بررسی وعده‌های اقتصادی رئیسی

وعده‌های اقتصادی سید ابراهیم رئیسی منتخب مردم در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران، در این گزارش گردآوری شده است.
تصویر بررسی وعده‌های اقتصادی رئیسی

به گزارش سایت خبری پرسون، «قرار نبود که از درد مردم بی خبر باشیم؛ قرار نبود که مردم در فشار‌های اقتصادی بی پناه بمانند؛ قرار نبود که از آمدن به میان مردم واهمه داشته باشیم». این جملات، بخشی از بیانیه اعلام حضور سید ابراهیم رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ است که با انتشار آن، تمام تردید‌ها پیرامون حضور یا عدم حضور او در عرصه رقابت‌های انتخاباتی خاتمه یافت و اکنون که او منتخب مردم در این انتخابات شده، همین مردم انتظار دارند به وعده‌های خود به ویژه درباره وضع معیشتی و اقتصاد کشور عمل کند که به همین منظور، بار دیگر وعده‌های اقتصادی او را در این گزارش گردآوری کرده ایم.

تأمین اشتغال پایدار در دولتی مردمی برای ایرانی قوی

در بخش دیگری از بیانیه اعلام حضور سید ابراهیم رئیسی آمده بود: «انبوه بدهی‌های دولتی، رشد سرسام آور نقدینگی، نظام بانکی غیر مولد، تورم کمرشکن، به هم ریختگی بازار مسکن و خودرو، مشکلات کارگران قراردادی و شرکتی، کارخانه‌ها و کارگاه‌های تعطیل شده، بیکاری جوانان تحصیل کرده، تبعیض آزاردهنده در حقوق و دستمزد و هزاران زخم مزمن دیگر، تنها گوشه‌ای از این درد‌های مردم است. با شناختی که از چالش ها، ظرفیت ها، استعداد‌ها و سرمایه‌های این کشور کسب کرده ام، آمده ام تا با کمک همه مردم ایران، و در طلیعه گام دوم، "دولتی مردمی برای ایرانی قوی" تشکیل دهم: دولتی که با اجماع ملی و دیپلماسی هوشمند و مبتکر، حتی یک لحظه را برای رفع تحریم‌های ظالمانه از دست نخواهد داد. با دیپلماسی برآمده از قدرت و توانایی‌های داخلی، تعامل و رابطه دوستانه و مقتدرانه با دنیا، مخصوصاً با همسایگان را، با سرعت پیگیری می‌کند. دولتی که تأمین اشتغال پایدار را تکلیف قطعی خود می‌داند و اجازه بیکاری و اخراج ظالمانه کارگران را نخواهد داد».

کاهش مشکلات اقتصادی به وسیله امکانات موجود

سید ابراهیم رئیسی روز بیست و ششم اردیبهشت ماه نیز پس از ثبت نام در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در محل ستاد انتخابات وزارت کشور، با حضور در جمع خبرنگاران، ضمن تاکید بر اینکه من خود را رقیب فساد، ناکارآمدی و اشرافی‌گری می‌دانم، گفت: دیدن وضعیت معیشت و مشکلات آنان، بیکاری و گرانی، سفره مردم و وضعیت اقتصادی جامعه و معیشت مردم دغدغه جدی برای انسان ایجاد می‌کند و برخی از ناامیدی‌هایی که امروز در بخش‌هایی از جامعه در حال رخ نمایی است، می‌تواند در یک دولت قوی این ناامیدی‌ها تبدیل به امید شود. می‌توان با همین امکانات و نیروی انسانی متراکم و جوان کشور و با همان ذخایر مادی و معنوی که کشور بحمدالله از آن برخوردار است، دغدغه‌ها و درد و رنج مردم را کاهش داد و ناامیدی را تبدیل به امید کرد.

رفع دغدغه‌های بخش خصوصی

روز چهارشنبه پنجم خرداد ماه نیز، سید ابراهیم رئیسی در اولین برنامه انتخاباتی خود، طی نشستی با مسئولان و اعضای اتاق‌های اصناف، تعاون، بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران نکاتی را بیان کرد که به طور خلاصه عبارتند از:

یک روز ارز پاشی و یک روز گفتنِ "خزانه خالی است"، هر دو اشتباه است؛ بدون کار فنی و کارشناسی نمی‌توان مشکلات را حل کرد و تصمیمات خلق الساعه فعالیت نظام اقتصادی کشور را مختل می‌کند و به ثبات بازار و بازاریابی صدمه می‌زند. اگر دولت هر روز بخواهد یک قانون و مقررات در زمینه صادرات، واردات، تولید و فعالیت تعاونی‌ها وضع کند با این باید‌ها و نباید‌ها بازار سردرگم می‌شود.

بازار باید در تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی سهیم باشد والا در اتاق‌های دربسته یک تصمیم گرفته می‌شود و در بازار جور دیگری عمل می‌شود؛ بازار را دستوری و با نشستن در اتاق نمی‌توان اداره کرد، من یک مدیر میدانی هستم. استفاده از نظرات کسانی که در میدان و کف بازار فعالیت‌های اقتصادی هستند، برای هر دولتی موثر است.

ایران قوی بدون اقتصاد قوی شکل نمی‌گیرد که اقتضای شکل‌گیری اقتصاد قوی برخورداری از یک مدیریت کارآمد است. تیم اقتصادی دولت باید هماهنگ باشد تا هر کس در هر گوشه‌ای آهنگ خود را ساز نکند.
سهم ایرانِ بزرگ در اقتصاد منطقه با ۱۵ کشور همسایه که عمدتاً روابط خوبی با آن‌ها داریم، قابل قبول نیست و باید افزایش یابد؛ به تعامل با دنیا برای حل مشکلات اقتصادی معتقدم. هم اکنون سهم صادرات ما در کشور‌های منطقه سه درصدی است که می‌تواند دو برابر شود.

اگر در گوشه‌ای تخلفی صورت گرفت، رسیدگی به آن نباید باعث ایجاد صدمه بر نظام تولید شود و اگر دیگر دستگاه‌ها هم در این عرصه وارد شوند بسیاری از کارخانه‌ها و بنگاه‌های تولیدی فعال می‌شوند.

تاکید بر لزوم اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی؛ دولت متصدی خوبی نیست و باید اقتصاد به بخش خصوصی واگذار شود؛ اما مشروط به آن که این خصوصی سازی واقعی باشد و نه آنکه بنگاه‌های تولیدی به بخش خصولتی واگذار شوند. هر چه باعث کند شدن فعالیت بخش خصوصی می‌شود باید از میان برداشته شود. تجدید نظر در برخی مجوز‌ها لازم است و قانون بهبود فضای کسب و کار اجرا خواهد شد.

دولت آینده سند توسعه بخش تعاونی که ۱۰ سال بر زمین مانده است را اجرایی خواهد کرد؛ ظرفیت تعاونی‌ها در رابطه با تأمین، تولید و توزیع کالا باید مورد استفاده قرار گیرد و قانون نباید معطل بماند.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی در پایان بر ارتباط مستمر دولتش با بخش خصوصی تأکید کرد و گفت که سالانه دو تا سه بار با مسئولان اتاق‌های اصناف تعاونی و بازرگانی که صدای بخش خصوصی هستند جلسه خواهد داشت.

توجه به اقتصاد نظام سلامت و بهداشت

آیت‌الله رئیسی در دیدار با جمعی از کادر درمان و سلامت کشور در بیمارستان میلاد در تاریخ ششم خردادماه نیز وعده‌هایی در زمینه اقتصاد نظام سلامت و بهداشت داد که عبارتند از:

در دولت آینده، پرداخت هزینه درمان از جیب مردم را به نصف کاهش می‌دهیم.
مشکل تامین پیش پرداخت هزینه درمان از طریق "کارت سبز سلامت" برای ۷۰ درصد مردم برطرف و از مراجعان به مراکز درمانی هیچ مبلغی دریافت نخواهد شد.
توجه به معیشت و حقوق پزشکان و پرستاران از برنامه‌های اصلی دولت او خواهد بود؛ با اجرای سریع قانون نظام پرستاری مشکل تعرفه پرستاری را حل می‌کنیم.

ایجاد یک میلیون شغل در سال با فعال کردن ظرفیت‌های اقتصادی غیرفعال کشور

او همچنین در همین روز در جمع خبرنگاران با اشاره به غیرفعال بودن ۷۰ درصد ظرفیت‌های اقتصادی کشور، اظهار کرد: بنا داریم ظرفیت خالی کشور را فعال کنیم که از این طریق به راحتی یک میلیون شغل در کشور قابل ایجاد است. رئیسی این ظرفیت‌های خالی را اینطور برشمرد:

اقتصاد دریا را داریم که با وجود سه هزار کیلومتر ارتباط ما با دریا، تنها سه تا چهار درصد بهره برداری از این آن، قابل قبول نیست. فعال شدن اقتصاد در حوزه‌های مسکن و فضای مجازی، می‌تواند اشتغال ایجاد کند.
کاهش تورم با افزایش تولید در کشور و با برنامه ریزی دقیق اقتصادی امکان پذیر است.

یکی از چیز‌هایی که حتما در دولت پیگیری می‌کنم و مورد تاکید قرار خواهم داد؛ مسئله تیم اقتصادی هماهنگ است. یکی از مشکلاتی که کشور با آن روبرو شده، تیم اقتصادی ناهماهنگی است که هر بخش آن یک صدایی دارد.

او درباره برنامه خود پیرامون کاهش تورم گفت: فکر می‌کنم، کاهش تورم را بتوان با اقدامات جدی کاهش داد، به نحوی که به تورم یک رقمی نزدیک شود و این مورد نیاز به کار جدی دارد.

مقابله با واردات بی رویه و قاچاق کالا‌ها

رئیسی روز هشتم خردادماه با حضور در رادیو اقتصاد بیان کرد: برخی واردات کالا‌ها با مجوز است یعنی دولت رسما اجازه می‌دهد کالای تولید داخل از خارج وارد شود باید جلوی این موضوع گرفته شود امروز واردات قاچاق بازار را منحل کرده است، ما باید قاچاق را برای قاچاقچی پر هزینه کنیم، امروز واردات بی رویه با مجوز مردم را عصبانی کرده است ما بنا داریم در دولت ریشه‌های قاچاق و فساد را بخشکانیم.

تشکیل ائتلاف با تولیدکنندگان، کارآفرینان و کارگران

او در روز نهم خردادماه نیز طی بازدید از شهرک صنعتی عباس آباد در استان تهران با اشاره به وجود نیرو‌های مولد و موثر در کشور گفت: این نیرو‌ها اگر جدی گرفته شوند، می‌توانند مشکلات سخت و ساختاری اقتصاد را برطرف کنند. بنده هم پیمان این نیرو‌های مولد خواهم بود و در میدان و در جزء جزء حرکت کشور متوجه و دغدغه‌مند آن‌ها هستم. من امروز برای اعلام ائتلاف ناگسستنی دولت مردمی با شما تولیدکنندگان و کارگران به اینجا آمده ام. هدف مشترک ما تشکیل ایران قوی است و من برای این کار دولت ائتلافی تشکیل خواهم داد؛ ائتلاف با تولیدکنندگان، کارآفرینان و کارگران عزیز.

حرکت به سمت تورم تک رقمی و کاهش کسری بودجه

او همچنین در نخستین برنامه تبلیغات تلویزیونی خود برای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ با عنوان «با دوربین» از شبکه یک سیما در روز یازدهم خرداد ماه خطاب به مردم وعده داد: باید معوقات بانکی تمام شود. باید گرانی کنترل شود. مساله مسکن و هزینه سلامت مهم است که باید برای این‌ها راهکار‌هایی پیدا شود. ان شاءالله به سمت تورم تک رقمی برویم.

رئیسی تاکید کرد: کسر بودجه که جزو ام المسائل کشور است باید کاهش یابد و خلق نقدینگی مهم است. باید نقدینگی مدیریت شود و به سمت تولید رود. اگر تولید افزایش یابد نگرانی وجود ندارد. نکته مهم دیگر برنامه ریزی تسهیلات است که باید به سمت تولید بیاید و راهکار دارد و آن هم این است که باید منابع منجمد بانک‌ها به چرخه تولید بیاید.

ساخت ۴ میلیون مسکن طی ۴ سال

او ادامه داد: امکان تولید مسکن و راه انداختن اقتصاد پیشران و ایجاد ۴ میلیون مسکن در ۴ سال امکان پذیر است. مساله زمین را می‌شود بعنوان هزینه‌ها در ساخت مسکن و سوداگری را کاهش داد.

گره نزدن مشکلات کشور به تحریم‌ها

منتخب مردم روز ۱۲ خرداد ماه نیز در برنامه بدون تعارف شبکه دو سیما درباره اینکه چند درصد از مشکلات کشور را مربوط به تحریم می‌دانید؟، تصریح کرد: به نظرم می‌رسد درصد بالایی از این مشکلاتی که روزمره مردم با آن مواجه هستند هیچ ربطی به تحریم ندارد، مرغ و تخم مرغ و بسیاری از شرایطی که امروز مردم با آن مواجه هستند، مسائل و مشکلاتی نیست که ما این‌ها را از چشم تحریم ببینیم، مردم هم خوب فکر می‌کنند، مردم در این قضیه قضاوتشان، منصفانه است بعضی چیز‌ها را خودشان می‌فهمند که این‌ها از سر تحریم است، اما بسیاری چیز‌ها را می‌دانند که آن‌ها مسئله تحریم نیست.

جبران خسارت وارد شده به مردم در بورس

او در همین روز، با حضور در برنامه گفت و گوی ویژه خبری شبکه دوم سیما وعده داد: راه حل مشکلات بورس این است که صندوق جبران خسارت راه ‎اندازی کنیم تا به مردم اعتماد بدهد. با صندوق بیمه یا صندوق جبران خسارت برای افرادی که سهامدار بورس هستند و حتی مبالغ اندک دارند دولت باید برای جبران خسارت مردم که به بورس امید بستند این موضوع را حل و جبران می‌کند.

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی درباره تأمین منابع جبران خسارت برای سهامداران بورس نیز گفت: ما صندوق توسعه ملی و صندوق تثبیت داریم و در جلسه شورای عالی اقتصادی این بحث مطرح شد و مبالغی وجود دارد و جایی که پیشنهاد کردند که پیگیری شود و در واقع این مبلغ صندوق قابل تامین است به نحوی که دولت بتواند خسارت را جبران کند.

تغییر نظام پرداخت یارانه در دولت رئیسی چگونه خواهد بود؟

او همچنین یارانه‌های پنهان را خزانه دوم کشور نامید و گفت: این خزانه دوم دولت در کنار خزانه کل حتماً باید شفاف باشد و ۳۵ درصد از این صندوق خزانه دوم دولت، باید به تولید اختصاص یابد و موجب ارتقا بهره وری تولید شود. پرداخت یارانه‌ها به صورت عادلانه این است که یک عده خاصی از یارانه‌ها استفاده نکنند و با عدالت تقسیم شود.

او افزود: حجت الاسلام والمسلمین رئیسی همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص برنامه دولت وی برای عادلانه کردن یارانه‌های برق و گاز افزود: بنزین مسئله مهمی است و مسئله سوخت مسئله قابل توجهی است که عده‌ای استفاده می‌کنند و عده‌ای بالاترین مصرف را دارند و عده‌ای اصلاً مصرف نمی‌کنند، اما سوخت متعلق به همه کشور و مردم است و باید ترتیبی داد که ساز و کار خاصی در این زمینه وجود دارد. یک طرحی وجود دارد و آن این است که اگر کسی از حق سوخت خود استفاده کرد که انجام می‌دهد و اگر استفاده نکرد در اختیار دیگران قرار دهد و از پول آن استفاده کند.

به صفر رساندن فرار مالیاتی با راه اندازی یک سامانه هوشمند

منتخب مردم همچنین درباره مقابله با فرار مالیاتی نیز اظهار کرد: برنامه ما راه اندازی سامانه هوشمند مالیاتی است که تمام داده‌ها به این سامانه داده شود، فعالیت‌های اقتصادی شفاف و روند کار اقتصادی کاملاً روشن شود، از فرار مالیاتی کاملاً جلوگیری شود و یک عدالت مالیاتی اجرا شود. باید ساز و کاری را تنظیم کنیم که فرار مالیاتی در کشور به صفر برسد.

استفاده از ظرفیت ایرانیان خارج از کشور برای توسعه اقتصادی و صنعتی

او بامداد پنجشنبه ۱۳ خرداد ماه با حضور در برنامه "ایران ما" شبکه جهانی جام جم با ایرانیان خارج از کشور نیز اظهار کرد: به نظر من می‌شود آثار ماندگار ایرانیان خارج از کشور در رابطه با توسعه اقتصادی و صنعتی کشور همچنان باقی بماند و این بسیار مهم است. ایرانی آنجا یک فرصت و یک ظرفیت عظیمی است که از این ظرفیت باید نهایت ارتباط با کشور استفاده شود.

رفع نگرانی زوج‌های نابارور با پرداخت کمک هزینه درمان

رئیسی در همین روز با حضور در رادیو فرهنگ در خصوص کمک دولت به رفع مشکل ناباروری زوج‌های جوان گفت: دولت در این خصوص نه با حرف، بلکه باید جدی و میدانی وارد کار شود. دولت باید از طریق بیمه، توسعه مراکز درمانی، و ارائه خدمات و کمک هزینه به زوج‌های نابارور، و رفع نگرانی آن‌ها در خصوص هزینه درمان، آن‌ها را تشویق به فرزندآوری کند، و ما در دولتِ مردمیِ خود این کار را خواهیم کرد.

خودکفایی در تولید دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی

او در روز جمعه چهاردهم خرداد ماه طی دیدار با جمعی از جوانان نخبه ضمن اشاره به این که جوان گرایی را معنا می‌بخشیم، گفت: یکی از راه‌هایی که می‌تواند در جهت تقویت اقتصاد و حمایت از معیشت مردم اجرایی شود آن است که ۶۰۰ هزار هکتار زمین زیر کشت دانه‌های روغنی برود و یا نهاده‌های دامی تولید شود تا نیاز ما به خارج مرتفع شود. ما باید در خوراک دام و طیور خودکفا شویم و سفره مردم را از وابستگی به خارج و تکانه‌هایی که در این زمینه به وجود می‌آید قطع کنیم.

توسعه کسب و کار‌های مجازی / وعده ارائه اینترنت رایگان به کم درآمد‌ها

رئیسی در پاسخ به سوالی در حاشیه ضبط برنامه تلویزیونی گفتگو با جوانان در شبکه ۳ سیما بیان کرد: برخی اقشار در جامعه امکان پرداخت هزینه اینترنت را ندارند و ما برای تامین نیاز‌ها و تسهیل دسترسی آن‌ها به اینترنت و فضای سایبر، یک میزان حداقلی از اینترنت را به صورت رایگان ارائه می‌دهیم. رئیسی در عین حال گفت که میزان اینترنتی که قرار است به صورت رایگان در اختیار آحاد مردم خصوصاً افراد و اقشار کم درآمد و بی درآمد قرار گیرد را در آینده اعلام می‌کند.

او با اشاره به فعالیت زنان و مردان در تولید محتوا در فضای مجازی گفت: امروز می‌بینیم یک معلم بسته آموزشی ایجاد می‌کند یا یک خانم خانه دار آموزش آشپزی می‌دهد، اما درآمد آن به جیب دیگران می‌رود. عدالت ایجاب می‌کند تا ساز و کاری طراحی کنیم که درآمد حاصل از این نوع اشتغال به کسانی برسد که در این حوزه فعالیت دارند.

کاهش ۱۵ درصدی مالیات تولید

او در این مناظره درباره رفع موانع تولید گفت: مالیات ۲۵ درصدی تولید باید با شیب ملایم به ۱۰ درصد کاهش یابد. باید صدور مجوز‌ها پسینی شود و تسهیل کند.

به نتیجه رسیدن سامانه کاداستر برای مقابله با زمین خواری تا پایان ۱۴۰۰

رئیسی همچنین در مورد مقابله با زمین خواری بیان کرد: در قوه قضائیه شاهد خروجی و تولید پرونده در مورد زمین‌خواری هستیم، ولی اگر سازوکار هایش در دولت اصلاح شود نوبت به دستگاه قضایی نمی‌رسد. سند عادی را باید به سند رسمی تبدیل کنیم و دومین مسئله «کاداستر» و «حدنگار» است و کشور ما در این زمینه عقب است. تا آخر ۱۴۰۰ کاداستر به سامان خواهد رسید.

حذف ارز دو نرخی برای مقابله با فساد

سید ابراهیم رئیسی همچنین یکشنبه ۱۶ خرداد ماه در گردهمایی فضلای حوزه‌های علمیه در مدرسه عالی شهید مطهری تهران گفت: امروز از هر کاسب خُرد در بازار بپرسید می‌داند که ارز دو نرخی فسادآور است و مردم می‌گویند در خانه‌هایشان فرزند بیکار دارند و ده‌ها مشکل را می‌توانید فهرست کنید که درک آن‌ها نیاز ندارد حتما اقتصاددان باشید. تصمیم‌گیری‌های نادرست وبی‌تدبیری‌ها باعث شده برخی یک شبه پولدار و بسیاری از مردم فقیر شوند، اما خدا ما را موظف به اصلاح امور کرده و من برای انجام وظیفه به میدان آمدم.

کاهش ۵۰ درصدی سهم مردم در پرداخت هزینه‌های درمانی

او در همان روز با حضور در برنامه دستخط شبکه تهران اظهار کرد: در یک جلسه‌ای عنوان کردم که ۴۳ درصدی که از سهم درمان باید از جیب خانواده‌ها برود، این کاملاً قابل مدیریت است تا این میزان یعنی آن میزانی که از جیب مردم می‌رود را ۵۰ درصد کاهش داد. این خیلی در این امر نقش‌آفرین است. برخی از کشور‌ها سهم خانواده‌ها را ۱۸ درصد تعیین کردند و برخی کشور‌ها ۱۲ درصد است. ما می‌گوئیم ۲۳ تا ۲۲ درصد باشد و این کار قابل انجام است. این امر با فعال کردن بیمه‌ها و فعال کردن بسیاری از مراکز درمانی قابل اجراست.

افزایش دو برابری صادرات غیرنفتی در دولت سیزدهم

مهدی دوستی مشاور اقتصادی رئیسی نیز در برنامه با نخبگان شبکه چهار در تاریخ ۱۷ خرداد بیان کرد: سهم ما در سال گذشته ۳۵ میلیارد دلار صادرات غیر نفتی بوده و این نشان از سهم ناچیز ما در بازار می‌دهد. برنامه‌ای که دیده شده است ما در پایان دولت سیزدهم در سال ۱۴۰۴ به ۷۰ میلیارد دلار برسیم و این ۳۵ دلار افزایش بر روی دوش صادرات و اشتغال است که رونق تولید را افزایش می‌دهد و رابطه دو جانبه است.

توجه به توسعه معادن

رئیسی در برنامه گفت‌وگوی رئیس‌جمهور با جوانان شبکه سه سیما در تاریخ ۲۰ خرداد نیز گفت: در کشور، معادن بسیار ارزشمندی وجود دارد که باید فعال و فرآوری شود. معدن به عنوان یک موضوع مهم برای اشتغال و ایجاد ارزش افزوده باید در بین مسائل مهم دولت مطرح باشد.

تبدیل سیستان و بلوچستان به محل صادرات و تولید

او همچنین در پاسخ به سوالی درباره استان سیستان و بلوچستان گفت: اگر ظرفیت‌های اقتصادی در سیستان و بلوچستان فعال شود، تمام جوانان سیستانی و بلوچستانی به کار گرفته می‌شوند و باز هم نیروی انسانی مورد نیاز است. ما به سادگی می‌توانیم با همت مردم و پشتیبانی مردم، سیستان و بلوچستان را به یک استان فعال در حوزه صادرات و تولید تبدیل کنیم.

کاهش مهاجرت از روستا‌ها

منتخب مردم افزود: اگر نظام کشاورزی را اصلاح کنیم چرا روستاییان ما باید روستا را ترک کنند؟ اگر قرار است وام و تسهیلات پرداخت شود، محصول او خریداری شود، دلیلی برای ترک روستا وجود ندارد. ما تا کنون چندین بار جشن خودکفایی گندم گرفتیم، پس برای چه هنوز واردات داریم؟ این برای آن است که مدیریت وجود ندارد.

رفع انحصار تولید خودرو

او در همان تاریخ در حاشیه ضبط برنامه‌های استانی در معاونت سیما با اشاره به نگرانی‌های مردم در خصوص قیمت خودرو گفت: خودرو باید به نحوی از حالت انحصاری خارج شود تا برای آن قیمت عادلانه تعیین کنیم. در کشور ما تولید خودرو داخلی به اندازه مورد نیاز نیست. اکنون یک میلیون خودرو در کشور تولید می‌شود، اما با زیرساخت‌های موجود می‌توانیم در گام اول این میزان را به یک میلیون و ۶۰۰ دستگاه و در گام دوم به دو میلیون خودرو افزایش دهیم.

تزریق ۲۰۰ میلیون دلار به بازار بورس

در پی حضور سرزده صبح ۲۵ خرداد سید ابراهیم رئیسی در تالار بورس اوراق بهادار سعادت‌آباد تهران، جمع زیادی از مالباختگان بازار سرمایه با این نامزد انتخابات ریاست جمهوری بی واسطه درد دل کردند. رئیسی پس از شنیدن حرف‌های مالباختگان بورس تصریح کرد: بازار بورس و مسائل آن مثل نرخ‌گذاری و دامنه نوسان را نمی‌توان دستوری اداره کرد بلکه باید سازوکار‌هایی برای آن ایجاد شود.

رئیسی در واکنش به گلایه‌های چند تن از مالباختگان بورس از عدم اجرای مصوبه شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا برای تزریق ۲۰۰ میلیون دلاری به بازار بورس قول داد این موضوع را با جدیت پیگیری کند.

رفع مشکلات فرهنگیان

سید ابراهیم رئیسی عصر سه‌شنبه ۲۵ خرداد، در گردهمایی بزرگ فرهنگیان و معلمان که در فضای باز هتل المپیک تهران نیز به مشکلات صندوق ذخیره فرهنگیان اشاره کرد و گفت: صندوق ذخیره فرهنگیان گاوصندوق نیست و عملکرد آن باید شفاف در برابر دیدگان معلمان قرار گیرد و این حق فرهنگیان است که بدانند در این صندوق چه می‌گذرد. در دولت مردمی درباره تمام داد و ستد‌ها و درآمد‌ها و هزینه‌های صندوق ذخیره فرهنگیان شفاف سازی خواهد شد.

منتخب مردم با بیان این که دولت مردمی به معیشت معلمان و فرهنگیان توجه ویژه خواهد داشت گفت: درست نیست پیشروان جامعه که مسئول تربیت انسان‌های فرهیخته اند دچار مشکلات معیشتی و مجبور به کار دوم باشند. طرح رتبه‌بندی معلمان را به‌سرعت عملیاتی می‌کنم.

خصوصی سازی استقلال و پرسپولیس

پرویز مظلومی، پیشکسوت فوتبال ایران، شامگاه سه‌شنبه ۲۵ خرداد نیز در دیدار جمعی از ورزشکاران و پیشکسوتان رشته‌های مختلف ورزشی در مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی (سرچشمه) با سیدابراهیم رئیسی، خواستار خصوصی‌سازی دو باشگاه استقلال و پرسپولیس و پایان بلاتکلیفی این دو تیم مطرح پایتخت شد که رئیسی قول داد در دولت مردمی این موضوع را با جدیت پیگیری کند تا نگرانی‌های مدیران و پیشکسوتان و هواداران این دو تیم، برطرف شود.

صدور کارت اعتباری معیشت برای خانوار‌های ۵ دهک اول از آبان‌ماه امسال

گفتنی است؛ بر اساس گزارش پایگاه اطلاع رسانی سید ابراهیم رئیسی، منتخب مردم در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران، از آبان‌ماه امسال، برای خانوار‌های ۵ دهک اول، کارت اعتباری معیشت صادر می‌شود. به ازای هر یک از اعضای خانوار در سه دهک اول ۲۰۰ هزار تومان و دو دهک بعدی ۱۵۰ هزار تومان اعتبار ماهیانه تخصیص می‌یابد. کارت اعتباری معیشت، قرض‌الحسنه‌ای با کارمزد ۲ درصد است و بازپرداخت آن زمانی است که خانوار درآمد کافی برای پرداخت اقساط را داشته باشد. این اعتبار برای خانوار‌هایی که توانایی بازپرداخت اقساط را نداشته باشند، بلاعوض خواهد بود.

همان گونه که با کارت‌های نقدی بانکی، می‌توان به اندازه موجودی حساب بانکی خرید کرد، با کارت اعتباری معیشت نیز می‌توان بدون داشتن پول، به اندازه‌ای که اعتبار دارید، خرید کرده و پولش را بعداً پرداخت کنید. تا کنون کارت‌های اعتباری در ایران در سطح بسیار محدودی صادر شده‌اند، اما با این طرح، ۵۰ درصد از خانوار‌ها صاحب کارت اعتباری می‌شوند. از آذر ماه امسال نیز مدیریت زنجیره تأمین کالا‌های اساسی نیز اجرایی شده و نیاز‌های مردم با اطمینان و قیمت مناسب، تأمین خواهد شد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

306961

سازمان آگهی های پرسون