حسن بهشتیپور، کارشناس مسائل بینالملل در خصوص تأثیر حضور علی باقری، معاون سیاسی وزیر امور خارجه در رأس گروه مذاکره کننده ایرانی با طرفهای دیگر برجامی و جایگزینی وی با عباس عراقچی، به خبرنگار پرسون، گفت: باقری به تنهایی تیم مذاکره کننده ایران را تشکیل نمیدهد و به عنوان تحلیلگر طرح اینگونه مسائل را قابل پذیرش نمیدانم. سطح آدم ها به این موارد نیست، مشکل اصلی رویکرد ما به نظام بینالملل است که آن را قبول نداریم و ظالمانه فرض میکنیم. باید نگاه خود را نسبت به نظام بینالملل تغییر دهیم تا زمانی که رویکرد ما ثابت بماند، تغییر در افراد مذاکره کننده محل بحث نیست و با تغییر افراد همان نتایج یکسان کسب میشود.
بهشتیپور تصریح کرد: این نوع نگاه به نظام بینالملل سبب میشود تا کشور در انزوا قرار گیرد. ایران از این انزوا نتیجه نگرفته است و مشخص نیست که چه اتفاقی باید رخ دهد که مسئولان متوجه بیتأثیری این رویکرد شوند و تصمیم جدیدی اتخاذ کنند.
وی افزود: زمانی که متوجه آثار و نتایج منفی یک مسیر باشیم، باید راهکار متفاوتی را اجرا کرد. در حال حاضر تولید ناخالص داخلی ایران هر سال در حال کوچک شدن است و در نتیجه آن بیکاری و تورم در حال افزایش است. تورم، بیکاری، کاهش واردات، کاهش سطح رفاه و تولید ناخالص ملی یک عدد مشخص است و نمیتوان درباره آن شعار داد. بنابراین باید در برنامهها تجدیدنظر کنیم و مسیر جدیدی را کشف کینم.
این کارشناس مسائل بینالملل ادامه داد: دیپلماسی هزار راه نرفته دارد و میتوان راههای جدیدی را تجربه و یک فضای جدیدی را ایجاد کرد تا از اوضاع فعلی خارج شد. وضعیت فعلی نامناسب و در تراز مردم جمهوری اسلامی ایران نیست و بسیار بالاتر از حد در حال ارائه است.