به گزارش سایت خبری پرسون، نشست خبری فیلم سینمایی «قهرمان» به کارگردانی اصغر فرهادی که در هفتاد و چهارمین جشنواره فیلم کن به نمایش درآمده است، با اصغر فرهادی و امیر جدیدی بازیگر اصلی این فیلم دقایقی پیش آغاز شد.
فرهادی در ابتدای این نشست بیان کرد: این فیلم درباره یک خانواده صحبت میکند. انتقاد دو شکل دارد، یک وقتی شما یک سیستم را نقد میکنید و مقابلش هستید یک وقتی هست که جامعه را نقد میکنید. من در این فیلم نگاهی که از این قالب بیرون بزند را نداشتم.
وی در پاسخ به سوال دیگری توضیح داد: موضوع اصلی فیلم «قهرمان» شبکههای اجتماعی نیست. این سوژه بستری بود که قصه راه بیفتد. این اعتقاد را ندارم که ما میخواستیم بگوییم شبکههای اجتماعی خوب یا بد هستند.
فرهادی در بخش دیگر این نشست، درباره مضامین مشترک فیلمهایش گفت: فکر نمیکردم برداشت بقیه از این فیلم هم «قضاوت» باشد. آنقدر این را درباره فیلمهایی که ساختهام، گفتهاند که درباره قضاوت و دروغ است که وقتی بازهم میشنوم، متعجب میشوم. در کنار این دو کلمه البته «آبرو» هم هست و این حتی از دو کلمه دروغ و قضاوت مهمتر است.
وی تأکید کرد: «آبرو» به معنای تصویر جمعی دیگران از ماست و این نه در فرهنگ ما که در همه جا مهم است.
فرهادی بیان کرد: این فیلم کمتر به موضوع قضاوت پرداخته است در همه فیلمهای من موضوع قضاوت وجود دارد ولی نه به خاطر اینکه تم فیلم قضاوت باشد. روایتی که داریم در دل خود این قضاوت کردنها را دارد. این گونه نیست که فکر کنم این تنها موضوعی است که اگر حل شود اوضاع بهتر میشود. مرز دروغ و حقیقت مرز مشخصی نیست. نمیتوانیم به قطعیت بگوییم این کار بد است این کار خوب است. ممکن است کاری از نظر ما بد باشد.
وی درباره همکاری با الکساندر مالهگی تهیهکننده مشترک فیلمهایش نیز بیان کرد: ما بیشتر دو دوست هستیم تا دو همکار، یکی از شانسهای بزرگ من همکاری با الکساندر است. نگاه ما به سینما خیلی به هم نزدیک است.
فرهادی در پاسخ به سوالی درباره مضمون «قهرمان» تأکید کرد: این فیلم مخالف با خودکشی است، اگر فیلمساز صادقی باشید و به دنبال حواشی نباشید، فیلم شما مسیر درستی را میرود.
وی افزود: من در این فیلم بخشهایی را گذاشتهام که تماشاگران عادی را به تماشای فیلم ترغیب کنم اتفاقاً بخشی از موفقیت فیلمهای من در ایران مربوط به این است که مردم عادی به تماشای آنها نشستهاند.