به گزارش سایت خبری پرسون، فواد ایزدی، استاد دانشگاه تهران در همایش بازتاب انقلاب اسلامی ایران در آثار و اندیشه های اندیمشندان جهان که به همت جهاد دانشگاهی و انجمن ایرانی مطالعات جهان در دانشگاه تهران برگزار شد، با اشاره به تقابل امریکا با انقلاب اسلامی به نقش اندیشکده های آمریکایی در این تقابل اشاره کرد و گفت: در آمریکا اندیشکده ها مستقل نیستند البته دولتی هم نیستند اما عقبه مالی دارند که نهایت به نهادهای ثروت و قدرت در امریکا می رسد بنابراین سیاست خارجی در آمریکا اگر به سمتی حرکت می کند که این سمت معمولا توسط سیاستمداران تعیین می شود و این سیاستمداران نیز بیش از اینکه متأثر از این پژهشکده ها و اندیشکده ها باشند متأثر از حمایت های مالی افرادی که در انتخابات از آن ها حمایت کردند، هستند.
این استاد دانشگاه تهران با اشاره به نتایج یک کار پژوهشی در مورد اندیشکده هایی که در آمریکا در مورد ایران فعالیت می کنند، افزود: می توان این اندیشکده ها را به چهار گروه تقسیم کرد. دسته اول پژوهشکده ها و اندیشکده هایی هستند که بر روی اعمال فشار حداکثری علیه تهران تأکید دارند و ما در دوران ترامپ به وضوح فعالیت آن ها را مشاهده می کردیم.
وی افزود: این دسته بیشتر در بین جمهوری خواهان نفوذ دارند و معتقدند باید انقلاب اسلامی سرنگون شود و در این مسیر از هیچ اقدامی کوتاهی نکرد. بنابراین اقدامات خود را به صورت اعلامی و حتی علنی برای سرنگونی انقلاب اسلامی مطرح و دنبال می کنند.
ایزدی ادامه داد: دسته دوم گروهی هستند که بیشتر در بین دموکراتها نفوذ دارند و معتقدند تا نظام اسلامی در ایران حاکم است باید به دنبال سرنگونی آن باشند. نباید گشایشی در حوزه اقتصادی و تعامل این کشور با دنیا ایجاد شود . تعداد آنها به نسبت بیشتر است البته هوشمندانه تر از جمهوری خواهان این موضوع را دنبال می کنند و با طرح مسائلی چون برجام یک و دو برجام سه برای از بین بردن اهرم های قدرت ایران هستند. می گویند باید اول اهرم های قدرت را از ایران گرفت و سپس آن را سرنگون کرد.
وی گفت: گروه سومی نیز وجود دارند که معتقدند جمهوری اسلامی را نمی شود سرنگون کرد آن ها به دنبال سرنگونی نیستند بلکه آن ها معتقدند که ما باید کاری کنیم که ایران به سمتی برود که ما می خواهیم. معتقدند ویکردهای خصمانه ایران نسبت به امریکا مانند کودتای 28 مرداد در اذهان مردم و افکار عمومی ایران جایگاه باقی است لذا باید از تقابل با این کشور دست برداشت و مخالف تحریم ها هستند.
استاد دانشگاه تهران ادامه داد: گروه چهارم نیز که اصولا مخالف سیاست خارجی امریکا هستند و معتقدند عقبه استعماری امریکا باعث شده که این تقابل ایجاد و باعث تضعیف جایگاه آمریکا شده است.
ایزدی افزود: گروه سوم عمدتا از بازنشسته های دولتی امریکا هستند و در حال حاضر در دولت ها جایی ندارند یعنی تجربه بعد از چند ساله آنها در دولتها باعث شده به چنین رویکردی برسند. گروه چهارم چپ ها نیز کلا در دولتهای امریکا جایی نداشتند و در نهادهای قدرت بی تاثیرند اما در فضای عمومی و دیپلماسی عمومی امریکا تاثیرگذارند لذا ما نیز باید از ظرفیت انها در دیپلماسی عمومی و تاثیرگذاری بر افکار عمومی استفاده کنیم.
وی تصریح کرد: تا چنین رویکردها و نگاه هایی در دولتمردران امریکایی وجود دارد تقابل ما با امریکا وجود خواهد داشت البته امریکا مانند بسیاری از امپراطوری های دنیا در حال افول است و پس از این رکود قطعا رابطه این دو کشور نیز تغییر می کند.
استاد دانشگاه تهران در پایان گفت: مسیری که در 43 ساله گذشته انقلاب اسلامی در مقابل امریکا طی کرده است مسیری بوده که ناچار به آن بوده و همواره در قبال رفتارها و هجمه های خصمانه امریکا در حال دفاع از خود بوده است و چاره ای جز این نداشته است. علیرغم این تلاش ها انقلاب اسلامی ایران همچنان پایدار مانده و به فعالیت های خود ادامه داد و خواهد داد و این چیز کمی نیست.