پرویز رستمی در گفتوگو با رسانه سایت خبری پرسون با تاکید بر اینکه شخم متوالی، ایجاد چاههای غیر مجاز و انتقال آب به مناطق دیگر منجر به انقراض آخرین بازماندگان آهوان شمال غرب کشور خواهد شد، اظهار کرد: از مردم درخواست میشود که نسبت به حفظ این میراث گرانبها اهتمام ورزند.
وی به نابودی و انقراض شیر و ببر ایرانی اشاره و تصریح کرد: در صورت ادامه این روند و عدم توجه به حفظ زیستگاههای حیات وحش آهوان دشت سهرین نیز به سرنوشت شیر و ببر ایران دچار خواهند شد.
رئیس نظارت بر حیاتوحش استان زنجان با بیان اینکه زمانی این آهوان در اردبیل و قزوین نیز مشاهده میشد، افزود: پیش از این آهوان از دشت سهرین تا اصفهان ییلاق و قشلاق میکردند اما هم اکنون این موجودات زیبا در دشت سهرین محصور و زیستگاه آنها جزیرهای شده است.
رستمی ادامه داد: شاید اکنون امکان استفاده از ژنتیک آهو، قوچ و میش در کشور وجود ندارد اما این امکان وجود دارد که آیندگان بتوانند از ژنتیک چنین موجودات با ارزشی استفاده کنند لذا باید آنها را برای نسلهای آینده حفظ و نگهداری کرد.
وی در خصوص عوامل افزایش زاد و ولد در حیاتوحش تاکید کرد و گفت: امنیت زیستگاههای حیاتوحش، وجود آب و غذای کافی برای موجودات، آب و هوای مساعد و نبود شکارچی منجر به افزایش دوقلوزایی در میان حیوانات و به دنبال آن افزایش زاد و ولد در میان حیاتوحش خواهد شد.
رئیس نظارت بر حیاتوحش استان زنجان از وجود ۸ سایت رسمی پرندگان در این استان خبر داد و گفت: سرشماری انجام شده در سال ۹۹ حاکی از وجود 7 هزار و 520 قطعه آبزی و کنار آبزی از جمله گیج، عقاب طلایی، قرقی، انواع کاکائی، کاکائی خزری، آب چیلک، خروس گلی، اردک سرحنایی، اردک سرسبز، غاز خاکستری و لک لک سفید است.
رستمی افزود: سرشماری در سال ۹۸ بیانگر وجود 6 هزار و 852 قطعه پرنده بوده است لذا مقایسه آمار تعداد پرندگان در سال ۹۸ و ۹۹، افزایش در تعداد پرندگان را نشان می دهد.
وی در خصوص جمعیت چهارپایان در استان زنجان عنوان کرد: جمعیت آهوان در سال ۹9 نسبت به سال ۹۸ تغییر محسوسی نداشته است، این در حالی است که جمعیت قوچ و میش در سال ۹۸، معادل ۸۵۴ راس و در سال ۹۹، معادل 914 درصد بوده است که مقایسه بین این دو، افزایش تعداد قوچ و میش را طی پارسال نشان می دهد.
فاطمه شمشیرگر از زنجان