به گزارش سایت خبری پرسون، شاهرخ جباری ارفعی، عضو بازنشسته شورایعالی جنگل نوشت: درباره این پیشنهاد بهتصویبرسیده چند نکته را یادآور میشوم.
1- بهطور کلی یکی از مشکلات مجالس فاقد پشتیبانی توان کارشناسی احزاب؛ پیشنهادهای فیالبداهه نمایندگان و تصویب آن در یک فضای هیجانی موقتی است!
این رخداد در مجالس گذشته هم سابقه دارد؛ به عنوان نمونه میتوان به پیشنهاد یکی از نمایندگان مبنی بر توقف طرح ساماندهی چرای دام در جنگل به هنگام تصویب قانون بودجه اشاره کرد که با تصویب آن قانون برنامه چهارم توسعه هم دور زده شد!
2- همانطوریکه در درمان بیماران و تجویز دارو مواردی از جمله عوارض مصرف دارو مدنظر قرار میگیرد در قانونگذاری نیز باید به پیچیدگیها و تنوع اقلیمی، اجتماعی و اقتصادی کشور و به ویژه عوارض احتمالی اجرای قانون توجه کرد.
آیا اجرای این قانون در هر مساحتی و در هر موقعیتی (روستاهای ییلاقی، شمال کشور، مرکز کشور و...) یک حکم را دارد؟
3- در پیشنهاد عدم نیاز به مجوز برای احداث پارهای سازهها در اراضی کشاورزی، اصل موضوع که حل مشکل تولیدکنندگان است مورد قبول است اما تعمیم آن به همه روستاها و همه اراضی زراعی و باغها محل تردید است؛ شاید مخالفت دولت و کمیسیون کشاورزی مجلس هم ناظر بر عدم توجه به پیچیدگی موضوع بوده است.
4- پیشنهاد میشود این بند مورد بررسی بیشتری قرار گرفته و با لحاظ شرایط، دست سوءاستفادهکنندگان احتمالی بسته شود. دستکم میتوان اجرای آن را به تهیه آییننامه اجرایی واگذاشت تا کاستیهای آن به نوعی جبران گردد؛ گرچه اصل نگرانی دولت، کمیسیون کشاورزی و کنشگران جامعه مدنی همچنان پابرجاست.
توجه: مطلب مندرج صرفا دیدگاه نویسنده است و رسانه پرسون در قبال آن هیچ موضعی ندارد.
منبع: اعتماد