به گزارش سایت خبری پرسون، میکروبها در طول زمان دچار تغییر میشوند. باکتریها، ویروسها، انگلها و قارچها در طول زمان دچار تغییراتی میشوند که منجر به بیاثر شدن داروهای ضدمیکروبی از جلمه آنتیبیوتیکها روی آنها میشود. به عبارت دیگر میکروبها در برابر داروهای ضدمیکروب مقاوم میشوند که به این پدیده «مقاومت میکروبی» گفته میشود. یکی از علل بروز مقاومت درمیکروبها نسبت به داروهای ضدمیکروبی، تجویز و مصرف خودسرانه آنتیبیوتیک است.
این مسئله یک معضل بهداشتی جدی در کشورها از جمله ایران به شمار میشود به همین دلیل همهساله هفته آگاهیبخشی درباره مقاومت میکروبی با هدف افزایش اطلاعرسانی درمورد این مسئله در جهان و ارائه راهکارها برای جلوگیری از ظهور عفونتهای مقاوم به دارو برگزار میشود.
بروز مقاومت میکروبی چه خطری دارد؟
بروز مقاومت در میکروبها نسبت به داروهای ضدمیکروبی، یکی از خطرات جدی تهدیدکننده سلامتی تمام جوامع است؛ بر اساس آمارهای سازمان جهانی بهداشت، سالانه 500 هزار نفر به بیماری سل مقاوم به دارو مبتلا میشوند که درمان این بیماری را دشوار میکند.
مقاومتهای دارویی در عفونتهای بعد از عمل جراحی در حال افزایش است؛ این مسئله، انجام جراحیهایی مانند پیوند اعضا، تعویض مفصل و سزارین را مخاطرهآمیز میکند.
مقاومت میکروبی باعث افزایش مدت بستری در بیمارستان و افزایش شمار مرگ و میر در جهان شده و هزینههای درمان را به طرز سرسامآوری زیاد میکند.
برای پیشگیری از بروز مقاومت میکروبی چه کنیم؟
آنتیبیوتیکها را فقط با تجویز پزشک مصرف کنید تا اثربخشی آنها حفظ شود.
حتی در صورت بهبودی از بیماری نیز، آنتیبیوتیکها را دقیقاً به مقدار و در مدت تجویز شده مصرف کنید و از قطع یا مصرف خودسرانه این داروها خودداری کنید.
از داروهای آنتیبیوتیکی که از قبل باقیماندهاند استفاده نکنید.
رعایت بهداشت فردی، فراهم کردن آب سالم، دفع بهداشتی فاضلابها باعث میشود هزینههای سلامت کاهش یابد زیرا رعایت این موارد بهداشتی منجر به کاهش مصرف آنتیبیوتیک برای درمان اسهال تا 60 درصد میشود.
منبع: تسنیم