معاون آبخیزداری منابع طبیعی استان همدان مطرح کرد:

پیشرفت ۳۰ درصدی پروژه های آبخیزداری همدان

معاون آبخیزداری منابع طبیعی استان همدان از پیشرفت فیزیکی بیش از ۳۰ درصدی پروژه های آبخیزداری همدان خبر داد.

به گزارش سایت خبری پرسون ؛ به نقل از روابط عمومی اداره منابع طبیعی و آبخیزداری محمد مهدی آرتیمانی معاون آبخیزداری منابع طبیعی استان همدان گفت: پروژه‌های آبخیزداری از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی با اعتبار 20میلیارد تومان در 15 حوزه آبخیز استان از پیشرفت فیزیکی 30 درصدی برخوردار است.

وی در بازدید از پروژه‌های آبخیزداری شهرستان ملایر از پیشرفت فیزیکی 30 درصدی طرح‌های آبخیزداری در استان خبر داد و افزود: برنامه‌های آبخیزداری امسال از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی در سطح استان شامل اقدامات مکانیکی، بیو مکانیکی و بیولوژیکی آموزش، ترویج و جلب مشارکت‌های مردمی و تسهیل‌گری اجرای پروژه کاداستر اراضی ملی و گشت مراقبت از عرصه های منابع طبیعی، تا کنون با اعتبار 20 میلیارد تومان در سطح تمامی شهرستان‌های استان در دست اجراست.

معاون ِآبخیزداری منابع طبیعی استان همدان ادامه داد: در آینده نزدیک این تعداد پروژه ها واعتبار مصوب آن به 30میلیارد تومان افزایش خواهد یافت.

آرتیمانی با اشاره به پیشرفت 15 پروژه آبخیزداری استان، گفت: بخش زیادی از این پروژه ها پیشرفت قابل ملاحظه 50درصدی دارد که در صورت مساعد بودن وضعیت جوی به زودی مورد بهره برداری قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه این پروژه‌ها در سطح ۱۰ شهرستان استان اجرا می‌شود، تصریح کرد: کل مساحت اجرای این 15 حوزه بالغ بر 165 هزار هکتار است که سطح موثر 13هزار هکتار در دست اجراست.

آرتیمانی با بیان اینکه پروژه‌های آبخیزداری با توجه به وضعیت مناطق با اولویت اجرا می‌شوند، افزود: اولویت ما تکمیل پروژه های نیمه تمام واجرای پروژه‌هائی است که در مناطق بحرانی واقع شده اند.

آرتیمانی با بیان اینکه در سال گذشته 100درصد اعتبارات تخصیص یافته هزینه شده است، بیان کرد: تکمیل تعدادی از پروژه‌های سال گذشته نیز امسال در دست اجرا داریم.

وی اجرای عملیات بیولوژیکی و تغذیه منابع آبی و کنترل میزان رسوب و فرسایش در حوزه‌های آبخیز را از دیگر شاخص‌هایی عنوان کرد که در انتخاب حوزه‌ها مورد توجه قرار می‌گیرد.

معاون آبخیزداری منابع طبیعی استان به فواید اجرای پروژه‌های آبخیزداری اشاره کرد و افزود: به منظور کنترل سیل و بالا بردن میزان مشارکت‌های مردمی ساکن در نواحی مورد انتظار و همچنین تقویت پوشش گیاهی مرتعی و جنگلی از دیگر شاخص‌های درنظر گرفته شده انتخاب حوزه اجرای طرح های آبخیزداری است.

وی گفت: آبخیزداری مدیریت پایدار سرزمین است و با کمترین هزینه و بازدهی سریع، نقش موثری درحفظ منابع پایه آب وخاک و رونق تولیدات کشاورزی و بهبود کسب وکار دارد.

208299

مطالب مرتبط