به گزارش سایت خبری پرسون، کتاب “طراحی کشاورزی شهری” نوشته “آپریل فیلیپس” یکی از کتابهای تخصصی انتشارات دانشگاه شهید بهشتی برای استفاده دانشجویان و پژوهشگران است. دانشگاه شهید بهشتی یکی از معتبرترین دانشگاههای دولتی ایران است که از سال ۱۳۳۸ به عنوان یکی از مراکز علمی معتبر فعالیت خود را آغاز کرده است. این دانشگاه ۱۹ دانشکده، ۳ پردیس و ۱۶ پژوهشکده و مرکز مطالعاتی و تحقیقاتی دارد. انتشارات دانشگاه شهید بهشتی (دانشگاه ملی سابق) با نام اداره انتشارات در سال ۱۳۵۲ فعالیت خود را آغاز کرد، این مجموعه از سال ۱۳۵۳ مرکز فروش کتاب خود را هم در دانشگاه تأسیس کرد. دکتر علی آموزش اولین مدیر این انتشارات بود. این انتشارات سال ۱۳۵۴ با نام «دفتر انتشارات و تأمین منابع درسی» فعالیت خود را بهطور مستقل از اداره روابط عمومی دانشگاه گسترش داد. فعالیت رسمی و سازمان یافته انتشارات و چاپخانه از سال ۱۳۵۹ با مدیریت دکتر رضا شعبانی شروع شد و بعد از چندین مرحله تغییر در سیستم، انتشارات دانشگاه شهید بهشتی در حال حاضر در زمینه چاپ و نشر آثار دانشگاهی و پژوهشی و مجلات بسیار توانمند است و آثار ارزشمندی در اختیار دانشجویان، اساتید و پژوهشگران قرار میدهد.
کتابهای انتشارات دانشگاه شهید بهشتی زیر نظر اساتید و متخصصین هر رشته منتشر میشوند و بهترین و جامعترین اطلاعات را در اختیار خوانندگان قرار میدهند تا هم دانشجویان این دانشگاه و هم دانشجویان دانشگاههای دیگر و علاقهمندان بتوانند به راحتی به کتابهای مورد نیازشان دسترسی داشته باشند.
درباره کتاب طراحی کشاورزی شهری
کتاب طراحی کشاورزی شهری نخستین کتاب جامع در کشور است کـه در موضـوع کشاورزی شهری و طراحی منظر با گیاهان مثمر ترجمه شده است. این کتاب فصـل مشترک کشـاورزی شهری، بومشناسی ecology طراحی منظر و جامعهشناسی اسـت. نمایشـگاهی از پـروژههـا و طراحان از سراسر دنیاست؛ افرادیکه از طریـق منـاظر کشـاورزی شـهری، مسـیری نـو بـرای رسیدن به شهر پایدار میسازند.
کتاب گفتمانی است درباره تهیۀ مـواد غـذایی در درون شـهر و هموار ساختن راه برای رسیدن به جوامع و محیط سالم. مـروری جـامع اسـت بـر محوطـههـای (مناظر) خوراکی که با بیش از ۳۰۰ عکس و توضیحات کامل میشود. دانشجویان و پژوهشگران رشته طراحی شهری مخاطبان این کتاباند.
این اثر بر پایه اصول محیط زیست و این ایده آغاز می شود که تولید مواد غذایی بخشی از شبکه سیستم های شهری یک شهر است. در این کتاب، فرایندهای طراحی منظر مبتنی بر روشهای مناسب یک چرخه زندگی و روش های مبتنی بر احیاکنندگی فکر و توسعه بررسی می شود. در این کتاب ابزار و راهبردهایی ارائه شده اند که تصمیم گیری آگاهانه درباره برنامه ریزی، طراحی، بودجه بندی، ساخت، نگهداری، بازاریابی و افزایش پایداری مناظر شهری دوباره ساخته شده را ممکن می کند. مطالعات موردی ارزش محیط زیستی، اقتصاد و اجتماعی این مناظر (landscapes) را نشان می دهد و راه های رسیدن به محیط های شهری سبزتر و سالم تر را آشکار می کند.
در این راهنمای منحصر بفرد و ضروری درباره چگونگی برنامه ریزی، طراحی، سرمایه گذاری، ساخت و شیوه به کار بردن جنبه های پایدار گونه شناسی منظر خوراکی (edible landscape) شرح کلی آورده شده است.
بیش از دوازده نوع از کشاورزی شهری شرح داده شده است: باغ های عمودی، مزارع شهری، مجتمع های خوراکی، بام ها و دیوارهای عمودی سبز، حیاط مدرسه خوراکی، کاشتن جدول، محوطه های خوراکی درون پارک ها، میدان های عمومی، محوطه خیابان و سیستم های زیر سازی سبز و …
چگونگی طراحی مناظر خوراکی احیاکننده، به منظور سودرسانی به جامعه و محیط زیست و ارتباط میان مواد غذایی، سیاست و برنامه ریزی که سیستم جاری ساختن مواد غذایی ماندگار را برای انعطاف بیشتر جوامع ارتقا می دهد، توضیح داده شده است.
یکپارچگی مدیریت، تعمیر و نگهداری و مسائل اجرایی بررسی شده است.
مشخص شده است که چگونه بنگاه نمونه تجاری ایجاد کنیم که یک شیوه چرخه زندگی را نشان دهد.
با توجه به نوبودن مبحث کشاورزی شهری در ایران و توسعه روزافزون آن در دنیا، جای خالی منایع جدید در این حوزه به شدت احساس می شد. این اولین کتاب علمی، فنی و اجرایی برای معرفی و ساخت ابعاد مختلف کشاورزی شهری است که در ایران ترجمه شده است. این کتاب برای دانشجویان و دانش آموختگان رشته های کشاورزی، به ویژه علوم باغبانی و آگرواکولوژی، معماری منظر، فضای سبز و طراحی محیط زیست و همچنین برنامه ریزان کشاورزی و طراحان شهری مفید است.
کتاب طراحی کشاورزی شهری توسط دکتر امید نوری و دکتر فاطمه مهسا کارآموزیان به فارسی ترجمه شده است. ویراستار این کتاب خانم حکمیه نوابی می باشد. همچنین آقای وحید قهرمانی، دانشجوی دکترا دانشگاه شهید بهشتی؛ آماده سازی و اصلاح تصاویر کتاب را انجام داده اند. شابک کتاب ۳-۵۲۷-۴۵۷-۹۶۴-۹۷۸ ، تعداد صفحات ۳۶۴ و تاریخ انتشار ۱۴۰۰/۰۶/۲۳ است.