اعتمادسازی؛ کلید موفقیت

نکته بسیار کلیدی در فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه ضعف‌های دولت‌های قبل را تبدیل به قوت کنید و قوت‌ها را ادامه دهید به این معنا و مفهوم است که دولت از امروز به بعد پیگیر مشکلات و مسائل مربوط به کشور باشد و به نوعی سعی کند که چالش‌ها را تبدیل به فرصت بکند.
تصویر اعتمادسازی؛ کلید موفقیت

به گزارش سایت خبری پرسون، امیررضا واعظ‌ آشتیانی نوشت: فارغ از اینکه این بحث مدیریتی و موضوعی حائز اهمیت است، آقای رئیسی هم با انتصاب اخیرشان نشان دادند که می‌خواهند یک فعالیت گسترده در عرصه‌های مختلف از جمله مسائل اقتصادی کشور را رقم بزنند. محمد مخبر فردی است که در حوزه فرمان امام عهده‌دار مسئولیت بوده که فعالیتی کاملا اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی است. امیدواریم وزرایی توانا، مدبر و کارآمد نیز به مجلس معرفی شوند چون فرصت از دست دادن زمان را نداریم و به نوعی مدیریت مدبرانه باید سرلوحه کار دولت سیزدهم باشد. ضمن اینکه شفاف‌سازی و پاسخگویی، موضوع بسیار بااهمیتی است که زمینه‌ساز یک اعتماد عمومی و مطالبات مردم هم تلقی می‌شود.

این دولت باید فرصت را مغتنم بداند و نکته‌ای هم که حائز اهمیت است؛ اینکه دولت نظارت خود را در بخش‌های مختلف قوام دهد. یکی از چالش‌های موجود ما عدم نظارت بر فعالیت‌های سازمان‌ها و وزارتخانه‌های اجرایی هست که به درستی انجام نگرفته و کار قوه‌قضائیه و بالاخص بازرسی کل کشور را زیاد کرده و برای اینکه مرّ قانون رعایت شود، چقدر خوب است که مدیرانی انتخاب شوند که احترام به قانون را سرلوحه کار خودشان قرار دهند و جلوتر از قانون گام برندارند. اقتدار و موفقیت یک مدیر در این است که پشت قانون باشد، احترام به قانون بگذارد و قانون را اجرا کند. یکی از چالش‌های امروز ما بحث ضعف مدیریت، از بین رفتن منابع به‌واسطه سوءمدیریت است و امیدوارم مدیران ارشدی که انتخاب می‌شوند، مدیران زیرمجموعه‌ای برخوردار از یک توانمندی خوب داشته باشند که مجریان خوبی برای اجرای قانون باشند.

فلذا گزارش نوبه‌ای رئیس‌جمهور در طول سال و مشارکت دادن مردم در مسائل مختلف کشور و همچنین توجه دادن به اینکه مردم چه بخشی از مشکلات را با حمایت‌های خود می‌توانند انجام دهند و چه بخشی را دولت باید پیگیری کند، از جمله مسائلی است که آقای رئیس‌جمهور و همکارانشان باید برای مردم تبیین کنند. نکته دیگری که باز مقام معظم رهبری تاکید کردند، دیدارهای مردمی و در بین مردم بودن است که اثرات بسیار موثری می‌تواند برای مدیران ما داشته باشد. می‌دانیم که بروکراسی اداری، اژدهای هفت‌سر، رانت‌خواری، رشوه‌خواری و یکسری از این مسائل در میان برخی از سازمان‌ها و مدیران ما وجود دارد و اینها موضوعاتی است که مردم را از این دست مدیرانی که به نوعی فرصت‌طلب و ناپاک هستند و از بیت‌المال ارتزاق می‌کنند، نگران کرده. آقای رئیسی چون سبقه قوه قضائیه دارد، باید در این حوزه با تعامل قوه قضائیه و مقننه کاری اساسی انجام دهد و البته موضوعات و مشکلات کشور متعدد است ولی اولویت بر این است که دولت در ابتدا پاسخگویی و شفاف‌سازی و نهایتا اعتمادسازی را در سرلوحه کار خود قرار دهد و سپس به تولید، اشتغال، اعتباربخشیدن به پول کشور بپردازد و فضای تعاملی مبتنی بر احترام متقابل در فضای بین‌المللی را به‌وجود آورد و اینگونه نباشد که همه سرنوشت کشور را دست کدخدای دنیا، آمریکا بسپارند.

سیاستی را پیش بگیرند که هم عزت و هم احترام کشور در فضای بین‌المللی و فضای داخلی باشد و گفتمان‌ها سازنده و اثرگذار و به دور از هیجان‌زدگی باشد و تصمیمات لحظه‌ای نباشد بلکه مدبرانه و خردمندانه باشد. چراکه ما دیگر فرصت زمان‌سوزی نداریم و باید از زمان و منابع به درستی و در جای مناسب خودش استفاده کنیم. رئیس‌جمهور آسیبی که تحت عنوان شکاف بین مردم و دولت ایجاد شده را ترمیم کند و بزرگترین کاری که انجام می‌دهند، بحث اعتمادسازی است.

رئیس‌جمهور ثابت کند که مقطعی و هیجانی تصمیم نمی‌گیرد بلکه خردمندانه رفتار می‌کند و برای اینکه ثابت شود همواره از نگاه‌های مختلف بهره خواهد برد و بهترین‌ها را انتخاب خواهد کرد، از نظرات صاحب‌نظرانی که در رسانه‌های مختلف اظهارنظر می‌کنند و متعلق به یک جناح نیستند، استفاده کنند. همه جناح‌های سیاسی نظرات خود را در حوزه‌های مختلف ارائه می‌دهند که باید مورد استقبال رئیس‌جمهور واقع شود. این استقبال، شکاف بین صاحبنظران با دولت و اندیشمندان با دولت را ترمیم می‌کند و این ترمیم می‌تواند بسیار اثرگذار بر عملکردهای دولت و موفقیت‌های آتی دولت قلمداد شود.

به نظر می‌رسد دولت آقای رئیسی باید کارآمدی خودش را با یکسری تصمیمات خردمندانه توام با حمایت‌های قوه قضائیه و مجلس نشان دهد. امیدوارم کسانی که به دنبال سهم‌خواهی بودند و به قول خودشان به سهمی نرسیدند، سعی نکنند که احیانا عامل ترمزکننده برای دولت باشند بلکه همه گروه‌ها باید کمک کنند تا دولت موفق شود. اگر دولت موفق شود، کارآمدی نظام بیشتر احساس می‌شود اما اگر از باب ناکارآمدی دولت گروهی خوشحال شوند، نشان می‌دهد که نه به انقلاب وفادار هستند و نه باور به ارزش‌های نظام دارند لذا ارزش‌ها را در گروه و جناح و تشکل خودشان می‌بینند. امیدواریم همه گروه‌های سیاسی کمک کنند تا دولت موفق شود چون موفقیت دولت، موفقیت همه است. همه ما در یک کشتی نشسته‌ایم که باید در شرایط موجود کشتی را عبور دهیم و به ساحل آرامش برسانیم. هر سوراخی در کشتی ایجاد شود، توسط هر گروه و جریانی، به نفع انقلاب و نظام نخواهد بود.

توجه: مطلب مندرج صرفا دیدگاه نویسنده است و رسانه پرسون در قبال آن هیچ موضعی ندارد.

منبع: آرمان ملی

329222

سازمان آگهی های پرسون