به گزارش پرسون از زنجان، به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای زنجان، اسماعیل افشاری با اشاره به اینکه تدوین برنامههای مناسب برای همراه کردن کشاورزان و فعالان اقتصادی با برنامههای ترویجی مورد تاکید است، افزود: رعایت الگوی مصرف بهترین روش سایر برنامهریزیها است.
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای زنجان،وی با بیان اینکه توزیع متوازن در آبهای زیرزمینی در استان زنجان وجود ندارد، گفت: در حال حاضر اکثر دشتهای استان با افت آبهای زیرزمینی مواجهاند.
افشاری با اشاره به اینکه امسال با کاهش ورودی حدود 69 درصدی آب به مخازن سدهای استان مواجه هستیم، عنوان کرد: تا به امروز و نسبت به سال قبل حدود 143میلیون متر مکعب آب کمتری وارد سدهای استان شده است و این موضوع از آن حیث اهمیت پیدا میکند که سدهای تهم در زنجان و کینه ورس در شهرستان ابهر تامینکننده بخشی از آب شرب شهرهای زنجان، ابهر و خرمدره هستند.
وی گفت:حجم ذخیره سدهای استان نیز نسبت به سال قبل حدود 21 میلیون متر مکعب کمتر شده است چرا که سال قبل حدود 289 میلیون مترمکعب آب ذخیره شده در سدهای استان داشتیم و آن به واسطه بارشهای خوبی بود که در استان رخ داده بود ولی امسال 268 میلیون مترمکعب پشت سدها آب جمع شده است.
وی با بیان اینکه حدود 14 میلیون مترمکعب آب پشت سد کینه ورس موجود است، تصریح کرد: به دلیل شرایط ناپایدار آب شرب به ویژه در روستاها، با قراردادن اولویت شرب و حقابههای ضروری، سعی در مدیریت خروجی آب سدها داریم.
افشاری به بحث سازگاری با کم آبی و لزوم صرفه جویی در مراکز شهری و روستائی نیز تاکید نمود و افزود: کاهش مصرف در بخش شرب و کشاورزی از ارکان طرح سازگاری با کم آبی است و اگر کشاورزان این اصل را رعایت کنند و به سمت کاهش و عدم کشت محصولات پرآب طلب حرکت کنند شرکت آب منطقهای زنجان نیز آمادگی دارد با تخفیف صد درصدی در اجاره بهای بسترهای حاشیه رودخانههای استان از این اقدام بهرهبرداران قدردانی نماید.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای زنجان گره خوردن معیشت مردم با کشاورزی را بسیار موثر دانست و بیان کرد:متاسفانه بسیاری از بهرهبرداران و کشاورزان از آب مجازی و هدر رفت آب با کاشت محصولات پرآب طلب آگاهی ندارند.
وی با بیان اینکه سالیانه به طور متوسط حدود 71 متر از سطح آب زیرزمینی دشتهای استان به ویژه در دشت ابهر و سلطانیه که وضعیت خوبی ندارند، افت میکند، خاطرنشان ساخت: در دشت ابهر این میزان یک متر و 40 سانتیمتر است.
افشاری با اشاره به اینکه تعداد دشتهای استان زنجان 7 دشت است، افزود: دشتهای زنجان، ابهر، سجاسرود، قیدار و گل تپه- زرین آباد دشتهای ممنوعه استان میباشند.
دبیر شورای حفاظت منابع آب استان ادامه داد: شهرستانهای ماهنشان و طارم فاقد آبخوان هستند و بیشتر از رودخانه قزلاوزن و سرشاخههایی که به شهرستانها جاری است تغذیه میشوند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای زنجان تاکید کرد : برخی کارهای جانبی سد تالوار نا تمام مانده که پیمانکار پای کار است و در صورت تزریق اعتبار مورد نیاز تا پایان سالجاری به اتمام خواهد رسید.
منبع: روابط عمومی شرکت آب منطقه ای زنجان