به گزارش سایت خبری پرسون، «ایرج صفایی» افزود: با اجرای کشت قراردادی کشاورزان متعهد می شوند که محصول تولیدیشان را خارج از قرارداد در جایی دیگر عرضه نکنند و از طرفی کارخانه ها و صنایع تبدیلی بر مبنای قیمت روز یا قیمت مناسب اقدام به خرید از کشاورزان میکنند.
وی اظهار داشت: با اجرای کشت قراردادی، کشاورزان با رغبت بیشتری به تولید ادامه می دهند چرا که درآمد خوبی از ناحیه فروش محصول کسب میکنند.
او کاهش ضایعات محصولات کشاورزی و افزایش قدرت خرید را از جمله مزایای کشت قراردادی برشمرد و گفت: با اجرای کشت قراردادی و ارتقای درآمد کشاورزان، قدرت آنها برای خرید ماشین آلات افزایش می یابد چرا که طرف های خریدار محصولات تولیدی از کشاورزان اعم از بخش دولتی، خصوصی یا شرکت های بزرگ این توانایی را دارند که ماشین آلات روز را در اختیار کشاورزان قرار دهند.
مدیر تعاون روستایی استان کرمانشاه اظهار داشت: کشت قراردادی باعث می شود تامین نهاده اعم از بذر، کود، سم و ماشین آلات توسط اتحادیه تعاونی های تولید و روستایی انجام و به سهولت در اختیار کشاورز قرار گیرد.
صفایی ادامه داد: کشاورزان با استفاده از ماشین آلات روز در تمامی مراحل کاشت، داشت و برداشت می توانند ضایعات را کاهش داده و خسارت را به حداقل برسانند.
او گفت: با توجه به پتانسیل استان کرمانشاه و هم مرز بودن با کشور عراق و وجود چندین پایانه مرزی در این استان وجود کشت قراردادی و به تبع آن افزایش کیفیت محصول کشاورزی می تواند سبب رشد و گسترش تولید در استان کرمانشاه گردد.
وی افزود: در این راستا شبکه تعاونیهای روستایی استان و اتحادیه تعاونی های تولید استان کرمانشاه آماده هرگونه همکاری در این موضوع هستند.
او توضیح داد که در مرحله اول بیش از ۱۲۰ هکتار مزرعه ذرت زیر کشت قراردادی رفته است که امید میرود این مقدار در صورت حمایت مسوولان امر از شبکه و همچنین تعاونی های تولید به صورت روز افزون افزایش یابد.
تولید سالانه بیش از چهار میلیون تن محصولات کشاورزی در استان
استان کرمانشاه بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی در استان کرمانشاه وجود دارد که سالانه چهار میلیون و ۵۷۵ هزار و ۸۱۴ تن انواع محصولات زراعی، باغی، دامی و شیلات و آبزیان در استان تولید میشود.
داشتن ۱۱ اقلیم آب و هوایی، بارش های ۲ برابری نسبت به میانگین کشوری، چهار فصل بودن و تولید بیش از ۹۸ درصد محصولات زراعی و باغی در استان از جمله ظرفیتها و پتانسیلهای بخش کشاورزی استان کرمانشاه است که از این ظرفیت برای رفع بیکاری و ایجاد اشتغال، افزایش درآمد کشاورزان و رونق اقتصادی استان استفاده میشود.
از مجموع جمعیت استان حدود ۱۲۵ هزار بهرهبردار در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند.
کرمانشاه استانی پهناور در غرب ایران با ۲۵ هزار کیلومتر مربع مساحت، یکی از استانهای مهم از حیث کشاورزی و منابع طبیعی محسوب میشود به طوریکه ۷۰ درصد مساحت استان را عرصههای منابع طبیعی با بیش از ۵۲۷ هزار هکتار جنگل و یک میلیون و ۱۹۲ هزار هکتار مرتع تشکیل داده است.
استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۱۴ شهرستان، ۳۱ بخش، ۳۲ شهر، ۸۶ دهستان و ۲ هزار و ۵۹۵ آبادی دارد و ۲.۴ درصد جمعیت کشور در این استان سکونت می کنند که از این تعداد ۷۵ درصد در نقاط شهری و ۲۵ درصد در نقاط روستایی زندگی میکنند.
منبع: ایرنا