به گزارش سایت خبری پرسون، نتیجه این بررسی محققان دانشگاه پاریس در نشریه بیماریهای پوست بریتانیا منتشر شده است.
این ضایعه پوستی معمولا در انگشتان پا ایجاد میشود اما گاهی در انگشتان دست هم بروز میکند و رنگ محل ضایعه قرمز یا بنفش میشود.
این عارضه در همه سنین ایجاد می شود اما بیشتر در کودکان و نوجوانان دیده می شود.
در برخی افراد این ضایعه پوستی بدون درد است اما در برخی بسیار دردناک است، خارش زیادی دارد، ممکن است متورم باشد یا تاول بزند و به همین دلیل مانع پوشیدن کفش شود.
در بعضی ضایعه برجستگیهای دردناکی پیدا میکند یا پوست سخت و زمخت میشود.
این ضایعه چند هفته تا چند ماه ممکن است باقی بماند.
گاهی مبتلایان هیچیک از علائم اصلی کرونا یعنی سرفه مستمر، تب و کاهش بویایی و چشایی را ندارند.
اکنون دانشمندان میگویند با آزمایشهای پوستی و خونی دو جزء سیستم ایمنی را که باعث ایجاد این ضایعه پوستی میشوند شناسایی کردهاند.
یکی پروتئینی است به نام "اینترفرون یک" که دستگاه ایمنی برای مقابله با ویروس ترشح میکند. در برخی موارد این پروتئین، سلولها و بافتهای بدن را با عامل بیماریزا اشتباه میگیرد و به جز ویروس، به آنها هم حمله میکند.
عامل دوم سلولهای پوشاننده سطح داخلی مویرگهایی هستند که به محل ضایعه خون میرسانند.
پژوهشگران بهار پارسال ضایعات انگشت پای پنجاه نفر را بررسی کردند که ظن آن میرفت که ناشی از کرونا باشند. آنها ۱۳ نفر دیگر را هم بررسی کردند که ضایعاتشان مشابه ولی ناشی از کرونا نبودند چون مدتها پیش از همهگیری بروز کرده بودند.
این محققان امیدوارند این یافتهها به شناختن هر چه بهتر بیماری کرونا کمک کند.
در بیشتر افراد چنین ضایعات پوستی بر اثر سرما و در فصلهای سرد بوجود میآیند به خصوص در کسانی که اختلالات گردش خون دارند، اما معمولا خودبخود خوب میشوند. با این حال گاهی هم نیاز به کرم یا دارو پیدا میشود.
به گفته دکتر ورونیک باتای سخنگوی بنیاد پوست بریتانیا، ضایعات شست پا بر اثر کرونا در اوایل همهگیری بیشتر دیده میشد اما اکنون که دلتا سویه شایع کروناست، کمتر دیده میشود. علت آن شاید "واکسیناسیون" یا ایمنی بیشتر به دلیل "ابتلای قبلی" به کرونا باشد: "بروز این ضایعه بعد از واکسیناسیون نادر است."
باتای همچنین گفت مشکلات پوستی مرتبط با کرونا ممکن است مدتها بعد از بهبود ظاهر شوند یا در کسانی دیده شوند که علائم کرونا نداشتهاند و به همین دلیل ممکن است این مشکل پوستی به کرونا ربط داده نشود.
منبع: فارس