علی بهرمند رئیس اتحادیه صنف قنادی و شیرینی فروشی تهران در گفت وگو با خبرنگار حوزه اقتصادی سایت خبری پرسون اظهار داشت: متاسفانه مواد اولیه صنف شیرینی فروشی مدام در حال افزایش قیمت است، به طوری که روغن مخصوص شیرینی در مدت دو هفته با افزایش قیمت دو برابری روبه رو شده است.
وی به پر مخاطب ترین شیرینی های شب یلدا اشاره کرد، افزود: قیمت یک کیلو شیرینی تر درجه یک 87 هزار تومان، یک کیلو شیرینی گل محمدی 65 هزار تومان، یک کیلو شیرینی پاپیونی و زبان 65 هزار تومان و یک کیلو شیرینی یزدی 49 هزار تومان در خرده فروشی با قیمت مصوب باید عرضه شود.
بهرمند در پاسخ به سوال خبرنگار پرسون درباره اینکه قیمت کیک تولد این روزها به چه میزان است؟ پاسخ داد: کیک براساس نوع موادغذایی که به کار می رود قیمت گذاری می شود و قیمت مصوبی ندارد.
رئیس اتحادیه صنف قنادی و شیرینی فروشی تهران افزود: یک هزار و 150 واحد صنفی قنادی در تهران با مجوز اتحادیه مشغول به فعالیت هستند و همچنین 450 واحد صنفی نیز درخواست مجوز را به اتحادیه ارائه کرده اند.
این مقام صنفی خاطرنشان کرد: اصناف قنادی هیچ کالا و مواد اولیه را به شکل سهمیه یا یارانه ای از دولت دریافت نمی کند و کاملا مواد اولیه مانند شکر، روغن، آرد و... را اصناف به شکل قیمت آزاد در بازار تهیه می کنند.
وی تصریح کرد: روغن یا همان کره مخصوص شیرینی را که قنادی ها دو هفته پیش حلب 10 کیلویی را 180 هزار تومان خریداری می کردند این روزها باید 450 هزار تومان خریداری کنند، به نوعی در مدت دوهفته افزایش قیمت دو برابری به وجود آمده است.
بهرمند در باره اینکه این افزایش قیمت را به گوش مسئولان ارشد در وزارت صمت رسانده اید؟ پاسخ داد: چندین بار این موضوع را عنوان کرده ایم، اما نه تنها توجهی صورت نگرفته بلکه مسئولان امر سوال می کنند که چرا شیرینی گران شده است.
رئیس اتحادیه صنف قنادی و شیرینی فروشی تهران ادامه داد: مواد اولیه بسیاری از کالاهای مواد اولیه در داخل کشور تولید و وجود دارد و معلوم نیست علت این کمبود در بازار به چه دلیل در بخش توزیع وجود دارد.
گفت وگو از: محمد خادمی