پرونده ویژه پرسون؛ چالش‌های پیش روی دولت سیزدهم/ بخش چهاردهم

افزایش صادرات در دولت سیزدهم نیازمند تشکیل یک معاونت جداگانه است

دبیر کل فدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته بیان کرد: ایجاد یک معاونت در ریاست جمهوری مربوط به صادرات و افزایش روابط بین المللی برای دسترسی به بازارهای هدف سبب افزایش صادرات است.
تصویر افزایش صادرات در دولت سیزدهم نیازمند تشکیل یک معاونت جداگانه است

حمیدرضا صالحی، دبیر کل فدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته در خصوص افزایش صادرات غیرنفتی در دولت سیزدهم به خبرنگار سایت خبری پرسون، گفت: کاهش صادرات نفتی از اهداف توسعه بوده که در سال 1404، ایران به جایگاهی رسد که 80 درصد درآمد کشور از محل صادرات غیرنفتی تأمین شود.

صالحی تصریح کرد: زیرساخت‌های لازم برای تحقق این موضوع وجود ندارد. حتی با وجود افزایش قیمت دلار در داخل ایران که یک مزیت برای صادرات محسوب می‌شد؛ میزان صادرات چندان افزایشی پیدا نکرد. بنابراین ضرورت ایجاد زیرساخت‌ها آشکار است.

وی افزود: اگر رئیسی قصد افزایش میزان صادرات را دارد؛ باید یک معاونت صادرات در ریاست جمهوری ایجاد کند. زیرا صادرات در کشور ما متولی ندارد و وزارت صنعت، معدن و تجارت همزمان واردات و صادرات را پیگیری می‌کند و فرصت کافی صرفا برای حوزه صادرات ندارد.

دبیر کل فدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته ادامه داد: برای تحقق افزایش تراز صادرات کشور باید این موضوع اولویت رئیس جمهور منتخب باشد و با هماهنگی با سایر قوا و کمک بخش خصوصی این موضوع به حد مطلوبی رسد.

صالحی بیان کرد: علاوه بر زیرساخت‌ها باید روابط بین المللی کشور نیز بهبود یابد. ارزشی ندارد که زیرساخت‌ها در داخل فراهم و در خارج بازار هدف وجود نداشته باشد.

وی با تأکید بر فراهم سازی ویزا برای تجار، گفت: سفر به عراق به عنوان کشور همسایه و دارای 1200 کیلومتر مرز مشترک برای ایرانی‌ها نیاز به ویزا دارد؛ در حالی که بسیاری از کشورها بدون ویزا به عراق سفر می‌کنند.

دبیر کل فدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته در پایان گفت: یکی از اصول دیپلماسی و سیاست خارجی ایجاد روابط خوب با همسایگان برای دسترسی به بازارهای هدف و افزایش صادرات است که امیدواریم آقای رئیسی این موضوع را حل کند.

309820

سازمان آگهی های پرسون