علی مالمیر مدیر کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان همدان در گفتگو با سایت خبری پرسون اظهار کرد: استان همدان در بخش صنایع دستی ۴۳ هزار نفر شاغل دارد.
وی با بیان اینکه در سطح استان همدان ۲۸ هزار کارگاه صنایع دستی وجود دارد افزود: امسال بیش از ۴۰ میلیون دلار صادرات در بخش صنایع دستی داشته ایم که البته به دلیل محدودیت ها بخشی از صادرات در خارج از استان انجام شده است.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان ادامه داد: استان همدان در بخش ثبت دو شهر جهانی سفال لالجین و مبل و منبت ملایر رتبه نخست کشور را دارد.
مالمیر خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۸۰ نمایشگاه عرضه مبل و منبت در حاجی آباد ملایر وجود دارد که ۲۵ درصد آن تاکنون به بهره برداری رسید است مابقی در حال پیگیری است.
وی در خصوص اقدامات انجام شده در حوزه گردشگری نیز گفت: در طول ۵ سال گذشته ظرفیت تخت های هتل ها، میهمان سراها و مسافرخانه ها از ۲۵۰۰ تخت به ۴۵۰۰ تخت رسید است و برنامه داریم تا پایان سال ۱۴۰۱ این ظرفیت را به ۷ هزار تخت برسانیم.
مالمیر بیان کرد: در طول ۵ سال گذشته با تحول ظرفیت های اقامتی گردشگران ۸ هتل در همدان افتتاح شده و موافقت نامه اصولی ۱۹ هتل دیگر نیز امضا شده است.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان یادآور شد: در حال حاضر ۳۵ روستای بوم گردی، ۱۰۰ راهنمای گردشگری آموزش دیده، ۶۰ آژانس گردشگری و در هر شهرستان یک روستای هدف گردشگری فعال وجود دارد.
مالمیر در خصوص برنامه های میراث فرهنگی نیز تصریح کرد: مهمترین پروژه میراث فرهنگی پروژه مخزن امن غرب کشور در تپه باستانی هگمتانه است که به اتمام رسیده است.
وی درباره چگونگی تکمیل سایت موزه میدان امام همدان یادآور شد: کاوش و مرمت اشیا این موزه با میراث فرهنگی است که به اتمام رسیده و قرار است با همکاری شهرداری تا یکسال آینده این پروژه تکمیل شود.
مالمیر در پایان افزود: ۲۱ میلیارد تومان اعتبار نیز برای تکمیل ثبت جهانی هگمتانه ابلاغ شده که در حال انجام مراحل تملک آن هستیم.
منیژه فرهانپور_ استان همدان