به گزارش سایت خبری پرسون، سیزده آبان یادآور دو اتفاق مهم تاریخی است یکی شهادت دانش آموزان در جریان اعتراضات در دانشگاه تهران قبل از انقلاب اسلامی در سال 57 و دیگری تسخیر سفارت آمریکا در تهران توسط دانشجویان پیرو خط امام در سال 58.
علت نامگذاری روز دانش آموز
در ۱۳ آبان ۱۳۵۷ و همزمان با روزهای اوجگیری انقلاب اسلامی، ده ها نفر از دانشآموزان که برای انجام تظاهرات در محوطه دانشگاه تهران تجمع کرده بودند، هدف تیراندازی مأموران حکومت شاه قرار گرفته و به شهادت رسیدند. در این حادثه که در زمان نخست وزیری شریف امامی صورت گرفت، به دلیل بسته بودن درهای دانشگاه هیچ یک از دانشآموزان نتوانستند از آتش گلولههای مأموران بگریزند و این امر تلفات آنها را افزایش داد.
حادثه ۱۳ آبان ۱۳۵۷ بعد از حادثه ۱۷ شهریور در همان سال، دومین کشتار و حادثه خونین در دولت شریف امامی بود. به منظور گرامیداشت این روز، ۱۳ آبان در تقویم جمهوری اسلامی ایران به عنوان روز دانشآموز نامگذاری شده است.
روز مبارزه با استکبار جهانی
در ابتدای انقلاب و زمان حکومت دولت موقت با هدف وادار کردن آمریکا به استرداد شاه و اموال ملت ایران، دانشجویان تصمیم به اشغال سفارت آمریکا گرفتند. دانشجویان از دانشگاههای تهران، پلیتکنیک، صنعتی شریف، شهید بهشتی و ... گرد هم آمدند و طی یک راهپیمایی تا سفارت آمریکا از دیوارهای سفارت بالا رفته و علیرغم مقاومت محافظین و آمریکاییها، سفارت را به تصرف کامل درآوردند.
در هنگام تسخیر سفارت، آمریکاییها به سرعت مشغول نابود کردن بسیاری از اسناد دخالتها و غارتهای خود شدند ولی پس از تسخیر سفارت به سرعت از نابودی باقیمانده اسناد جلوگیری شد و بعدها اسنادی که از لانه جاسوسی آمریکا به دست آمده بود چاپ شده و در اختیار همگان قرار گرفت. به محض انتشار این خبر، مردم بسیاری با خشم و انزجار مقابل لانه جاسوسی تجمع کرده و از حرکت دانشجویان حمایت کردند.
امام خمینی(ره) نیز در پیامی این حرکت را انقلاب دوم و بزرگتر از انقلاب اول نامیدند. این حرکت دانشجویان معترض، خشم آمریکاییها را برانگیخت و آنها که ناتوان از درک ملتی استقلالطلب و آزادیخواه بودند، دست به اقداماتی بر ضد جمهوری اسلامی ایران زدند؛ از آن جمله فشار آوردن به مجامع بینالمللی مانند سازمان ملل، سازمان کنفرانس اسلامی، شورای امنیت و ...، ایجاد جو منفی تبلیغاتی علیه دانشجویان مسلمان و برخی اقدامات دیگر به همین علت روز 13 آبان به عنوان روز مبارزه با اسکتبار جهانی نامگذاری شده است.
13 آبان امسال تحت تاثیر شیوع ویروس کرونا است
هر سال در این روز مردم به راهپیمایی علیه استکبار جهانی و در راس همه آمریکا می پردازند.امسال تحت تاثیر شیوع کرونا و الزام به فاصله گذاری اجتماعی این امر ممکن نیست اما به بهره گیری از ظرفیت های فضای مجاری و صداوسیما تاکید شده است.
نصرت الله لطفی قائم مقام شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کشور در نشست مطبوعاتی هفته وحدت و روز ملی مبارزه با استکبار جهانی گفت: به دلیل محدودیت های شدید کرونایی و سیر صعودی این ویروس در هیچ کجای کشور راهپیمایی نخواهیم داشت و تجمعات متراکم سالهای قبل را هم نخواهیم داشت. در شهرهای بحرانی هم از هرگونه مراسمی مستثنی خواهد بود. از این رو به اقتضای شرایط کنونی در چارچوب مصوبات ستاد مقابله با کرونا عمل می کنیم و تصمیم جزیره ای اتخاذ نخواهد شد.
با این ملاحظات بنا است با حذف راهپیمایی امسال به شیوه های گذشته با سه تاکید خاص رعایت فاصله اجتماعی، استفاده از ماسک و برگزاری مراسم در کوتاه ترین زمان روز سه شنبه ۱۳ آبان، مراسم مشترک جشن میلاد پیامبر و روز ملی مبارزه با استکبار جهانی منهای ۴۳ شهری که حالت بحرانی در آن ها اعلام شده است، به ویژه در مراکز استانها برگزار شود.
پیش بینی بر این است مراسم روز ۱۳ آبان، ساعت ۳ عصر روز سه شنبه مقابل لانه جاسوسی، سفارت سابق آمریکا و با سخنرانی آقای قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی باشد.