به گزارش سایت خبری پرسون، سعید نمکی در این نامه ها به منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش نوشت: به استناد «ماده ۴۸ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲)» و «بند ج ماده ۷ قانون احکام دائمی برنامه های توسعه» و در راستای اجرای تکلیف قانونی این وزارت، فهرست کالاها و اقدامات آسیب رسان به سلامت برای اعلان در سال ۱۴۰۰ مورد بازنگری قرار گرفته که بخش محصولات خوراکی آن جهت استحضار به پیوست این نامه است.
وزیر بهداشت افزود: به منظور صیانت از سلامت جامعه خواهشمند است دستور فرمایید ضمن آموزش و اطلاع رسانی، در مورد پذیرایی در مراکز غذاخوری، بوفه های کارکنان، دانشجویان و مراکز آموزشی شبانه روزی از سرو مواد غذایی مندرج در این فهرست ممانعت شود.
نمکی در این نامه تاکید کرد: مواد غذایی مندرج در این فهرست به دلیل کالری بالا (داشتن شکر و روغن افزوده، چربی اشباع و ترانس) یا نمک و همچنین مواد نگهدارنده، به عنوان عوامل بیماری های غیرواگیر محسوب شده و مصرف آنها می تواند در دراز مدت، موجب اضافه وزن، چاقی، فشارخون، دیابت و سایر بیماری های غیرواگیر شود.
فهرست کالاها و خدمات آسیب رسان به سلامت شامل انواع سوسیس و کالباس، پیتزا و ساندویج دارای سوسیس و کالباس، انواع سمبوسه و فلافل، انواع نوشابه های گازدار و انرژی زا، انواع تافی، فرآورده های یخی، انواع روغن و سس مایونز، فرآورده های ذرت حجیم شده، شیرینی تر، فرآورده های آرایشی مثل رژ لب، کرم پودر، مداد آرایشی چشم، بزنزه کردن پوست، محصولات لاغر کننده موضوعی، قرص ترامادول و استامینوفن کدئین است.