به گزارش سایت خبری پرسون، حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهور در جلسه امروز ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: امروز آغاز طرح جامعی است که باید در مناطق با وضعیتهای قرمز، نارنجی و زرد اجرایی و عملیاتی شود که امیدواریم به خوبی عملیاتی خواهد شد.
وی افزود: ما یک دورهای داشتیم که دوره بسیار سختی در آغاز کرونا در اسفند و فروردین بود و مردم همکاری خوبی داشتند و وقتی وارد اردیبهشت شدیم، فضایی داشتیم که کاملا فشار کرونا بر کشور کم شد. از اوایل اردیبهشت تا امروز که حدود 5-6 ماه میگذرد، در این مدت متأسفانه در برخی استانها با موج دوم کرونا مواجه شدیم و اخیرا نیز با موج سوم کرونا روبرو شدیم که تصمیم بر تعطیلی هوشمند شهرها گرفتیم که وابسته به شرایط شهرها خواهد بود.
رئیسجمهور بیان کرد: هدف اصلی ما از این تعطیلات این است که انتقال ویروس را کنترل کرده، به کمترین حد رسیده و مبتلایان را نیز سریعتر شناسایی کنیم تا کار درمان بدون نیاز به بستری انجام شود و از کسانی که باید قرنطینه شوند، مراقبت بگیرد. باید تجمعات و ترددها را کاهش دهیم و در برخی جاها ناچار به تعطیلی شدیم تا تجمع و تردد کم شود.
روحانی خاطر نشان کرد: این تعطیلات را اعمال کردیم و مردم بدانند قبلا میگفتیم پروتکلها را مراعات کنید تا خود و اقوامتان سالم باشید و فشار از کادر درمانی کاسته شود ولی الان تعطیلی گذاشتیم و میگوییم پروتکلها را رعایت کنید تا فشار اقتصادی بر کسب و کارهایی که از امروز تعطیل میشوند، هر چه سریعتر کاسته شود. اگر همه مراعات کنیم ممکن است این دو هفته تعطیلی، به 10 روز تقلیل یافته و اگر هم مراعات نشود، به نقطه مطلوب نخواهیم رسید. برای اینکه این طرح ما را به اهداف برساند، الزاماتی نیاز دارد؛ اولین الزام مسئولیتپذیری آحاد مردم است یعنی این تعطیلات برای این بود که به مردم بگوییم کرونا جدی است و این پیام را داشت.
وی افزود: بحث سر تعطیلی نبود، بلکه این بود که مردم مراعات کنند و دورهمیها را صورت نگیرد؛ دورهمیها بیشتر از کسب و کارها مشکلساز شده است؛ وقتی یک نفر از دنیا میرود، همه اقوام میگویند که " بد است که به تشییع و منزل خانواده داغدار نرویم". مشکل از اینجا شروع میشود و طبق تحقیقاتی که اخیرا بهدست آمده، قبلا میگفتند باید از عطسه و سرفه افراد دوری کنیم ولی الان حرف زدن و صحبت کردن میتواند ویروس را منتقل کند و با صحبت کردن، افشانههای تنفسی منتشر میشود که ممکن است ویروس را به فرد دیگری منتقل کند. افراد وقتی در خانواده جمع میشوند ماسک را هم برمیدارند و اگر یک نفر از آنها مبتلا باشد و صحبت کند و اگر زمان حضورشان نیز کوتاه نبوده و چند ساعت باشد و آن محل تجمع هم تهویه درستی نداشته باشد، یک نفر میتواند جمع 50 نفره را با صحبت کردن خود مبتلا کند. میبینیم که بسیاری از ابتلاها خانوادگی است؛ مسئولیتپذیری آحاد جامعه بهعنوان اولین الزام است تا این محدودیتها اثربخش باشد.
بیشتر بخوانید:
نیمی از ابتلاها رفتوآمدهای خانوادگی است/ کمک معیشتی ۱۰۰هزارتومانی برای یکسوم خانوارها
وزارت بهداشت: لیگ برتر باید تعطیل شود
رئیسجمهور با بیان اینکه مسئله و الزام بعدی ضمانت اجرایی مصوبات است، اظهار داشت: ما قبلا و امروز مصوباتی داشتیم و اگر این مصوبات اجرا نشود و فقط روی کاغذ بیاید که تأثیری ندارد. البته بخش زیادی از مردم وقتی میشنوند، اجرا میکنند و افرادی هم مقداری بیمبالات هستند و دستگاههای ناظر، ضابطین قوه قضائیه، نیروی انتظامی، بسیج، تعزیرات، اتحادیهها و سایر دستگاههای مربوطه باید اقدام کنند.
روحانی تصریح کرد: باید پایش مستمری درباره بیمارها انجام شود و امروز پیشنهادی داده شد که البته قرارگاه این را بررسی میکند؛ موضوع این است که وقتی افراد در جامعه میآیند باید کارت ملی یا کارت شناسایی معتبری که شماره ملی فرد در آن درج شده است را همراه داشته باشد تا نگذاریم فرد مبتلا وارد سیستم حمل ونقل، کسب و کار و مراکز تجاری بشود.
وی الزام سوم این طرح را همکاری تمامی دستگاههای دولتی و غیردولتی دانست و ابراز امیدواریم کرد همه بخشها پایکار بیایند و همافزایی داشته باشند.
رئیسجمهور درباره چهارمین الزام بیان کرد: الزام چهارم نیز کمکهای خیرین، محلات، مساجد، بسیج و سمنها و هلال احمر است که میبایست به میدان بیایند؛ خصوصا نسبت به آنهایی که در قرنطینه هستند و یا افرادی که احساس میشود مبتلا هستند و باید به مراکز و آزمایشگاهها ارجاع داده شوند.
روحانی بیان کرد: امروز اعلام شد که تست روزانه ما از 20 هزار بالا رفته و روزانه به عدد 100 هزار میرسد؛ البته با این کار، تعداد برمبتلا نیز افزوده میشود اما انشالله با ادامه این روند تعداد مرگ و میرها و تعداد بستریها کاهش مییابد؛ این تنها راه است.
وی خاطر نشان کرد: الزام پنجم نیز اطلاع رسانیِ بهموقع، شفاف و روشن است تا تصمیماتی که در ستاد و در قرارگاه گرفته میشود و توصیههایی که وزارت بهداشت دارد باید بهموقع به مردم ابلاغ شده و برای همه قابل درک باشد. مسئله مهم دیگر، اقناعسازی مردم است و مردم میبایست قانع شوند که در این شرایط راه دیگری نداریم؛ اگر واکسن ویا داروی مطمئنی داشتیم شرایط فرق میکرد. الان هیچ راهی نداریم جز اینکه به توصیههای پزشکی، مراعات اصول بهداشتی، عدم تجمع و کاهش ترددها را انجام دهیم.
رئیسجمهور تصریح کرد: یکی از مصوبات امروز این بود که تردد شبانه از ساعت 21 کاهش یابد؛ بسیاری از دورهمیها ناشی از این ترددهاست و باید در کنار این طرح، طرحهای مکمل نیز اضافه کنیم.
روحانی گفت: موضوع بعدی اقدام صدا و سیما برای ساعات فراغت مردم است و باید برنامههای شاد داشته باشند تا وقت مردم را به خوبی پر کنند. همچنین دانشگاهها و آموزش و پرورش برای فرزندان از طریق فضای مجازی کلاسهای درس را ادامه دهند تا در خانه مشغول درس باشند.
وی درباره مصوبات امروز ستاد گفت: الزام و مورد بعدی، اقدامات حمایتی و جبرانی است؛ حالا که گفتیم دو هفته کسب و کار مردم تعطیل شود، در حد توان و امکان باید مردم را یاری کنیم و امروز مصوب شد که برای حدود 30 میلیون نفر ماهانه برای 4 ماه تا پایان امسال در هر ماه 100 هزار تومان به آنها بلاعوض بدهیم و برای این 10 میلیون خانواده نیز وام یک میلیون تومانی مقرر شد شبیه به وامی که در اوایل سال داده شد که بازپرداخت سیماهه دارد.
رئیسجمهور ادامه داد: اقداماتی از جمله پرداخت پول گاز و رسیدگی درباره مشکلاتی که برای چک به وجود میآید که مشابه آن در اوایل سال تصویب کرده بودیم و امحال از یک تا چهار ماهه میدادیم تا از مشکلاتی که مردم احتمالا دارند، کاسته شود.
روحانی بیان کرد: در این طرح جامع با این الزاماتی که بیان کردم، همه باید دستبهدست یکدیگر بدهیم و اقدامات جبرانی که گفته شد برای این است تا مردم بتوانند با مشکلات کمتری این دوران را بگذارند.
وی در پایان اظهار داشت: خواهش میکنم که اگر همه مردم مراعات کنند، نیاز به یک ساعت تعطیلی هم نداریم و باید مراعت کرده و ترددها و تجمعات را کاهش دهند. این تعطیلات برای این بود که بگوییم شرایط سخت است و امیدواریم مردم با مراعات خود، این تعطیلات را کوتاه کرده و انتقال بیماری را کاهش دهند و فوتیها نیز کم بشود و ان شالله مردم بهسلامتِ کامل باشند.