کمدهای کوچک در خانهها معضل بزرگی هستند چرا که شما در خانهی کوچک به یک کمد جادار نیاز دارید تا وسایل خود را در آن بچینید. جادار بودن کمدهای دیواری یکی از مهمترین اصول نظمدهی در خانه است. اما در بسیاری از مواقع، ما به کمد دیواری بزرگ دسترسی نداریم، بنابراین باید کمدهای دیواری را طوری بچینیم که از همهی ظرفیت آن استفاده کنیم.
با ما همراه باشید تا بهترین ایدههای هوشمندانه برای ساماندهی کمد دیواری را یاد بگیرید.
طراحی کمد دیواری کوچک
شما همیشه به یک کمد دیواری مرتب نیاز دارید، بنابراین باید طراحی آن را شخصا به عهده گرفته و با مشورت اهل فن، انجام دهید. دقت کنید که در طراحی اولیهی کمد دیواری، باید سه گام مهم را در همان ابتدا بردارید.
گام اول
ابتدا وسایلی که واقعا به آنها نیاز ندارید را حذف کنید. با حذف وسایل به دردنخور، شما درک کاملی از ابعاد وسایل خود به دست خواهید آوردید.
برای آنکه بدانید به کدام وسایل نیاز ندارید، آخرین باری که از آن وسیله را استفاده کردید را به خاطر آورید. اگر بیش از یکسال است که از آن لباس یا وسیله استفاده نکردهاید، آن را از کمد خارج کنید. اگر وسیلهی گرانبهایی است و یا به آن علاقه دارید، میتوانید آنها را مکانهای دیگر که در دسترس نیستند (مانند زیر تخت، انبار و…) نگهداری کنید.
سپس فهرستی از وسایلی که باقی مانده را تهیه کرده و در ذهن خود مرتب کنید. شما باید وسایل خود را گروهبندی کنید تا برای همهی وسایل خود جای کافی داشته باشید. مثلا مانتوها را در یک دسته بگذارید، شلوارها را در دستهای دیگر و… هر کدام را در یک قسمت مجزا قرار دهید تا در نهایت بدانید که به چند طبقه یا سبد نیاز خواهید داشت. این تعداد را حتما یادداشت کنید.
گام دوم
قبل از هرگونه طراحی، باید ابعاد کمد دیواری را به طور دقیق اندازهگیری کنید. حتی چند سانت اشتباه، میتواند محاسبات شما را کاملا به هم بریزد. بنابراین در اندازهگیری نهایت دقت خود را به کار برید.
گام سوم
از آنجایی که کمد دیواری شما کوچک است، بنابراین باید بهترین راه برای چیدمان را پیدا کنید. برای این منظور میتوانید در سایتهای مختلف جستوجو کنید. پس تا جایی که میتوانید فیلم یا عکس از اینترنت ببینید. سایتها و اپلیکیشنهای زیادی هستند که میتوانید از آنها کمک بگیرید. در این سایتها، ایدهها و نکات بسیار کاربردی وجود دارد که به شما کمک خواهد کرد تا یک کمد جادار و زیبا داشته باشید.
چیدمان و طراحی صحیح کمد دیواری
برای داشتن یک کمد دیواری منظم با چیدمان صحیح، چندین نکتهی مهم وجود دارد که باید آنها را رعایت کنید. البته دقت کنید که طراحی کمد دیواری شما، باید منحصربهفرد باشد، به این معنا که برای وسایل شما انجام شود. پس بهتر است واقعبین باشید و طراحی را با توجه به ابزار و وسایلی که در دسترس دارید انجام دهید.
۱. از انواع مختلف طبقه و کشو استفاده کنید
کلید موفقیت طراحی یک کمد دیواری، استفاده از انواع مختلف ذخیرهسازها است. میلههای آویز معمولی، بهترین وسیله برای نگهداری لباسها است. از طرف دیگر، انواع سبدها، سطلهای بزرگ و کوچک و انواع طبقات کابینتی، ابزارهای دیگری هستند که میتوانند در کمد دیواری استفاده شوند.
بهعنوان یک برنامهی کلی به یاد داشته باشید که بیشتر لباسها، کفشها و کیفها باید در فضای باز نگهداری شوند تا هر زمان که قصد بیرون رفتن داشتید، به راحتی آنها را انتخاب و استفاده کنید.
وسایلی که مختص موقعیتهای خاص است و کاربرد روزانه ندارند را در سبدها یا سطلهای زیبا قرار دهید؛ چرا که نیاز نیست اینگونه وسایل همیشه در دسترس باشند.
۲. سبک خاص خود را در طراحی کمد دیواری به کار ببرید
کمدهای کوچک، فضای کوچکی هم دارند اما به این معنا نیست که نمیتوانند شیک هم باشند. بهعنوان مثال، یک لامپ یا رشتهی نورانی زیبا را در کمد خود قرار دهید و معجزهی آن را مشاهده کنید.
همچنین میتوانید سطح داخلی یا خارجی در کمد دیواری را با آینه بپوشانید که با این کار، هم کمد خود را زیباتر میکنید و هم نیازی به نصب آینهی اضافی در اتاق خود را نخواهید داشت.
استفاده از رنگهای روشن باعث میشود تا کمد دیواری شما بزرگتر به نظر برسد.
سعی کنید تا از جعبهها و سطلهای دربدار در رنگها و طرحهای روشن و یکدست استفاده کنید. نگهداری وسایل در جعبههای دربدار به شما کمک میکند تا کمتر نیاز به تمیزکاری و گردگیری داشته باشید.
۳. از همهی ظرفیت کمد دیواری استفاده کنید
شما باید برای هر سانت از کمد دیوار خود یک نقشه داشته باشید. مثلا قسمت بالای کمد را یک طبقه بزنید و وسایلی که کمتر از آنها استفاده میکنید را در این طبقه قرار دهید.
طبقهی میانی را مخصوص لباسهایی بگذارید که باید آویزان شوند، بنابراین در این قسمت یک میله نصب کنید.
از قسمت پایینی کمد دیواری برای نگهداری و مرتب کردن کفشها استفاده کنید.
۴. چیدمان خود را شخصی کنید
کمد شما مختص به وسایل خود شما است، بنابراین باید چیدمان خاص خود را داشته باشید. مثلا اگر لباسها و تیشرتهای دم دستی زیادی دارید، یک کمد باریک اما بلند در میانهی کمد قرار دهید تا وسایل شما را در خود جای دهد.
میلههای داخل کمد هم باید مختص شما طراحی شود، بهعنوان مثال اگر لباسهای بلند ندارید (مانند مانتو)، میتوانید دو میله در کمد نصب کنید تا لباسهای بیشتری در کمد شما قرار گیرد. اما اگر لباسهای بلند دارید، بخشی از قسمت زیر میله را خالی بگذارید تا لباسهای بلند شما چروک نشود.
همچنین بهتر است شلوارهای خود را تا کرده و به میلهها آویزان کنید.
اگر کفشهای زیادی دارید، میتوانید طبقات زیادی مانند کتابخانه را در کمد ایجاد کرده و کفشهایتان را در آن قرار دهید. حتی میتوانید یک صندلی کوچک و تاشو در کمد خود داشته باشید تا مکانی برای پوشیدن و درآوردن کفشها باشد.
۵. دسترسی آسان ایجاد کنید
شما باید کمد دیواری خود را به صورتی بچینید که دسترسی راحت و آسانی به وسایل داخل آن داشته باشید. مهم است که به تک تک وسایل، یک دستهبندی کلی بدهید و هر کدام را در یک طبقه یا قسمت بچینید.
کمد دیواری شما ویترین نیست، بنابراین نیازی نیست که وسایل خود را طوری بچینید که قابل رویت باشند. سطلها و باکسها را برچسب بزنید و روی هر کدام بنویسید که مربوط به کدام دستهبندی هستند.
لباسهای خارج از فصل و وسایل ورزشی را در انتهای کمد قرار دهید و فقط وسایلی را دم دست بگذارید که به آنها نیاز دارید.
اگر کمد دیواری کوچکی دارید، لباسهای خود را بر طبق فصول سال دستهبندی کنید و فقط لباسهایی را داخل کمد قرار دهید که مربوط به همان فصل باشند.
لباسهای فصول دیگر را در مکانهای دیگری (مانند چمدان، زیرتخت، انبار یا…) نگهداری کنید.
۶. ایدههای جدید و خلاقانه داشته باشید
در بعضی از کمدهای دیواری، وسایلی مانند لولههای داخلی یا ستونهای ساختمان قرار گرفتهاند که شما نمیتوانید آنها را حذف کنید. سعی کنید تا از آنها استفاده کرده و آنها را کاربری کنید. به عنوان مثال، آویزهای لباس را به لولهها وصل کنید! با این کار، نیاز به نصب میله جدید نخواهید داشت.
اگر قسمتی از کمد شما شیبدار است، بهترین راه این است که به این قسمت یک میله وصل کرده و لباسهای کوچک خود را در این قسمت قرار دهید. همچنین میتوانید بالای میلهها را یک طبقه بزنید و وسایل کوچک یا کیفهای خود را در این قسمت قرار دهید.
۷. کمد دیواری خود را گسترش دهید
گسترش و بزرگ کردن کمد دیواری زمانی محقق میشود که فضای پشت کمد دیواری آزاد باشد؛ به این معنا که بتوانید دیوار پشت کمد دیواری را برداشته و فضای آن را بزرگتر کنید. این کار زمانی بهترین نتیجه را میدهد که دو کمد دیواری در راستای یکدیگر داشته باشید. اگر چنین فضایی را در اختیار دارید، بدون معطلی دیوار پشت کمد دیواری را تخریب کرده و کمد دیواری خود را گسترش دهید.
۸. طراحی خود را سفارشی کنید
بهتر است کمد خود را به طور خاص و منحصربهفرد طراحی کنید. البته دقت کنید که برای این منظور، باید از تجهیزات و ابزار باکیفیت استفاده کنید.
اگر اتاق خوابتان کوچک است و جایی برای کمد دیواری ندارید، میتوانید از فضای جلو یا پشت تخت خواب استفاده کرده و کمد خود را در این قسمتها بسازید.
دربهای کشویی یکی از بهترین انتخابها برای اتاقهای کوچک است. این دربها روی ریل حرکت کرده و باز و بسته میشوند، بنابراین نگران فضای کافی برای باز و بسته شدن درب و جا دادن دیگر وسایلتان نخواهید بود.
طبقهها را به صورت متحرک بسازید تا هر زمان که نیاز داشتید، بتوانید ارتفاع این طبقات را کم یا زیاد کنید.
۹. کمد دیواری خود را مرتب بچینید
لباسهایتان را مرتب بچینید، یعنی لباسهای بلند را در انتهای کمد دیواری قرار دهید و لباسهای کوتاه را جلوی کمد قرار دهید. با این کار، میتوانید از فضای زیر لباسها هم استفاده کنید.
زیورآلات و وسایل تزیینی خود را داخل کشوها یا باکسها بچینید.
انواع مختلف باکسها را مشاهده و بهترین آنها را با توجه به نیاز خود انتخاب کنید. اگر در شهرهای شلوغ و آلوده زندگی میکنید، سعی کنید تا از باکسها و ارگنایزرهای غیرپلاستیکی استفاده کنید. سطلها و جعبههای حصیری بهترین وسیله برای شهرهای آلوده هستند.
اگر در شهرهایی زندگی میکنید که رطوبت هوا بالا است، برای حفاظت از لباسها و وسایل خود بهتر است از باکسهای پلاستیکی استفاده کنید تا رطوبت داخل آنها نشود.