به گزارش سایت خبری پرسون، با تداوم عملکرد منفی صندوق پالایش یکم به عنوان دومین ETF دولتی، حالا به جای سود، خسارت ۲۰ درصدی به سرمایهگذاران تحمیل شده و خبری از بازارگردانی و حفظ نرخ این سهم در محدوده ۱۰ هزار تومانی عرضه اولیه هم نیست.
بعد از اینکه چند روزی نرخ سهم در مرز ۱۰ هزار تومان کنترل شد عملا در روزهای اخیر کنترل نرخ این سهم رها شده و شاهد کاهش نرخ سهم به کانال ۸ هزار تومانی و تحمیل خسارت ۲۰ درصدی به سرمایهگذاران هستیم.
گفتنی است، در مرداد ماه تایید و تکذیب عرضه یا عدم عرضه پالایش یکم آنقدر ادامه داشت که به اعتقاد برخی کارشناسان این روند، باعث ریزش کلیت بازار شد. ریزشی که از مرداد ماه آغاز شد و تا اوایل آبان ماه ادامه داشت.
پذیرهنویسی این صندوق درحالی که هر سهم ۱۰ هزار تومان نرخ داشت، از پنجم شهریورماه آغاز شد و تا اواخر شهریورماه ادامه داشت، اما طبق قانون که ETFها باید یک ماه بعد از پذیرهنویسی قابل معامله شوند، این صندوق قابل معامله نشد و خریداران این صندوق از ۱۱ اذرماه امکان معامله پیدا کردند. برای این تاخیر دلایل متعددی ذکر شد که به نظر میرسد، کاهش ارزش سهام پالایشی دلیل اصلی آن بود، زیرا پس از پایان پذیرهنویسی نمادهای پالایشی نزولی شدند و ارزش صندوق در مقایسه با دوران پذیرهنویسی کاهش یافت.
هدفگذاری درآمدی ۹۰ هزار میلیاردی دولت از سهام
در ادامه مصوبه هیات وزیران که از روز ۵ مهر ماه از سوی اسحاق جهانگیری به وزیر اقتصاد ابلاغ شده قابل مشاهده است. در این مصوبه آمده است، تخفیف در نظر گرفته شده برای عرضه اینای تی اف دولتی ۳۰ درصد لحاظ شده بود.
بر این اساس وزارت اقتصاد به عنوان متولی عرضه سهام شرکتهای دولتی در قالبای تی اف اظهار نظری در خصوص معامله سهام پالایش، ۲۰ درصد زیر ارزش عرضه سهم و تحمیل خسارت جدی به مردم نداشته است.
دولت در سال ۱۴۰۰ مطابق لایحه بودجه قصد دارد ۹۰ هزار میلیارد تومان از محل عرضه سهام تامین مالی انجام دهد. حالا باید دید آیا دولت قصد دارد سال آینده سهام خود را به شیوه پالایش یکم عرضه کند.