ویروس دلتا بیخ گوش مسافران ایرانی در ارمنستان

افزایش سفرها به ارمنستان آن هم در شرایطی که واریانت دلتا در حال گردش در کشورهای جهان است؛ باعث بروز نگرانی‌هایی شده این در حالی است که سرعت واکسیناسیون کرونا در کشور خودمان در حال افزایش است.
تصویر ویروس دلتا بیخ گوش مسافران ایرانی در ارمنستان

به گزارش سایت خبری پرسون، در هفته‌های اخیر سفر ایرانیان به کشور ارمنستان برای تزریق واکسن کرونا، به سوژه داغ شبکه‌های اجتماعی تبدیل شده است. ماجرا از آنجا شروع شد که ارمنستان نسبت به تزریق واکسن کرونا به توریست‌ها اقدام کرد. مسئله‌ای که علت آن، استقبال کم شهروندان ارمنستانی برای تزریق واکسن کرونا اعلام شد.

رفته رفته تعداد زیادی از شهروندان ایرانی راهی ارمنستان شدند تا واکسن کرونا را تزریق کنند و تصاویری ناراحت‌کننده از معطل شدن ایرانیان در مرزها برای ورود به این کشور، منتشر شد.

روز گذشته، روح‌الله لطیفی، سخنگوی گمرک اعلام کرد که از ابتدای تیر سال جاری تا پایان 25 تیرماه، 14 هزار و چهار نفر به ارمنستان سفر کردند که 10 هزار و 93 نفر آنان از مرز زمینی "نوردوز" در استان آذربایجان شرقی به سمت این کشور مسافرت کردند.

وی همچنین از روند افزایشی مسافرت از مرز زمینی "نوردوز "از ابتدا تا هجدهم تیرماه خبر داد.

یکی از اپراتورهای یک آژانس مسافرتی گفت: در پی واکسیناسیون رایگان کرونا در کشور ارمنستان، در هفته‌های اخیر شاهد افزایش چشمگیر درخواست مسافرت به این کشور بوده‌ایم.

«دلتا» بیخ گوش مسافران ایرانی در ارمنستان

افزایش سفرها به ارمنستان آن هم در شرایطی که واریانت دلتا یا همان گونه جهش یافته هندی ویروس کرونا در حال گردش در کشورهای جهان است؛ باعث بروز نگرانی‌هایی درباره سفرهای ایرانی‌ها به ارمنستان شد.

در همین راستا، دکتر عاطفه عابدینی، دبیر کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کرد که نمی‌توان درباره احراز ایمنی، کارایی و اصل بودن واکسن کرونایی که کشورهای همسایه به هموطنان تزریق می‌کنند، نظر داد زیرا فرآیند تایید واکسن و اخذ مجوز مصرف در کشور ارمنستان را نمی‌دانیم. موضوع هزینه بالای سفر از یک سو و خطر جابه‌جایی بیماری کرونا از طریق جمعیت از سوی دیگر وجود دارد.

مسعود مردانی، متخصص بیماری‌های عفونی نیز با بیان این‌که باید از سفر رفتن پرهیز کرد، گفت: من بیماری داشتم که برای تزریق واکسن کرونا به ارمنستان رفته بود و در مسیر، به کرونا مبتلا شده بود.

وی همچنین تأکید کرد که باتوجه به شیوع واریانت دلتا، مردم از سفر به نقاط و کشورهای دیگر خودداری کنند.

اقامت 10 روزه، شرط جدید واکسیناسیون در ارمنستان

چند روز پیش سفارت جمهوری اسلامی ایران در ایروان در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که طبق تصمیم وزارت بهداشت جمهوری ارمنستان، واکسیناسیون کرونا طبق محدودیت‌های اعلام شده وزارت بهداشت ارمنستان، فقط در مراکز سیار با واکسن آسترازنکا و از روز 24 تیرماه فقط به شرط 10 روز اقامت انجام می‌شود.

در این اطلاعیه آمده است که با توجه به محدودیت مراکز سیار و تعداد کم واکسن در هر مرکز، فرآیند تزریق می‌تواند بسیار زمان‌بر باشد.

چرا ایرانی‌ها به ارمنستان می‌روند؟

در ماه‌های اخیر و به دنبال عدم تحقق وعده مقامات بهداشتی کشور درباره میزان واکسیناسیون کرونا که ناشی از بدعهدی کشورهای خارجی در تأمین واکسن کرونا بود، میزان نارضایتی مردم از روند واکسیناسیون در کشور افزایش یافت و به نظر می رسید بیش از آن‌که صرفا کمبود واکسن کرونا عامل نارضایتی مردم باشد؛ اظهارات متناقض با واقعیت اعضای ستاد ملی مقابله با کرونا و وزیر بهداشت، عامل اصلی این نارضایتی بود. چرا که این اظهارنظرها و ضعف اطلاع رسانی، در مردم مطالبه ایجاد کرد و با بدعهدی کشورهای خارجی که منجر به عدم تحقق وعده‌ها درباره واکسیناسیون شد؛ امید مردم به افزایش سرعت تأمین واکسن کرونا کمتر شد و همین امر باعث می‌شد افرادی که تمکن مالی برای سفر به کشورهای همسایه را دارند؛ به کشوری مانند ارمنستان بروند تا واکسن خود را در آن کشور تزریق کنند.

وزیر بهداشت پیش از این اتفاقات درباره علت عدم تأمین به موقع واکسن‌های خارجی گفته بود: من میدانستم که با توجه به ظرفیت تولید واکسن کرونا در دنیا و اینکه سرمایه‌داران و استعمارگران اصلی در این جریان نقش دارند، نمی‌‌گذارند واکسن کرونا راحت به دست بقیه برسد؛ الان 85 درصد واکسن‌های جهان را هفت کشور مصرف می‌کنند.

تحریم، پاشنه آشیل واردات واکسن کرونا

علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره مشکلات تأمین واکسن کرونا می‌گوید: نباید این‌گونه تلقی شود که دولت برای خرید واکسن کرونا تلاش نکرده است؛ دولت در پرداخت پول علی‌رغم همه مشکلات انتقال ارز، به واردات واکسن کرونا کمک کرد. تحریم‌ها نیز بر تأمین واکسن کرونا تأثیر زیادی داشته است. دیگر خرید واکسن از سایر کشورها با مشکلاتی همراه است برای مثال کشوری که به ما واکسن می‌دهد، می‌گوید اسم ما را نیاورید زیرا اگر آمریکا بفهمد به شما واکسن دادیم، برخی مواد اولیه تولید واکسن کرونا را به ما نمی‌دهد.

افزایش روند واکسیناسیون کرونا در ایران

وزیر بهداشت در هجدهم تیرماه بازهم وعده واکسیناسیون داد و اعلام کرد که تزریق واکسن کرونا به‌زودی با قدرت آغاز می‌شود؛ هرچند که میزان تزریق واکسن از آن روز تاکنون به رقم اعلام شده از سوی وزیر بهداشت نرسید اما سرعت واکسیناسیون کرونا در کشور افزایش یافت.

میزان تزریق روزانه واکسن کرونا در ایران که تا پیش از این، در محدوده 50 هزار دوز بود؛ در روز گذشته به بیش از 205 هزار دوز روزانه رسیده است و این افزایش سرعت؛ با افزایش تأمین واکسن کرونا محقق شده است و در روزهای اخیر، شاهد سرعت گرفتن روند واردات واکسن کرونا به داخل کشور هستیم.

از سوی دیگر، واکسن‌های ایرانی نیز در حال گذراندن مراحل مطالعه بالینی و تولید هستند؛ واکسن برکت فاز سوم خود را به تازگی به پایان رسانده است و بیش از سه میلیون دوز از این واکسن تولید شده که پس از گذراندن مراحل کنترل کیفی، تحویل وزارت بهداشت خواهند شد. تزریق این واکسن ایرانی کرونا در بسیاری از شهرهای کشور آغاز شده و نزدیک به 170 هزار دوز آن تزریق شده است. خط سوم تولید واکسن نیز تا پایان مردادماه راه‌اندازی می‌شود که می‌تواند هفته‌ای 6 میلیون دوز واکسن تولید کند. طبق وعده رئیس ستاد اجرایی فرمان امام، تا پایان شهریورماه 50 میلیون دوز واکسن کوو ایران برکت تولید خواهد شد.

واکسن پاستوکووک نیز مجوز مصرف اضطراری را دریافت کرده و فاز سوم خود را به پایان رسانده است و از مهرماه، ظرفیت تولید ماهانه سه میلیون دوز را دارد.

سایر واکسن‌ها مانند فخرا، رازی، نورا و ... نیز در مراحل تست انسانی قرار دارند و پس از طی کردن مطالعات بالینی خود، با تولید انبوه، به سبد واکسیناسیون عمومی کشور اضافه خواهند شد.

به گفته رئیسی، 60 میلیون نفر گروه هدف واکسیناسیون در کشور موجود است که تا پایان سال، واکسینه خواهند شد.

منبع: تسنیم

324903

نظرات شما ( 1 نظر )

sara |
شنبه 2 مرداد 140012:30
سایت خیلی خوبی دارید امیدوارم موفق باشید https://youmovise.com/
    سازمان آگهی های پرسون