به گزارش سایت خبری پرسون، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز (شنبه 30 مرداد ماه) خود و در نخستین روز بررسی رای اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم دیدگاههای موافق و مخالف خود را درباره کلیت برنامهها و وزرای پیشنهادی اعلام کردند.
در نشست صبح امروز مجلس در ابتدا محمدباقر قالیباف توضیح داد که طبق برنامهریزی که از قبل انجام شده بود با شکلگیری یک سامانه و برای اولین بار این فرصت فراهم شد که یکایک وزرای پیشنهادی در تمام کمیسیونها حضور پیدا کنند و همه نمایندگان چهره به چهره با همه وزرای پیشنهادی صحبت کنند.
به گفته وی، بیش از ۲۷۰ جلسه کمیسیونهای تخصصی مجلس به صورت فشرده برگزار شد و در این جلسات شناخت بسیار خوبی هم نمایندگان از وزرای پیشنهادی پیدا کردند و هم وزرای پیشنهادی شناخت خوبی نسبت به مجلس و نگاهها و انتظارات در حوزههای تخصصی به دست آوردند.
*سند تحول دولت مردمی؛ چارچوب حاکم بر برنامههای وزرای پیشنهادی
بعد از این توضیحات آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور در دفاع از اصول کلی برنامه های پیشنهادی کابینه سیزدهم تصریح کرد: سند تحول دولت مردمی به عنوان چارچوب حاکم بر برنامههای وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم برگرفته از محورهای بنیادین پنجگانه بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، تعالی فرهنگ اسلامی و ایرانی، اقتصاد مقاومتی،تأمین و بهبود معیشت جامعه بویژه اقشار کمدرآمد و توسعه روابط بینالمللی براساس منافع ملی و الهامبخشی در جهان اسلام است.
رئیس جمهور با بیان اینکه در هر یک از برنامههای دولت عدالت و پیشرفت کانون برنامهریزی قرار گرفته است و برآیند آنها رونق تولید داخلی، تعالی ایران اسلامی خواهد بود، اظهارداشت: زنجیره کامل فرآیند تحولی در هر حوزه شامل توصیف و تحلیل واقعبینانه از وضع موجود، تصویرپردازی از آینده مطلوب. تأکید بر ارائه راهبردها و راهکارها معطوف به علل وقوع چالشها، برنامهریزی در چارچوب ظرفیتهای ساختاری، انسانی و مالی دولت با رویکرد یاری و همراهی دیگر قوا و نهادهای حاکمیتی مد نظر قرار گرفته است.
رئیسی خاطرنشان کرد: کاهش نقشهای تصدیگرایانه و افزایش نقش میدانساز و تسهیلگری دولت برای به صحنه آمدن و بسیج ظرفیت گسترده و متنوع مردمی بویژه جوانان و نخبگان که همواره پیشتاز و پیشران تحولخواهی هستند از دیگر حوزههای مورد تأکید در برنامه است.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه تمامی برنامهها به گونهای تهیه و تنظیم شده که تضمینکننده تحقق دو محور اصلی و مهم یعنی عدالت و پیشرفت در کشور باشد، گفت: عدالتمحوری هم در توزیع منابع و هم در توزیع فرصتها و هم در توانمندسازی، کشف و تقویت استعدادها و هم در شایستهسالاری و شکستن باندهای بسته قدرت و ثروت میباشد. رویکرد عدالتمحوری در تضمین حقوق همه مردم از زن و مرد و کودک و نوجوان، روستایی و شهری مطرح میشود.
رییسی اضافه کرد: محور دوم در پرتو مشارکت و تلاش همهجانبه برای مردمیسازی اقتصاد و فرهنگ و صیانت از آزادیهای اساسی و حقوق عامه و هم در فعالسازی با رویکرد خانوادهگرا و حمایت همهجانبه از خانواده است.
رییس جمهور در ادامه با بیان اینکه تحول در دو محور عدالت و پیشرفت با مشارکت همگانی، و چرخش های تحول آفرین ایجاد خواهد شد، در مورد برنامههای دولت سیزدهم در این زمینه بیان داشت:چرخش از بروکراسی کندکننده و فسادخیز به نفع ساز و کارهای جلب مشارکت عمومی، تغییر رویکرد از اقدامات صرفاً مقابلهای با فساد به اقدامات پیشگیرانه از فساد، چرخش از رویکرد تفکیکی در برنامهریزیهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی به رویکرد تلفیق سیاستهای فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی. تغییر رویکرد از بخشی نگری و پایتختمحوری در اتخاذ تصمیمات و توزیع منابع و امکانات به فعالسازی ظرفیتها در سراسر کشور براساس آمایش سرزمینی، شامل برنامههای دولت میشود.
متن کامل بخش نخست سخنرانی رئیس جمهور در اینجا در دسترس است.
رئیس مجلس شورای اسلامی پس از دفاع آیتالله سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهور از وزرای پیشنهادی خود، اظهار داشت: در بحث کلیات برنامه و معرفی وزیران پیشنهادی رئیس جمهور طبق ماده ۲۰۴ آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی۱۵۰ دقیقه فرصت دارند، که از این فرصت به مدت یک ساعت استفاده کردهاند.
وی افزود: طبق آیین نامه داخلی مجلس، رئیسجمهور در دو نوبت فرصت دارد که صحبت کند که سر جمع این دو نوبت دو ساعت و نیم خواهد بود، سپس 10 نفر از نمایندگان که ۵ نفر به عنوان موافق و ۵ نفر به عنوان مخالف هر کدام به مدت ۱۵ دقیقه صحبت خواهند کرد و پس از اتمام صحبت موافقان و مخالفان، رئیس جمهور از وقت باقیمانده خود که یک ساعت و نیم است در پاسخ به سوالات مخالفان توضیحاتی را ارائه خواهد کرد.
قالیباف در ادامه عنوان کرد: چنانچه رئیس جمهور تشخیص دهد که شخص دیگری به سوالات نمایندگان پاسخ دهد، آن فرد پاسخ خواهد داد و پس از اتمام کلیات برنامه وارد شور میشویم که تک تک وزرا در صحن مجلس کار خود را ادامه خواهند داد.
موافقان کلیات برنامه پیشنهادی کابینه سیزدهم: کنترل آنی و فوری کرونا و تنظیم بازار نقطه قوت برنامهها
سیدکریم حسینی نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی در موافقت با کلیات کابینه پیشنهادی رئیسجمهور و برنامههای دولت سیزدهم، با تأکید بر اینکه امروز نیازمند برنامههای آنی و فوری برای کنترل کرونا و تثبیت قیمتها و تنظیم بازار هستیم، تصریح کرد: این نکات در برنامههای رئیسجمهور محترم مورد تأکید قرار گرفته است.
به گفته وی اغلب وزرای پیشنهادی از سوابق و تجربه بالا و درایت کافی برخوردار هستند و جوانی، علم و تجربه و سلامت نفس از مهمترین شاخصهای کابینه معرفی شده است و اگر صحبت مخالفت با برخی وزرا میشود این هم برای کمک به دولت است.
وی ادامه داد: در برنامههای رئیسجمهور و وزرای پیشنهادی، مسأله تمرکززدایی و توجه به استانهای مرزی و محروم و توسعه متوازن به ویژه در خوزستان و سیستان و بلوچستان دیده میشود که البته این برنامهها باید با اقدام و عمل همراه باشد و این مطالبه جدی مردم سراسر نقاط کشور است.
* رویکرد دولت عدالت و تقویت سرمایه اجتماعی است
سیدمحمد مولوی نماینده مردم آبادان و اروندکنار در مجلس شورای اسلامی هم در موافقت با کلیات کابینه پیشنهادی رئیسجمهور و برنامههای دولت سیزدهم اظهار داشت: با مطالعه کارنامه و سوابق سیاسی و اجرایی وزرای پیشنهادی به این نتیجه میرسیم که رئیسجمهور در انتخاب و جمعبندی کابینه بسیار تلاش کرده است.
وی تصریح کرد: دولت گذشته کشور را در وضعیتی تحویل آقای رئیسی داده است که نرخ بالای تورم و بیکاری، تنش آبی، وضعیت وخیم کرونا و ادامه تحریمهای ظالمانه را شاهد هستیم.
نماینده مردم آبادان و اروندکنار در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در چنین شرایطی در برنامههای اعلامی رئیسجمهور دو رویکرد اساسی دیده میشود که شامل بهبود معیشت مردم و تقویت سرمایه و اعتماد اجتماعی است. امروز آنچه دولت آقای رئیسی دنبال میکند احیای سرمایه اجتماعی است.
مولوی خاطرنشان کرد: ممکن است وزیری رأی نیاورد اما کلیت کابینه افرادی متخصص، باتجربه و متناسب با اهداف رئیسجمهور هستند.
* برنامههای دولت بر مبنای تحلیل واقعبینانه تهیه شده است
عبدالله ایزدپناه نماینده مردم ایذه در مجلس شورای اسلامی در ادامه و در موافقت با کلیات برنامههای وزرای پیشنهادی کابینه طی سخنانی اظهار داشت: دولت سیزدهم که به نام دولت مردمی نام گرفت و شعارهای انقلاب اسلامی را زنده نگهداشت، برنامههای خوبی ارائه کرده است.
وی تاکید کرد: برآیند این برنامههای دولت حمایت از تولید داخلی خواهد بود و نکته اساسی در برنامه دولت این است که اساس برنامههای بر مبنای تحلیل واقعبینانه تهیه و برای آیندهای مطلوب تدوین شده است.
* دولت سیزدهم از دولت قبل جوانتر است
حجتالاسلام علیرضا سلیمی نماینده مردم محلات در مجلس شورای اسلامی در موافقت با کلیات برنامههای وزرای پیشنهادی کابینه دولت سیزدهم اظهار داشت: درباره اصل کابینه مخالفت جدی صورت نگرفته است.
وی افزود: همه میدانند که ما اسیر چنگال مدیریت یک عده خاص در کشور بودیم لذا باید این فضا شکسته شود و به نظر میرسد که این حلقه بسته شکسته شده است.
نماینده مردم محلات در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در حوزه جوانگرایی یک واهمهای در کشور وجود داشت که خوشبختانه کابینه آیتالله رئیسی نسبت به این موضوع اهتمام ورزیده و نسبت به دولت قبل جوانتر است.
* کابینه معرفی شده انقلابی، جهادی و ضد رانت است
لطفالله سیاهکلی نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی به عنوان موافق بعدی کلیت کابینه پیشنهادی رئیسجمهور و برنامههای دولت وی، اظهار داشت: مردم در کنار مشکلات معیشتی دغدغه عدالت و مبارزه با فساد و رانت را دارند و این موضوع در برنامههای جناب آقای رئیسی با کیفیت بالا مشاهده میشود.
وی ادامه داد: روحیه تحولخواهی و عدالت در برنامههای رئیسی موجود است و علاوه بر آن، توجه به بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی یعنی فرهنگ اسلامی، اقتصاد مقاومتی، توسعه روابط خارجی متوازن و توجه به همسایگان از دیگر نقاط قوت برنامههای وی است.
* شایستگی و فسادستیزی ویژگی کابینه سیزدهم است
حجتالاسلام سیدمحمدرضا میرتاجالدینی نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی در موافقت با کلیات کابینه، با اشاره به اظهارات برخی از نمایندگان اظهار داشت: اینکه 42 سال خدمات نظام جمهوری اسلامی را نادیده بگیریم و با نشان دادن عکسی که چند سال قبل به طور مشکوک رسانهای شد، سیاهنمایی کنیم و مسائلی مانند گورخوابی و امثال آن را مطرح کنیم، روا نیست.
وی ادامه داد: دولت سیزدهم در شرایط سختی کارش را شروع کرده است این سختی از جهت شدت گرفتن اپیدمی کرونا، تورم بیش از 40 درصدی ، سخت شدن معیشت مردم و بدهی سنگین دولت است که بیش از 1.5 برابر بودجه سالانه شده است.
نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با تأکید بر اینکه برای برونرفت از این وضعیت حرکتی جهادی و عالمانه لازم است، اظهار داشت: دولت آقای رئیسی بر اساس شایستگیها و پاکدستی و فسادستیزی شکل گرفته و جوانگرایی به همراه نیروهای ارزشمند و نخبه در ترکیب آن دیده میشود.
* کابینه اقتصادی دولت هماهنگ و عملیاتی هستند
رحیم زارع نماینده مردم آباده در مجلس شورای اسلامی نیز در موافقت با کلیت کابینه پیشنهادی رئیسجمهور و برنامههای وی اظهار داشت: تعجب میکنم از همکارانی که جوانگرایی در چینش کابینه را نقد میکنند ما امروز داریم نتیجه عملکرد پیران با تجربه را میبینیم، بنابراین اجازه دهیم حرفهای جدید و نظریات نو اجازه بروز و ظهور یابد.
به گفته این نماینده مجلس برنامهریزی در حوزه کشاورزی و امنیت غذایی مردم، عدم وابستگی به واردات محصولات کشاورزی، تیم اقتصادی همراه و هماهنگ و توجه به میادین مشترک نفتی و گازی در برنامههای رئیسجمهور و کابینه پیشنهادی دیده میشود.
مخالفان کلیات برنامه پیشنهادی کابینه سیزدهم؛ جای خالی برنامههای فراوزارتخانهای برای مشکلات فراوزارتخانهای
حجت الاسلام محمدحسین حسین زاده بحرینی نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با کلیات برنامههای وزرای پیشنهادی کابینه آیتالله رئیسی اظهار داشت: از دولت توقع داشتیم که یک برنامه جامع و منسجم ارائه میکرد که هر بخشی از آن توسط یک وزیر اجرایی میشود.
نماینده مردم مشهد در مجلس اظهار داشت: بسیاری از مسائل در کشور برای ایران مهم است اما این مسائل فراوزارتخانهای است و ما این موضوع را در برنامه وزرا نمیبینیم. در حالی که این موضوع مسأله اصلی اقتصاد کشور محسوب میشود.
وی در بخش دیگری گفت: توقع داشتیم که آیتالله رئیسی در باره مسائل فراوزارتخانهای برنامه خود را به مجلس ارائه دهند.
* برنامهها کیفی و توصیفی بود نه کمی
حجت الاسلام حسن نوروزی نماینده مردم رباط کریم در مجلس شورای اسلامی هم در مخالفت با کلیات برنامههای وزرای پیشنهادی کابینه آیتالله رئیسی اظهار داشت: برنامه آیتالله رئیسی برای دولتش کیفی و توصیفی بود و من برنامه کمی در این باره ندیدم.
وی افزود: در انتخاب وزرا سابقه ایثارگری و رزمآوری در برنامه وزرا ندیدم، هر چند که ایثارگری وزیر دفاع و کشور را قبول دارم.
نوروزی با تاکید بر مبارزه با فساد در 4 سال آینده و ایجاد سامانه شفافیت و ثبت اموال مسئولان گفت: ساخت مسکن و ایجاد شغل و کاهش تورم و اصلاح نظام پولی و بانکی در هر سال بسیار ضروری است اما من در این باره در برنامه وزرا چیزی ندیم.
وی ادامه داد: دولت آیتالله رئیسی باید پاسخ دهد که آیا بنا دارد بانک اسلامی و بانکداری بدون ربا و نظارت بر بازار به صورت جدی پیگیری کند؟
نماینده مردم رباط کریم در مجلس با بیان اینکه ایران خودرو و سایپا باید به صاحبان اصلی آن یعنی بخش خصوصی واقعی واگذار شود، از سهم 6 درصدی دولت در سهام ایران خودرو گلایه کرد و گفت: چرا دولت با وجود سهم 6 درصدی برای ایران خودرو مدیرعامل تعیین میکند؟
* باید کل کابینه در خدمت رفع مشکل کرونا باشد
ملک فاضلی، نماینده سراوان در مجلس شورای اسلامی هم به عنوان یکی دیگر از مخالفان برنامه وزرای پیشنهادی گفت: برنامه و کابینه دولت آقای رئیسی باید با شرایطی که در حال حاضر در کشور ما حاکم است همسنگ و برابر باشد تا بتواند مشکلاتی که جامعه ما با آن مواجه است و جزو اولویتها به شمار میرود و در واقع این مشکلات میراثی است که برای دولت سیزدهم به ارث گذاشته شده است حل کند.
به گفته وی امروز اولین مشکل جامعه ما، مشکل بیماری کروناست. بیماری کرونا مربوط به وزارت بهداشت نیست، بلکه یک قسمت آن مربوط به وزارت بهداشت است.
* برنامه دولت باید اجرایی تر بود
علی بابایی کارنامی نماینده ساری هم در مخالفت با کلیات کابینه دولت سیزدهم گفت: در بحث مدیریت شهری و رویکرد اقتصاد پویا و مردممحور برنامهای ارائه نشده، در حوزه بانکها باید بگویم که بانکها پدر ملت را درآوردهاند. مدیران ارشد بانک مرکزی با بانک خصوصی منابع را گرفتند و کاخهای سر به فلک کشیده در تهران، اما اقتصاد روستا را نابود کردند. توقع ما از شما آقای رئیسی! این است که برنامه اجراییتر در این زمینه داشته باشید.
* وعده مسکن و اشتغال با این تیم اقتصادی محقق نمیشود
جلال محمودزاده نماینده مهاباد در مجلس شورای اسلامی در ادامه در مخالفت با کلیات برنامههای وزرای پیشنهادی کابینه آیتالله رئیسی اظهار داشت: ایران مشکلات عدیده اقتصادی دارد و اقتصاد شامل سرمایهگذاری، فروش نفت، اشتغال و ... است.
محمودزاده تصریح کرد: تیم اقتصادی دولت از دوستان و نزدیکان آیتالله رئیسی هستند و نمیتوانند به جنگ مشکلات اقتصادی بروند این در حالی است که همه آنها مخالف پیوستن به FATF هستند و همین امر باعث کاهش تبادلات اقتصادی با سایر کشورها شده و بازارهای هدف را تحت تأثیر قرار میدهد ضمن اینکه مانع ایجاد شعبههای مالی ایران شده و باعث عدم بهبود فضای کسب و کار خواهد شد.
وی معتقد است: شعارهای ایجاد یک میلیون شغل و ساخت یک میلیون مسکن مطمئنا با تیم اقتصادی فعلی آیتالله رئیسی تحقق پیدا نخواهد کرد.
* زنان در کابینه هیچ حضوری ندارند
بهمن محمدیاری نماینده طوالش در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با کلیات برنامه وزرای پیشنهادی دولت آیتالله رئیسی اظهار داشت: ما باید در بحث سیاست خارجی قاطعانه موضعگیری کرده و موضوع مشخص شده و بر مبنای عقلانیت و خرد جمعی تصمیمگیری کنیم.
وی افزود: باید سمت و سوی یارانه به سمت تولید باشد تا بتوانیم اقشار ضعیف جامعه را پوشش دهیم.
وی از اینکه زنان در کابینه آیتالله رئیسی هیچ نقش و حضوری ندارند انتقاد کرد.
* دولت با این ساختار فاسد نظام بانکی میخواهد چه کند؟
در ادامه معینالدین سعیدی نماینده مردم چابهار در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با کلیات برنامههای پیشنهادی کابینه دولت اظهار داشت: اگر کارشکنیهای وزارت بهداشت وجود داشت باید اینها را به مردم صادقانه میگفتید.
وی افزود: آقای رئیسی! با این ساختار فاسد نظام بانکی چه میخواهید بکنید؟ فساد از هیچ دولتی پذیرفته نیست و به خصوص از شما که نماد مبارزه با فساد هستید، این پذیرفته نیست.
نماینده مردم چابهار در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: وزرای محترم! امان از آقازادگان از آن بترسید که که هرکسی را به ذلت میکشاند. این حجم از محافظ برای چیست؟ از چه چیزهایی محافظت میکنیم آیا اینها در برابر مردم است؟ اگر واقعا معتقد به مولفههای دولت مردمی هستیم مانند رئیس جمهوری نباشیم که از ولنجک بیرون نیامد لذا مراقب باشیم از ارزشهای ناب انقلاب فاصله نگیریم.
* دادن اختیار به استانداران تمرکزگرایی است نه تمرکز زدایی
محمدرضا صباغیان، نماینده بافق در مخالفت با کلیات برنامه کابینه دولت سیزدهم گفت: آقای رئیسی! برنامه دولت شما برنامه خوبی است و روی آن کار شده، اما این مسأله این است که این برنامهها را دولتهای قبل هم ارائه کردند و در همین جا هم همین صحبتها را کردهاند و همین وعدهها را دادند اما اکثرا در یک ایستگاه متوقف شدند؛ چون که به مسأله اصلی پرداخته نشده است.
وی خطاب به رئیس جمهور گفت: امروز دوستان میگویند ما میخواهیم تمرکززدایی کنیم، اتفاقا دارد مرکزیتگرایی انجام میشود. وقتی ما به استاندار قدرت میدهیم، استاندار هم 5-4 نفر در اطرافش هستند و این یعنی قدرت دست یک نفر باشد و او هر کار که میخواهد بکند. بیایید مجلس ایالتی ایجاد کنیم، شورای استان را قوی کنیم و قدرت را به شورا بدهیم. قدرت به استاندار دادن عین تمرکزگرایی است.
* رئیس جمهور: بازگشت اعتماد در گرو عمل به وعده هاست
بعد از طرح دیدگاههای موافق و مخالف بار دیگر آیت الله سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهور به دفاع از برنامههای دولت خود پرداخت و با تشکر از نمایندگان و هیات رئیسه و موافقین و مخالفین وزرای پیشنهادی اظهار داشت: یکی از مشکلاتی که غیر از معیشت و کسب و کار در کشور داریم و یکی از مواردی که آسیب دیده است، اعتماد است که باید برگردد و برگشتن اعتماد در گرو عمل به وعده هاست و بنای بنده و دولت آن است که به وعدهها عمل کنیم و مجلس مساعدت کند که دولت موفق به عمل به وعدهها باشد.
وی با تاکید بر اینکه چه در دوره انتخابات و چه در جلسات بعد انتخابات آنچه گفته بنایش عمل به وعده است و این را هم با ادعا نمی توان اثبات کرد جز اینکه مردم در هر کوی و برزنی ببینند دولت و وزرا به وعده هایشان عمل کرده اند، تصریح کرد: من به آنچه عرض کرده ام اعتقاد دارم و کسی تصور کند این وعده برای دوره انتخابات بوده است اینگونه نیست چون در محضر خداوند و ارواح مطهر شهدا هستیم و سخنمان باید بر مبنای عمل باشد.
رئیسی در پاسخ به انتقاد یکی از نمایندگان مجلس بر عدم ارائه برنامه تصریح کرد: آنچه تقدیم مجلس کردم یک برنامه خلاصه چند صفحه ای هست که اجمالا رویکردهای برنامه هست و یک برنامه کوتاه مدت 65 صفحه ای داریم که آنی و کوتاه مدت با محوریت مسائلی چون کرونا، بازار سرمایه و کسری بودجه هست. برنامه دولت سیزدهم با 30مسئله کشور که برخی از این مسائل فرابخشی هست پرداخته شده و هم مسئله و هم مشکل روشن شده و هم راهکارهای برون رفت از این مشکل احصا شده است و مسئول مستقیم و مسئولین همکار مشخص شده است و زمانبندی هم شده است. مفصل قضیه به عنوان برنامه تحولی دولت سیزدهم تا چند روز آینده در خدمت عزیزان قرار می گیرد و اگر نقطه نظراتی باشد، نسخه پیش نویس نهایی خواهد شد.
بعد از بررسی کلیات مجلس وارد بررسی رای اعتماد به تک تک وزرا به ترتیب نام وزارتخانه بر اساس حروف الفبا شد. رسیدگی به رای اعتماد احتمالا تا سه شنبه ادامه مییابد و نمایندگان در روز سه شنبه رای گیری برای رای اعتماد را در دستور کار خواهند داشت.