به گزارش سایت خبری پرسون، با اعلام اتاق خبر فائو در نوامبر ٢٠٢١ «شاخص سازمان ملل متحد که کالاهای اساسی از جمله گندم، روغنهای گیاهی و غیره را ردیابی میکند، در ماه اکتبر ٣ درصد افزایش یافت و به بالاترین حد خود در یک دهه اخیر رسید که افزایش قبوض خواروبار خانوارهایی را که قبلاً تحت فشار قرار گرفتهاند، تهدید میکند. این موضوع همچنین میتواند به نگرانیهای بانکهای مرکزی درباره تورم و خطر تشدید گرسنگی جهانی که در بالاترین حد چند ساله است، بیفزاید.
عبدالرضا عباسیان، اقتصاددان ارشد در سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد، در مقاله بلومبرگ خاطرنشان کرد: مسئله نهادهها و کودها و پیامدهای آن برای محصول سال آینده نگرانکننده است. در حال حاضر، بازار بیشتر مسائل عرضه و تقاضا را مد نظر قرار داده اما به هیچ وجه چشمانداز تولید سال آینده را در نظر نگرفته است.
گاس ترومپیز ،نویسنده رویترز گزارش داد: ماه اکتبر بالاترین میزان شاخص از ژوئیه ٢٠١١ بود که تا اکتبر سال جاری ٣١.٣ درصد افزایش داشت. قیمت کالاهای کشاورزی در سال گذشته به دلیل کاهش برداشت و تقاضای قوی به شدت افزایش یافته است.
مقاله ژورنال توضیح داد که دولتهای ملی و گروههای کمکرسان هشدار میدهند که افزایش قیمت مواد غذایی به گرسنگی و سوءتغذیه بیشتر منجر میشود، بهویژه برای خانوادههای فقیری که در حال حاضر با پیامدهای اقتصادی دیگر همهگیری کووید-۱۹ دست و پنجه نرم میکنند. این افزایش به ویژه در آمریکای لاتین شدید شده است، جایی که تورم گسترده، قیمت بیشتر کالاها را بالا برده است و سازمان ملل تخمین میزند که دهها میلیون نفر دچار سوءتغذیه یا حذف وعدههای غذایی هستند.
در آسیا، جایی که کشورها به طور کلی تورم کمتری را تجربه کردهاند، آب و هوای بد به محصولات زراعی آسیب رسانده و در برخی نقاط منجر به افزایش قیمتها شده است. بارندگیهای شدید در هند در ماههای اخیر باعث سیل و رانش زمین، تخریب محصولات کشاورزی و افزایش قیمت سبزیجاتی مانند گل کلم و پیاز شده است.
این مقاله اضافه کرد: در چین، بارانهای شدید همچنین به استانهای برتر سبزیکاری ضربه زده و کمبود عرضه را که با بهبودی کشور از اثرات همهگیری به وجود آمده، تشدید کرده است.
در وال استریت ژورنال، رایان دزمبر گزارش داد که برداشت ضعیف گندم بهاره و نگرانی در مورد محصول زمستانه، قیمت غلات را به بالاترین سطح خود در سالهای اخیر رسانده و نشاندهنده تورم بیشتر مواد غذایی در آینده است. خشکسالی در نیم کره شمالی مقصر اصلی است. تقاضای شدید در سرتاسر جهان، خطوط عرضه نا به سامان و افزایش هزینههای نهادههای کشاورزی مانند کود و سوخت در این امر نقش دارند.
با این حال، مگان دوریسین نویسنده بلومبرگ، بیان کرد: حتی با افزایش قیمت گندم، برخی از خریداران برتر جهان در حال انباشته کردن هستند.
سازمان ملل متحد روز پنجشنبه اعلام کرد: تجارت جهانی غلات اصلی در این فصل به رکوردی خواهد رسید که به دلیل شورش واردات در خاورمیانه افزایش یافته است. عراق، ایران، ترکیه و افغانستان پس از خشکسالی که در اوایل سال جاری به محصولاتشان رسید همگی در حال بارگیری هستند و منابع محلی را تخلیه کرده اند. این آژانس گفت مصر همچنین در حال تکمیل ذخایر است.
آگریتل مشاور مستقر در پاریس در یادداشتی گفت: پاکستان، چین و بنگلادش نیز خریداران بزرگی بودهاند و سرعت فروش جهانی در چهار ماه گذشته را در یک رکورد بیسابقه قرار دادهاند. افزایش قیمت ها باید مصرف گندم را جیره بندی یا تولید را تقویت کند اما این اتفاق مشهود نیست.
منبع: مهر