به گزارش سایت خبری پرسون از یزد، حجت الاسلام مظفر سالاری عصر امروز در نشست برخط خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه در سطح استان یزد 850کانون فرهنگی هنری با 60هزار عضو مشغول به فعالیت می باشد اظهار داشت: اگر این کانون های فرهنگی در راستای فعالیتهای واقعی و تعریف شده خود اقدام نمایند به طور حتم در زمینه فرهنگی یک تحول عظیم در سطح کشور به وقوع خواهد پیوست.
وی ادامه داد:کانونهای مساجد علیرغم فعالیتهای گسترده ای که در سالهای اخیر داشته اند اما در همین ایام در حال ایجاد زیرساخت لازم وکسب آمادگی بوده و انشاالله به زودی به نقطه آرمانی فعالیتهای خود خواهند رسید.
وی با اشاره به راه اندازی سامانه " فهما" خاطرنشان کرد: راه اندازی سامانه "فهما" اتفاق ویژه ای را در فعالیتهای کانونهای مساجد به دنبال داشته است زیرا تمامی 25هزارکانون فرهنگی هنری مساجد کشور اگر فعالیتی داشته باشند در این سامانه ثبت و قابل ارزیابی می باشد در ضمن اینکه فعالیتها را هدفمند کرده و از اقدامات پراکنده جلوگیری کرده است.
مظفر سالاری ادامه داد: با راه اندازی این سامانه وارزیابی فعالیتهای کانونها ، در سال گذشته از بین 25هزار کانون فرهنگی هنری مساجد سراسر کشور رتبه اول ودوم متعلق به یزد بوده وسال جاری نیز رتبه اول و چهارم متعلق به استان یزد بود که نشان از حضور فعال و اثر گذار کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان یزد است.
مدیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان یزد با بیان اینکه یکی از اهداف فعالیت های کانونهای فرهنگی هنری، رونق مساجد می باشد خاطرنشان کرد: متاسفانه در سالهای اخیر حضور کودکان ونوجوانان در مساجد کمتر شده و حتی در برخی از مساجد فقط پیرمردان حضور دارند و هیچ کودک و نوجوانی در این مساجد حضور ندارد که امیدواریم با اقداماتی که در حال انجام است بتوانیم باعث رونق مجدد مساجد شویم.
وی با اشاره به تشکیل کمیته مساجد در سطح استان یزد ابراز داشت: اعضای این کمیته از نهادها وسازمان های مرتبط با مسجد می باشند که به صورت هفتگی و به ریاست نماینده ولی فقیه در سطح استان تشکیل جلسه داده و مسائل ومشکلات مساجد استان را مطرح و پیگیری میکنند تا از موازی کار اجتناب شده و در یک فضای همکاری و همدلی بتوان در کمترین زمان ممکن بهترین خروجی را کسب کرد.
مظفر سالاری با ذکر تلاشهای ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی مساجد برای احیا مجدد سرود در سطح کشور خاطرنشان کرد: سرود یکی از قالب های اثر گذار برای انتقال محتوا می باشد که در اوایل انقلاب مطرح ولی بعد از مدتی کمتر به آن پرداخته شد که با اقدامات در حال انجام تاکنون65گروه سرود در سطح استان تشکیل شده و حتی موفق شدند در جشنوار های متعدد نیز حائز رتبه گردند.
وی با اشاره به تولید نماهنگ ویژه شهید فخری زاده اظهار داشت: شعرو سرود و نماهنگ ویژه این شهید بزرگوار در کمتر از 48ساعت پس از شهادت ایشان با عنوان " شلیک" آماده و در شبکه های مختلف اجتماعی پخش شد که نشان از قدرت وتوانمندی گروه های سرود استان یزد است.
مدیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان یزد در ادامه با بیان اینکه فعالیت های کانونهای در 3شبستان و12رواق تعریف شده است تصریح کرد: شبستان های فرهنگ، هنر وفن آوری با 48برنامه متنوع و جذاب ایجاد که به صورت تخصصی در رواق هایی مانند دانش، قلم، رسانه، نور، ترنج، کارآفرینی وفن آوری، فیلم، نمایش، سرود و...به فعالیت می پردازند.
وی با بیان اینکه استان میزبان رواق قلم می باشد اظهار داشت: سعی شده در این رواق با اقداماتی از جمله آموزش کلاسهای داستان نویسی، فیلم نامه نویسی، شعر و... بتوان اقدامات موثری انجام دهیم که اگر بتوانیم در این زمینه موفق عمل کنیم طبیعتا اثرات آن در حوزه های دیگربروز خواهد داشت.
سالاری در ادامه به بیان برخی از اقدامات کانونهای فرهنگی هنری مساجد پرداخته و خاطرنشان کرد:ایجاد304کتابخانه مخزن دار و169کتابخانه باز، برگزاری جشنواره مدهامتان، سه شنبه های مهدوی، چشنواره روح خدا،جشنواره سردار آسمانی، طرح راهکار،طرح تلاوت نور از جمله مهمترین برنامه های کانون فرهنگی هنری مساجد استان یزد است.
مدیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان یزد در پایان با اشاره به تلاش برای ایجاد فرهنگ کتابخوانی در بین نوجوانان و جوانان مسجدی گفت: بچه های مسجد در قالب یک طرح وبرنامه مشخص هر هفته به یکی از کتاب فروشی های شهر یزد مراجعه و ضمن آشنایی با کتابهای روز دنیا ، این امکان برایشان ایجاد تا بتوانند کتابهای مد نظر خود را با تخفیف ویژه خریداری نمایند.
وی با بیان اینکه شهرستان تفت بالاترین تعداد کانون مساجد در استان را داراست گفت: تعداد کانون ها ملاک عمل نبوده و فقط میزان فعالیت کانون ها اهمیت دارد چه بسا شهرستانی که تعداد کانون ها پایین اما حجم فعالیت ها بالاست.
مدیر ستاد هماهنگی کانون های مساجد یزد با اشاره به سختی انجام کار فرهنگی و هنری در مساجد در پاسخ به سوال. خبرنگار پرسون مهمترین چالش پیش رو کانون های مساجد را ارکان مسجد دانست و گفت: در برخی اوقات ارکان مساجد یعنی کسانی که در مسجد نقش محوری دارند مثل امام جماعت و هیبت امنا مسجد و خادم میتوانند فعالیت های کانون ها را متوقف کنند و نگاه سنتی به کار کرد مساجد دارند
وی افزود: برخی از ارکان مساجد عقیده دارند مسجد فقط محلی برای اقامه نماز و مجالس عراداری است و برنامه ها ی فرهنگی در آن جایی ندارد ضمن اینکه برگزاری برنامه های فرهنگی موجب تجمع جوانان و نوجوانان در مساجد می شود.
سالاری در پایان تصریح کرد: این موضوع مهمترین چالش پیش روی ماست است که با آن روبرو هستیم و امیدواریم با اجرای طرح شرط سنی برای هیئت امنا چالش ما در این زمینه کمتر شود.
انتهای پیام/
حیران_استان یزد