به گزارش سایت خبری پرسون، دکتر ابراهیم خدایی در حاشیه همایش ملی «سنجش علمی و آزمونهای ورودی آموزش عالی: مبانی، چالشها و راهکارها» که در دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران برگزار شد، در پاسخ به پرسشی مبنی بر رسیدگی به وضعیت داوطلبانی که بعد از آزمون به آنها اعلام شده آزمون آنها «شبهه» دارد و پاسخنامه آنها مجدد بررسی شده است، گفت: رسیدگی بر اساس قانون رسیدگی به تخلفات آزمونهای سراسری صورت گرفته است.
وی افزود: بررسیهای صورت گرفته نشان داده که «شبهه» برای برخی از داوطلبان محرز شده است و از این رو هیات بدوی رسیدگی به تخلفات آزمونها، رای به برگزاری آزمون مجدد داده است. ضمن اینکه هیات بدوی زیر نظر سازمان سنجش آموزش کشور نیست.
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور اظهار داشت: کل مباحث شبهه در آزمون بر اساس قانون رسیدگی به تخلفات آزمونهای سراسری مصوب مجلس شورای اسلامی انجام میگیرد. به غیر از موارد کنترلی حوزهای، سازمان سنجش و هیاتهای بدوی از گزارشهای رسمی نهادهای اطلاعاتی و امنیتی، بررسیهای فنی، مشابهتهای پاسخنامه، مقایسه با سوابق قبلی داوطلب چه در کنکور و چه در آموزش متوسطه استفاده میکند.
وی افزود: هیات بدوی بر اساس این قانون اگر به نتیجه برسد که آزمون فردی «شبهه» دارد رای به آزمون مجدد در یک یا چند درس میدهد. اکنون هیات بدوی برای ۵۷۵ نفر این رای را صادر کرده است و سازمان سنجش آموزش کشور موظف است این رای را اجرا کند.
خدایی یادآور شد: این دسته از افراد بر اساس زمان بندی که برای آنها اعلام شده است امتحان میدهند. لزوما هم مهم نیست که همان درصدی که پیش از این در کنکور زده است دوباره بزند بلکه یک درصد معقولی که هیات بدوی تعیین میکند را کسب کند و شبهه برطرف شود، رای به ادامه تحصیل فرد داده میشود.
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور خاطرنشان کرد: قانون رسیدگی به تخلفات آزمونهای سراسری در تمامی اطلاعیه های ثبت نام، کارت آزمون و برگزاری آزمون درج شده است و داوطلبان میتوانند برای اطلاع از آن به اطلاعیه های سنجش در زمان برگزاری آزمونها مراجعه کنند.
خدایی افزود: سازمان سنجش از هر امکان و ابزاری که در جهت احقاق حق داوطلبان واقعی در اختیار دارد، برای احقاق حق داوطلبان استفاده میکند.
منبع: مهر