به گزارش سایت خبری پرسون، با صعود تیم ملی به مرحله نهایی انتخابی جام جهانی و عبور فوتبال ملی ایران از یک پیچ سخت و تاریکی، تا حدود بسیار زیادی آرامش به جامعه فوتبال برگشت و حالا فدراسیون این فرصت را دارد که با برنامه ریزی مناسب، برای توسعه فوتبال و حضور پرقدرت تیم ملی در ادامه مسیر رسیدن به جام جهانی برنامه ریزی مدون و کاملی داشته باشد. درباره شرایط مدیریتی فوتبال ایران اما امیر عابدینی با سایت فدراسیون فوتبال گفت و گویی انجام داد که مشروح آن را در زیر از نظر می گذرانید:
عابدینی با اشاره به صعود تیم ملی به مرحله نهایی انتخابی جام جهانی صحبتهایش را آغاز کرد و گفت: ما با اینکه شرایط بسیار سختی داشتیم اما به مرحله بعدی صعود کردیم. البته بنده چند وقت قبل اعلام کرده بودم با این تیم مدیریتی، کادر فنی و بازیکنانی که داریم قطعا موفق خواهیم شد و اتفاقات خوبی برای فوتبال ایران رخ خواهد داد که خدا را شکر شاهد همه این موارد بودیم. توجه داشته باشید کار سخت ما در مرحله نهایی انتخابی جام جهانی تازه شروع میشود.
عابدینی ادامه داد: تا همین جا باید یک خدا قوت جانانه به رئیس فدراسیون فوتبال که با انگیزه و تلاش شبانهروزی به فوتبال کشور خدمت میکند بگویم. هم چنین گروه بسیار خوبی که در کنار او در فدراسیون در حال کار کردن هستند. تشکر ویژه ای هم از اسکوچیچ، اعضای کادر فنی و بازیکنان تیم ملی باید داشته باشیم. این مربی به خوبی نشان داد تصمیم عزیزیخادم برای حمایت و ابقای او در شروع دوره ریاست با وجود فشارهایی که وجود داشت درست بود. رئیس فدراسیون هم برای نگرفتن تصمیمات عجولانه در آن مقطع و حمایت از کادر فنی و تلاش برای تدارکات مناسب و رفع مشکلات آنها کار بسیار درست، خردمندانه و عاقلانهای انجام داد.
عابدینی درباره عملکرد بازیکنان تیم ملی هم گفت: شاید در خط حمله همه نگاههای جامعه فوتبال به مهدی طارمی و سردار آزمون باشد. منتهی تک تک اعضای این تیم توانستند درست و فوق العاده کار کنند. من مقابل این تیم ملی سر تعظیم فرود میآورم. تمام این بچهها دلسوزانه و صادقانه برای تیم ملی و مردم کشورشان کار کردند و نتیجه گرفتند. آنها علاوه بر فوتبال بلد بودن، تاکتیک پذیر بودن و انضباط ، اتحاد و همدلی مثالزدنی تیمی داشتند. این قضیه به خوبی در تیم ملی ایران مشهود بود. آنها به معنای واقعی یک تیم هستند و هم دیگر را حمایت میکنند و خروجی این اتفاق هم طبیعی بود که موفقیت در مسابقات باشد. آنها توانستند در سخت ترین شرایط مردم کشور را شاد کنند.
امیر عابدینی با اشاره به پیروزی تاریخی مقابل بحرین و عراق هم گفت: از نظر پتانسیل فوتبالی طبیعی است که فوتبال ما یک سر و گردن از این حریفان بالاتر بوده و هست. ولی به معنای واقعی این دو پیروزی و نتیجهای که کسب شد تاریخی بود. ما در دورههای مختلف هیچ وقت نتوانسته بودیم بحرین را در خانهاش شکست بدهیم یا مقابل عراق چند سال بود که نتوانسته بودیم به برتری برسیم. حتی با کیروش. حالا اما در شرایط سخت کرونایی و آب و هوایی در کشور بحرین هر چهار مسابه خود را با قدرت به پایان رساندیم و این دو تیم را هم شکست دادیم. فراموش نکنید کوچک ترین لغزش با حذف تیم ملی همراه میشد.درست یا غلط این دو تیم در سالهای اخیر مشکلات زیادی برای فوتبال ملی ایران درست کردند و اینکه بگوییم پیروزی کسب شده تاریخی بود اشتباه نیست. آمار نشان میدهد که کار بزرگی نسبت به گذشته و شرایط حساسی که داشتیم انجام شد. بچه های ما جلوه جدیدی از قدرت فوتبال ملی به آسیا نشان دادند و من به شدت به موفقیت آنها در مرحله نهایی انتخابی جام جهانی با هر قرعهای خوشبین هستم. نباید فراموش کنیم که اشتباهات مدیریتی قبلی و اتفاقات رخ داده بود که فوتبال ایران را در این موقعیت سخت تاریخی قرار داد. وگرنه همه ما میدانیم صعود از این مرحله باید اتفاق ساده ای برای فوتبال ایران باشد.
رئیس اسبق فدراسیون فوتبال با اشاره به برخی انتقادها نسبت به چگونگی جذب منابع مالی توسط فدراسیون فوتبال صحبت کرد و گفت: بعضیها میگویند وقتی عزیزیخادم یک مدیر صنعتی و اقتصادی بوده، این چه مدیریتی است که از دولت پول میگیرد و مدیریت میکند. ای کاش نقدهایی که انجام میشود آگاهنه و دلسوزانه باشد. من خودم همیشه میگویم فضای نقد باید وجود داشته باشد. مدیریت باید نقد و مشکلات بیان شود. اما حقایق را هم باید ببینیم. این فدراسیون فوتبال ورشکسته، بدهکار و زمین خورده بود و در بحرانیترین شرایط ممکن قرار داشت. خیلیها انگار فراموش کردهاند.
کدام ساختمان وقتی ویرانه میشود، ساختنش سه ماه طول میکشد؟ مدیریت جدید با مصائب بسیار بسیار بزرگی رو به رو بود و هنوز هم هست. در چنین فضایی کدام مدیر اقتصادی میتواند اداره امور را در شرایطی که شروع کارش هم با روزهای آخر سال و تعطیلات نوروز و کلی بحران و مشکل رو به رو بوده برعهده بگیرد و درآمدزایی اقتصادی قابل توجه داشته باشد؟ شما برای درآمدزایی اقتصادی باید بسترسازی انجام بدهید و برای اینکار نیاز به زمان است. عزیزیخادم بارها و بارها گفته و همه می دانیم که یک مدیر اقتصادی است. متاسفانه برخیها حتی تعریف درستی هم از مدیریت و کار اقتصادی ندارند.
عابدینی در ادامه افزود: فوتبال در تمام جهان یک صنعت پولساز است. در کشور ما اما فوتبال از درآمد حق پخش تلویزیونی محروم است. کپی رایت رعایت نمیشود و نمیتوان در این زمینه اقدامی انجام داد. کشور در شرایط سخت تحریمی است و بعضی از شرکتها از قبل حق فوتبال را ندادهاند و تمام شرکتهای بزرگ دیگر هم به خاطر وضع بد اقتصادی فعلا توانی برای سرمایه گذاری در فوتبال ندارند. موتور این فوتبال به خاطر سیاستهای اشتباه مدیریتی در گذشته و اتفاقاتی که در حاشیه رخ داده تخلیه شده و خشک خشک است.
مدیر در این وضعیت بد که تیم ملی هم مسابقاتش دارد شروع می شود و محکوم به پیروزی در هر چهار بازی است، مربیان ماهها حقوق خود را نگرفته و ناراضی هستند، بازیکنان مطالبات عقب افتاده داشته اند و برگزاری بازیها در بحرین هم هزینههای اضافی برای فدراسیون به همراه داشته؛ از کجا پول بیاورد؟ از قبل هم که قراردادی اسپانسرینگی وجود نداشته است. عملکرد اقتصادی و جذب اسپانسر هم موضوعی نیست که بدون اقدامات حقوقی و طی شدن تشریفات قانونی بشود انجامش داد. اتفاقا این هنر است که در این موقعیت سخت و روزهای پایانی دولت، رئیس فدراسیون توانسته از دولت برای تیم ملی پول بگیرد.
«یکی از ویژگیهای مدیر اقتصادی درست خرج کردن پول و ایجاد رضایت در مجموعه در کنار برطرف کردن موانع است» امیر عابدینی با تاکید روی این مساله بیان کرد: دولت در شرایط سخت قبلا هم به فوتبال ملی ایران در مقاطع مختلف کمک کرده بود. نمونه اش کمک های قابل توجه در آستانه جام جهانی از سوی ریاست جمهوری یا کمک های نقدی وزارت ورزش. یا ماجرای ویلموتس و شستا. پول از طرف دولت همیشه تزریق شده اما چطور می شود که مربی چندین ماه است حقوق نگرفته و این همه بدهی و سیاهی برای فدراسیون به بار آمده است؟ مدیر اگر اقتصادی باشد و صادقانه کار کند، از این بودجهها درست استفاده میکند و یک رضایت نسبی در سیستم ایجاد میکند. تقسیم عادلانه پول بین تیمهای مختلف و افراد مجموعه هنر مدیریت است.
ما در این مدت دیدیم که پاداش های تیم ملی فوتسال و فوتبال زنان و مردان هم پرداخت شد. شریط خوبی برای اردوهای آنها هم فراهم کردند. اتفاقا من در این زمینه هم به عزیزی خادم نمره قبولی می دهم. تمام این موارد را هم روی تجربه و نظر کارشناسی می دهم و نه دفاع کورکورانه از رئیس فدراسیون فوتبال. کاری که خوب است را باید گفت خوب است و به مجموعه دلگرمی داد.
عابدینی افزود: در این مدت شاهد حمات عجیبی هم به عملکرد فدراسیون بودیم. من قبل هم گفتهام که آیا در زمان حدود 110 روزی که از حضور عزیزی خادم و گروهش در فدراسیون میگذرد آیا فاجعه عجیب و غریبی رخ داده که شاهد این حجم از حملات و انتقاد هستیم؟ من واقعا متوجه بسیاری از این قضاوت و پیش بینیهای کورکورانه نمیشوم.
قضیه شده است مثل حکایت ملا نصرالدین. وقتی با پسرش بود و سوار مرکب شد، گفتند خودش سوار است و بچه پیاده. وقتی بچه سوار شد و خودش پیاده گفتند این چه پسری است که پدرش را پیاده کرده است. وقتی دو نفری سوار مرکب شدند، گفتند چه آدمهایی هستند که به حیوان رحم نمیکنند. وقتی هر دو نفر سوار مرکب نشدند هم گفتند چرا عقل ندارند که وقتی مرکب دارند از آن استفاده کنند. اینجا شما هر کاری که انجام بدهید برخی افراد هستند که فقط میخواهند اعتراض کنند و نق بزنند. فقط دنبال بهانه گیری هستند و ذهنشان آلوده به این کار شده است.
وی اضافه کرد: شما اگر بخواهید به این حرفها توجه کنید اصلا دیگر نمیتوانید مدیریت کنید. این بد قضاوت و پرخاش کردنها، باعث میشود چشمها را به روی اتفاقات خوب ببندند. برخی از نقدها هم که از روی کینه و حسادت است. ولی حق این است که معقول و منطقی باشیم. از عملکرد مثبت اگر تعریف شود اتفاق بدی نمیافتد. برخی جریانها هم انگار نمیخواهند باور کنند دیگر دورهشان تمام شده و الان عزیزیخادم چه بخواهند و چه نخواهند با تیم پرانگیزهاش اداره فوتبال را بر عهده گرفته است.
بدبختیها و سیاهیها برجای مانده از گذشته را نمیشود به پای او گذاشت. درست شدن فوتبال و قرار گرفتن در مسیر توسعه زمان میخواهد. با این حال من اعتقاد دارم که این مسیر به سوی موفقیت است و قطعا با همدلی و کمک جامعه فوتبال عزیزی خادم یکی از بهترین فدراسیونهای فوتبال تاریخ را خواهد ساخت. منتهی باید به او و تیمش زمان داد. باز هم تاکید می کنم در این مدت فاجعه ای رخ نداده که شاهد این حملات به فدراسیون هستیم.
امیر عابدینی با اشاره به حضور کریم باقری در تیم ملی هم افزود: در مدیریت قبلی هم با باقری صحبت شده بود و به تیم ملی نیامد. الان اما مدیریت جدید با وجود اینکه پرسپولیس خودش درگیر مسابقات است توانست یکی از برندهای موفق و قابل احترام فوتبال ایران را به تیم ملی اضافه کند و همه دیدیدم که حضور باقری چقدر برای تیم ملی و ایجاد اتحاد و برطرف شدن حواشی احتمالی مثبت بود. هر مدیری نمی تواند از امثال کریم باقری، مهدی مهدوی کیا، علی کریمی و علی دایی و ... هم فکری بگیرد. قرار هم نیست تمام این دوستان از یک سیستم خوششان بیاید.
ولی آنها بزرگان فوتبال هستند. حالا این وسط ممکن است بنده نوعی از برخی از انتخابها خوشم نیاید. اگر چنین وضعیتی وجود داشت که نباید حمله کنم. ما باید به عملکرد مجموعه نمره بدهیم و الان مجموعه در شرایط سخت بهترین نتیجه ممکن را گرفته است و بحرانها را یکی یکی دارد برطرف میکند. به خاطر فوتبال کمی منصفتر باشیم و اگر زورمان میآید تعریفی هم کنیم، حداقل چوب لای چرخ مدیریت و فوتبال نگذاریم. کارنامه این فدراسیون تا به اینجا مثبت بوده و کاملا مشهود است که پتانسیل بالایی برای رسیدن به موفقیت های بیشتر وجود دارد.
عابدینی در پایان تاکید کرد: برای فوتبال ایران آرزوی موفقیت می کنم. مردم ما با کلی سختی رو به رو و از وضعیتی که دارند عصبانی هستند. در چنین موقعیتی این فوتبال و والیبال و ورزش است که موفقیتهایشان نشاط عمومی در جامعه پمپاژ می کنند. کمک کنیم این درخشش ها بیشتر شود. نه اینکه برای منافع خودمان و یا برخی تنگ نظری و حسادتها همه کار کنیم فوتبال زمین بخورد. اگر همه در کنار هم باشیم قطعا شادیهای بیشتری برای مردم به خاطر موفقیتهای فوتبال ایجاد خواهد شد.