به گزارش سایت خبری پرسون از البرز، حجت الاسلام والمسلمین علی دشتکی روز دوشنبه در نشست خبری پایان سال که در آستان مقدس امامزادگان محمد (ع) و سکینه خاتون (س) واقع در حصارک کرج برگزار شد، افزود: استان البرز دارای یک هزارو۷۰۰ موقوفه، ۱۰ هزار و ۱۰۰ رقبه و ۹۰ مرکز اجتماعی و بقاع متبرکه است که تعدادی کمی از آن ها دارای اسناد دفترچه ای و تک برگی هستند.
وی یادآور شد که ۷۵۰ مسجد موقوفی نیز در استان البرز وجود دارد.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان البرز اظهار داشت: مستندسازی موقوفات و رقبات یکی از موضوعات برای حفظ آنها بوده که به همین منظور در سال جاری بیش ازیک هزارو ۵۰۰ رقبه و موقوفه نقشه برداری شده که یک هزار مورد آن در سیستم کاداستری کشور ثبت و جانمایی شده اند.
وی گفت: همچنین ۲۵۰ مورد از این موقوفات و رقبه ها تثبیت مدیریت و مالکیت اوقاف شده که بیش از ۲۰۰ مورد از آن ها نیز منجر به صدور سند تک برگی شده است.
دشتکی در خصوص ایجاد رابطه استیجاری جدید در خصوص موقوفات و رقبا افزود: در سال جاری ۳۰۰ مورد نیز رابطه استیجاری جدید به علاوه اجارات قبلی اضافه شده است.
۹۶ درصد پرونده های حقوقی برله اوقاف شد
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان البرز یکی از اقدامات موثر در سال ۱۳۹۹ را تلاش برای تقویت زیرساخت های اوقاف دانست و تصریح کرد: بیش از ۱۰ میلیارد تومان در راستای تقویت زیرساخت های مراکز فرهنگی، دینی و اجتماعی اوقاف استان هزینه شده است.
وی از جمله اقدامات در حوزه حقوقی و اجارات را دفاع از پرونده های حقوقی ایجاد شده در مراجع قضایی بر علیه اوقاف دانست و گفت: در این بخش خوشبختانه توانستیم از حقوق موقوفات در استان به خوبی حفظ و حراست کنیم به طوریکه ۹۶ درصد پرونده های تشکیل شده موفق به دریافت اخذ آرای بر له موقوفات شد.
۹ طرح اقتصاد مقاومتی در استان البرز به تصویب رسید
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان البرز ادامه داد: اوقاف در حوزه سرمایه گذاری و بهره وری اقتصادی نیز از ظرفیت موقوفات استفاده می کند زیرا این بخش در بهره وری اقتصادی و اجتماعی و ایجاد اشتغال در جامعه موثر بوده و درآمدزایی اقتصادی استان ارتقا می بخشد.
وی اضافه کرد: به همین منظور در سال ۱۳۹۹ بیش از ۴۰ طرح اقتصادی مورد مطالعات اولیه قرار گرفت که در نهایت ۹ مورد از آن ها مورد پذیرش و در ستاد اقتصاد مقاومتی کشور قرار گرفت.
وی یکی از این طرح ها را ایجاد کارخانه نوآوری در باغ عقیق موقوفه مرحوم سید احمد میرسپاهی دانست و گفت: در این موقوفه هم اکنون شرکت های دانش بنیان با موضوعات مختلف همچون فعالیت های الکترونیکی، رایویی و کشاورزی به عنوان الگو کارشان را آغاز و تولیداتی نیز داشته اند.
دشتکی راه اندازی شرکت های دانش بنیان و فعالیت های دانش محور را در حوزه اقتصاد مقاومتی و بهره وری اقتصادی با استفاده از ظرفیت موقوفات را در اولویت کاری این بخش دانست.
توزیع ۵۰ هزار بسته معیشتی متبرک به نام امامزادگان در البرز
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان البرز در ادامه یکی از اقدامات شاخص سال جاری با توجه به شیوع بیماری کووید ۱۹ و آسیب تعداد زیادی از هموطنان از ناحیه این بیماری را توزیع بسته های معیشتی دانست و گفت: در سال جاری بیش از ۵۰ هزار بسته معیشتی هر کدام به ارزش حداقل ۵۰۰ هزار تومان در بین افراد نیازمند و آسیب دیده از کرونا در استان توزیع شده است.
وی افزود: یکی دیگر از اقدامات اوقاف استان ایجاد ایده ای نو و خلاقانه در بحث مدیریت موقوفات و رقبات است که به همین منظور تاکنون ۶۰ نفر امین موقوفات که بیشتر جوانان هستند، به کارگیری شده اند.
وی خاطرنشان کرد: این افراد در اجرای نیات واقفین، هزینه کرد اجارات و درآمد موقوفات و مدیریت موقوفات موثر هستند به طوریکه در سال جاری در اجرای نیات واقفین بیش از ۱۰۰ درصد رشد داشته ایم.
ثبت ۴۴ موقوفه جدید در البرز
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان البرز ثبت موقوفات جدید در سال جاری نسبت به سال های اخیر را بسیار خوب ارزیابی کرد و گفت: تاکنون بیش از ۴۴ موقوفه جدید در استان به ثبت رسیده که یکی از آن ها بسیار شاخص و ارزشمند است به طوریکه ۱۰ هزار هکتار وقف بوده که هر متر مربع آن ارزشی بالغ بر ۵ میلیون تومان دارد.
قبل از برگزاری این نشست آیین غبارروبی و عطرافشانی مزار مطهر امامزادگان محمد (ع) و سکینه خاتون (س) توسط خبرنگاران انجام شد.
منبع: ایرنا