به گزارش سایت خبری پرسون از همدان، کاملینا گیاه دانه روغنی از خانواده براسیکاسه با نام علمی کاملینا ولگاریت است که روغن با کیفیت مطلوب از آن حاصل می شود و سرشار از امگا ۳ و ۹ است.
مهمترین مزیت های گیاه دارویی روغنی کاملینا که از جمله نباتاتی است که سال های اخیر توجه زیادی را به خود جلب کرده “قابلیت کشت پاییزه و برداشت در اواسط خرداد ماه، نیاز آبی کم، سازگاری بهتر با تغییرات اقلیمی منطقه، مقاومت فوقالعاده در برابر خشکی و سرمای بهاره، حساسیت کمتر به آفات و نداشتن حساسیت به ریزش محصول در زمان برداشت” است.
این گیاه مقاومت بالایی نسبت به آفات رایج در میان دانههای روغنی همچون “سوسک گردهخوار” دارد. ظرفیت عملکرد تولیدی کاملینا نیز به اثبات رسیده لذا به عنوان گزینه مناسب در تناوب با غلات دانهریز مطرح شده است.
عبدالحسین اکبری مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بهار در گفتگو با سایت خبری پرسون اظهار کرد: محصول دانه روغنی کاملینا از ۵.۵ هکتار مزارع شهرستان بهار برای اولین بار برداشت شد.
وی افزود: دانه روغنی کاملینا پاییز سال گذشته در این شهرستان کشت شد که در اولین فصل برداشت حدود ۱.۲ تن از این دانه روغنی تولید شد.
اکبری با اشاره به اهمیت دانههای روغنی در بین محصولات زراعی گفت: با توجه به سازگاری گیاه کاملینا در زمین و آبهای کشاورزی شهرستان بهار زمینه مساعد برای کشت این محصول را دارد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بهار ادامه داد: گیاه کاملینا کم آب بر و نسبت به تنشهای محیطی و سرما مقاوم است و فصل کاشت آن در پاییز و برداشت محصول آن در انتهای فصل بهار است.
اکبری یادآور شد: متوسط عملکرد این دانه روغنی نیم تن در هکتار است که کشت آن برای کشاورزان صرفه اقتصادی دارد.