به گزارش سایت خبری پرسون از گیلان، فرهاد دلق پوش در دومین جلسه کارگروه صادرات غیرنفتی استان با توجه به ظرفیتهای بالقوه استان بیان داشت؛ ظرفیتهایی بسیاری برای توسعه صادراتی گیلان وجود دارد که بایستی با مدیریت و برنامه ریزی همه مدیران ذیربط با توجه به زیرساخت های موجود حرکت کرد و گامهای موثرتری برداشت.
رئیس سازمان صمت گیلان توسعه صادرات در شرایط تحریمی را حائز اهمیت دانست و گفت: حمایت بیشتر از بخش خصوصی و مشوق های صادراتی برای فعالان این عرصه می تواند گیلان را به جایگاه ویژه و مأمن خوبی برای سرمایه گذاران تبدیل نماید.
دکتر دلق پوش همچنین به میزان صادرات دو ماهه ابتدای سال 1400 اشاره کرد و گفت: میزان صادرات غیرنفتی در گیلان در این دو ماه به بیش از 102 میلیون دلار می رسد که نسبت به مدت مشابه سال قبل 28 درصد رشد داشته است که از گمرکات گیلان به کشورهای روسیه، آذربایجان، قزاقستان، گرجستان، افغانستان، عراق، اوکراین، ترکمنستان و بلاروس این صادرات انجام شده است.
دبیر کارگروه توسعه صادرات غیر نفتی گیلان؛ از سرعت و کثرت ثبت سفارشات در گیلان سخن گفت و ادامه داد: در دوماه ابتدای سال جاری 938 مورد ثبت سفارش برای مبادلات کالا انجام شده که به لحاظ رتبه کشوری طی دوماهه امسال در رتبه دهم قرار داریم.
رئیس سازمان صمت گیلان میزان صدور کارت بازرگانی جدید در دوماه اول سال را 20 فقره اعلام کرد و عنوان کرد: در این مورد نسبت به مدت مشابه سال قبل که 13 کارت صادر شده بود با رشد 54 درصدی مواجه ایم، البته با رصد و پایش مداوم امور تجاری توسط کارگروه 25 فقره کارت بازرگانی در این مدت تمدید و 2 مورد نیز ابطال شده است.
وی در پایان به نقش صنایع دستی و گردشگری در حوزه صادرات غیرنفتی اشاره کرد و اظهار داشت؛ محصولات بومی و صنایع دستی خوبی جهت صادرات غیرنفتی داریم بطوری که حدود 400 نوع صنایع دستی در گیلان به ثبت رسیده است که اگر تجاری سازی مناسبی در این بخش انجام دهیم می توانیم با صادرات آن درآمدزایی و ارزآوری خوبی هم برای استان داشته باشیم.
منبع: روابط عمومی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گیلان