به گزارش پُرسون؛ سید رضا میری در خصوص افزایش قیمت مرغ در یزد گفت: افزایش قیمت مرغ یک موضوع کشوری است و به دلیل کمبود نهادههای دامی، افزایش قیمت نهادهها و بالا رفتن هزینههای تولید به وجود آمده است.
وی با بیان اینکه 95 درصد هزینههای مرغداریها را تامین نهادههای دامی و خوراک مرغ به خود اختصاص میدهند، ادامه داد: از طرف دیگر حذف ارز دولتی از واکسن و داروی دام و طیور موجب افزایش هزینهها در این زمینه شده است و باید این اقلام را به سختی و با افزایش 8 برابری قیمت تهیه کنیم.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران یزد گفت: تقریبا طی سه ماه از تیرماه تا پایان شهریور ماه با اقدامات و طرحی که از سوی مسئولان استانی و مرغداران انجام گرفت توانستیم مرغ را با قیمت 16 هزار و 500 تومان به دست مصرف کننده برسانیم در حالی که در استانهای مجاور از جمله اصفهان، شیراز و کرمان قیمت مرغ بین 19 تا 20 هزار تومان متغیر بود.
میری با بیان اینکه تقریبا 50 تا 60 درصد نهادههای دامی مورد نیاز مرغداران، به صورت دولتی تامین میشود، ادامه داد: تقریبا از اوایل مهرماه با تغییری که در توزیع نهادهها به وجود آمد قیمت مرغ با افزایش مواجه شد و افزایش آن با وجود اینکه تقریبا هنوز هزار تومان از استانهای دیگر پایینتر است مورد اعتراض قرار گرفت در حالی که نرخ واقعی قیمت مرغ نیز با توجه به اینکه 50 درصد نهاهها باید از بازار آزاد تهیه شود به همین قیمت میرسد.
قیمت تعیین شده برای مرغ کارشناسی نیست
وی گفت: اواخر خرداد ماه نرخی که از سوی تنظیم بازار کشور به صورت رسمی برای مرغ اعلام شد 15 هزار تومان به اضافه 5 درصد کاهش یا افزایش این نرخ در استانها بود و اخیرا نیز قیمتی که تنظیم بازار کشور تعیین کرده و البته به صورت رسمی اعلام نشده است نزدیک به 20 هزار تومان است که هیچکدام از این قیمتها واقعا کارشناسی شده نیست و مقرر شده که بررسی مجددی در این زمینه صورت گیرد.
میری با بیان اینکه هم اکنون مرغ در سراسر کشور با قیمت 24 تا 26 هزار تومان در بازار به فروش میرسد، تصریح کرد: زمانی که نهادهها گران باشد و قیمت مرغ به صورت دستوری تعیین شد مرغداران با بالا رفتن هزینههای تولید، تحت فشار قرار میگیرند و جوجه ریزی نمیکنند و در نهایت تعیین قیمتهای دستوری مانند فنر ناگهان جهش پیدا میکند و به این وضعیت دچار میشویم.
کاهش 25 درصدی جوجهریزی در استان یزد
مدیرعامل اتحادیه مرغداران یزد با بیان اینکه جوجه ریزی در استان یزد نسبت به سه ماه پیش، تقریبا 25 درصد کاهش داشته است، گفت: با توجه به اینکه استان یزد تولید کننده بالای مرغ است و همیشه 40 تا 50 درصد از مرغ تولیدی استان مازاد بوده و به دیگر استانها صادر میشود با کمبود مرغ مواجه نیستیم و با کاهش جوجه ریزی تنها میزان صادرات به استانهای دیگر کاهش یافته است.
وی گفت: نوروز و ماه رمضان از ایام پر مصرف سال محسوب میشود اما اوایل امسال با وجود تولید بالای مرغ در استان، شیوع کرونا موجب شد که 50 میلیارد تومان به واحدهای پرروش مرغ گوشتی در استان ضرر وارد شد.
میری افزود: با جلسهای که دیروز در خصوص قیمت مرغ برگزار شد مقرر شد جمع بندی صورت گیرد و گزارش آن به استانداری داده شود تا مسئولان استانی، برای کنترل قیمت مرغ تصمیم گیری کنند البته این مسئله کشوری است و پیش از این با توجه به تولید بالای مرغ در یزد، استاندار شخصا نیز پیگیر موضوع بوده است و سازمان و وزارت صنعت، معدن و تجارت است که باید در زمینه تامین نهادههای دامی با همکاری بانک مرکزی اقدامات لازم را انجام دهد.
انتهای پیام/