چیپسِ شکلات؛ قصه کاکائویی خانم روث و آقای نِستِله

چیپس‌های شکلاتی یا شکلات چیپسی در دسته شکلات‌های تزئینی قرار می‌گیرد که کاربرد زیادی در تزئین کیک و شیرینی دارد.
تصویر چیپسِ شکلات؛ قصه کاکائویی خانم روث و آقای نِستِله

به گزارش سایت خبری پرسون، چیپس‌های شکلاتی یا شکلات چیپسی در دسته شکلات‌های تزئینی قرار می‌گیرد که کاربرد زیادی در تزئین کیک و شیرینی دارد. در این گزارش با این محصول پرطرفدار بیشتر آشنا خواهید شد.

تاریخچه تولید چیپس شکلات

خانم روث Ruth، در سال ۱۹۳۰ میلادی تصمیم به باز کردن مسافرخانه کوچکی با همکاری همسرش Ken می‌گیرد آن‌ها اسم این مسافرخانه رو تُل‌هاوس The Toll House Inn می‌گذارند. Ruth کلیه شیرینی‌ها و غذا‌های تُل هاوس The Toll House Inn را شخصا با استفاده از دستور‌های خانوادگیشون آماده می‌کرد و با غذای خانگی و دقت در ارائه سرویس خوب، مسافرخانه‌شان در عرض یک سال محبوبیت خاصی پیدا کرد.

یکی از شیرینی‌هایی که روث Ruth برای مسافرخونه آماده می‌کرد، کوکی کره‌ای شکلاتی بود. او برای درست کردن این دستور، شکلات تخته‌ای مخصوص شیرینی پزی رو آب و در مواد بیسکویت مخلوط می‌کرد. یک روز حین کار متوجه شد که شکلات تخته‌ای نداره و به جاش شکلات نستله‌ای که آقای اندرو نستله به عنوان نمونه بهش داده بود رو خُرد کرد و در مواد ریخت. او فکر می‌کرد که تکه‌های شکلات در فر کاملا آب می‌شن و همون کوکی همیشگی بدست میاد، ولی شکلات بصورت تیکه‌ای در شیرینی باقی موند. Ruth کوکی جدید رو سرو کرد و وقتی با استقبال مشتری‌ها روبرو شد، شروع به پختن مداوم این کوکی‌ها کرد و با این اتفاق کوکی شکلات چیپسی Chocolate Chip Cookie در سال ۱۹۳۳ متولد شد.

نحوه رسیدن به این دستور هر چه بود، مورد استقبال مشتری‌ها قرار گرفت و خرید شکلات نستله Nestlé برای تهیه این کوکی توسط روث Ruth بیشتر و بیشتر شد، که در نتیجه بعد از مدتی اندرو نستله و Ruth با هم قرار دادی بستند. بر اساس این قرارداد روث دستور کوکی شکلات چیپسی رو به شرکت نستله Nestlé داد و به اون‌ها تعلق گرفت و در مقابل حق استفاده از محصولات نستله رو تا آخر عمر به صورت مجانی پیدا کرد. این قرارداد در دهه چهل قرن بیستم میلادی بسته شد و بعد از مدتی شرکت نستله، شکلات چیپسی رو به صورت کارخونه‌ای برای این کوکی تولید کرد. روی بسته‌های شکلات چیپسی عکس مهمانخانه تول هاوس Toll House Inn و پشت بسته دستور کوکی روث به چشم می‌خورد. سال‌هاست که شرکت نستله علاوه بر شکلات چیپسی، خود کوکی رو هم در انواع طعم‌ها تولید و عرضه می‌کند.

چیپس شکلات چه کاربردی دارد؟

چیپس شکلاتی حاوی درصد بالایی کاکائو است که در مقابل دمای بالا مقاومت دارد و نسوز است. بر همین اساس شکلات چیپسی نسوز نیز نامیده می‌شود. شکلات‌ها در هر گروهی که قرار داشته باشند از جمله محبوب‌ترین و پرطرفدار‌ترین‌ها به شمار می‌آیند و همین امر موجب شده تا به عضو فعالی در کیک پزی و شیرینی پزی تبدیل شود.

چیپس شکلاتی تنها به رنگ شکلاتی و یا قهوه‌ای تولید نمی‌شود، بلکه برای تزئین کیک‌ها و شیرینی‌ها و دسر‌ها در رنگ بندی متنوع و همچنین به صورت شکلات سفید به بازار عرضه شده است. علاوه بر رنگ بندی، شکلات چیپسی اشکال متنوعی مانند اشکی، گرد و یا مکعبی نیز دارد.

چیپس شکلات خانگی درست کنید

چیپس شکلات از آن اقلامی است که جدیدا در اکثر دسر‌ها و شیرینی‌ها کاربرد پیدا کرده است. اگر بتوانید چیپس شکلات را خودتان در خانه درست کنید جدا از اینکه از تازگی و سلامت آن اطمینان می‌یابید در هزینه‌ی منزل هم صرفه جویی کرده اید. در ادامه طرز تهیه شکلات چیپسی رنگی را بخوانید:

مواد لازم

شکلات تلخ سفید: ۱ پیمانه
روغن نارگیل: ۱/۲ پیمانه
عسل: ۴ قاشق غذاخوری
وانیل: ۱ قاشق چایخوری
رنگ ژله‌ای و پودری: به میزان لازم

طرز تهیه

برای تهیه شکلات چیپسی رنگی باید از شکلات رنگی استفاده کرد. برای تهیه شکلات رنگی از شکلات سفید، از رنگ ژله‌ای و پودری که بر روی آن عبارت "مخصوص شکلات" درج شده، استفاده کنید و به هیچ وجه از رنگ‌های مایع برای رنگ کردن شکلات استفاده نکنید. زیرا ترکیب مقداری آب با شکلات، آن را خراب می‌کند. به منظور رنگ کردن شکلات سفید:

ابتدا باید آن را به روش بن ماری ذوب کنید سپس سر خلال دندان را در رنگ فرو کرده و سپس با آن شکلات ذوب شده را هم بزنید تا رنگ آن به شکلات منتقل شود. سپس با قاشق، شکلات را هم بزنید تا رنگ در همه قسمت‌های شکلات پخش شود. اگر رنگ کافی نبود، دوباره مقداری رنگ اضافه کنید.

در ظرف مقدار کمی آب ریخته و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید و سپس روغن نارگیل را در آن بریزید. حرارت را ملایم کرده و مخلوط آب و روغن را تا حدی هم بزنید که رنگ آن شفاف شود. شکلات رنگی، عسل و وانیل را به مایع فوق اضافه کرده و به هم زدن ادامه دهید تا رنگ آن براق شود.

وقتی مخلوط غلیظ شد، آن را به مدت ۳۰ دقیقه در فریزر قرار دهید تا خودش را بگیرد و به هنگام فرم دادن به آن مشکلی پیش نیاید.

کف یک سینی، کاغذ روغنی را پهن کنید. پس از ۳۰ دقیقه، شکلات را از فریزر خارج کرده و در قیف بریزید، سپس با فشار دادن قیف نقطه‌هایی از شکلات روی کاغذ روغنی ایجاد کرده و قیف را سریع به سمت بالا بکشید تا به شکل چیپس شکلاتی سنتی درآید.

سینی حاوی شکلات را به مدت ۲۰ دقیقه در فریزر قرار دهید تا کاملا سرد و سفت شده و پس از خارج کردن از فریزر به راحتی از روی کاغذ روغنی جدا شوند.

شکلات چیپسی را در پلاستیک فریزر ریخته، در فریزر نگهداری نکنید و از آن برای تزیین استفاده کنید.

نکات مهم و اصولی در تهیه شکلات چیپسی

در صورت نگهداری شکلات چیپسی در یخچال یا فریزر، براق بودن خود را از دست می‌دهد.

شکلات را در ظرفی که ترجیحا از جنس استیل باشد، ذوب کنید.

در صورت استفاده از مایکروویو برای ذوب کردن شکلات، مراقب باشد تا شکلات نسوزد. پس از ۲۰ ثانیه آن را از دستگاه خارج کرده، با لیسک پلاستیکی هم بزنید و این عمل را چند بار تکرار کنید تا شکلات کاملا حل شود.

290580

مطالب مرتبط

سازمان آگهی های پرسون