه، واقع شده و طول و عرض تقریبی آن، هر کدام ۳۵۰ متر است. این پشته ترکیبی از صخره و خاک است و گورها عمدتاً در بالا و دامنه آن مشاهده می‌شوند. این اثر که به‌عنوان یکی از جاهای دیدنی ایلام شناخته می‌شود، در تاریخ ۱۷ بهمن ۱۳۷۹ با شماره ثبت ۳۰۴۶ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

گورستانی از ماقبل تاریخ

گورستان کان گنبد متشکل از تعدادی قبور، دو طبقه پیش از تاریخ بوده که هر کدام از قبور بیان کننده نوع مذهب و اعتقاد مردم این مناطق بر اساس نوع تدفین مردگان خود در پیش از تاریخ بوده است.
آخرین کاوش گورستان کان گنبد در سال (۱۳۶۵ه. ش) به وسیله هیئت مرکز باستان شناسی ایران به سرپرستی میرعابدین کابلی انجام شده است. اشیا به دست آمده از گورستان شامل سفال و اشیا فلزی بوده است.
گورهای این گورستان متعلق به دوره مفرغ عصر آهن است. این گورستان از لحاظ میراث فرهنگی و باستان‌شناسی دارای تاریخ و فرهنگ خاصی است. برای آشنایی بیشتر با جاذبه‌های گردشگری ایلام مطلب غار طلسم ایلام که گردشگران را بیمار می‌کند! را مطالعه کنید.

افسانه گنجی قدیمی

گورستان کان گنبد حکایت از گذشتگان قدیم دارد. گفته‌اند که گنجی قدیمی مربوط به پادشاه در آن بوده و به همین دلیل آن را گورستان کان گنبد نامیده‌اند. پادشاهی که در آن زمان حکومت می‌کرد، گنج ارزشمند خود را پنهان کرد تا هیچکس دستش به آن نرسد. اکنون این گنج پنهان به عنوان آثاری تاریخی و گرانبها در کشور ثبت شده است.
افراد زیادی در قدیم برای به دست آوردن این گنج تلاش، جنگ و ستیز کرده‌اند. حرص و طمع آن‌ها باعث شد در مبارزه شکست بخورند و بمیرند. در نهایت آثار باستانی این جنگ‌ها، از جمله خنجر و عقیق به جا مانده است که هم اکنون توسط سازمان میراث فرهنگی مشاهده شده است.

386839

سازمان آگهی های پرسون