به گزارش سایت خبری پرسون، محسن هاشمی، در ابتدای دویست و چهل و یکمین جلسه شورای شهر در نطق پیش از دستور خود با عرض تسلیت به مناسبت در گذشت استاد شجریان، اظهار داشت: در تاریخ هنر ایران، استاد شجریان، شاید بیش از هر هنرمند دیگری مورد تکریم و تجلیل مردم قرار گرفت و این قدرشناسی در زمان درگذشت وی، به اوج رسید و میلیونها تن از شهروندان ایرانی، از روشهای گوناگون مراتب همدردی و تاسف خود را از این فقدان ابراز کردند.
وی، دلیل اصلی این پایگاه عمیق مردمی، به ویژه در درون نخبگان جامعه را تاثیر ماندگار استاد شجریان بر حفظ اصالت و ترویج موسیقی و هنر ایرانی دانست و اظهار داشت: تاثیر استاد شجریان تنها در حوزه آواز منحصر نمیشود و ایشان در ابعاد مختلف موسیقی، از ابداع سازهای جدید تا معرفی موسیقی ایرانی به جهان، نقش بی بدیلی ایفا کردند و با تربیت شاگردانی پرشمار، مکتب شجریان را به عنوان اصیلترین موسیقی موجود ایرانی بنیان نهادند.
هاشمی، بروز و ظهور کم نظیر همدردی عمومی نسبت به فقدان استاد شجریان در فضای مجازی، را نشان دهنده ظرفیت بالای جامعه برای درک هنر اصیل و متعالی ایرانی-اسلامی عنوان کرد و بیان داشت: شاید ابزار دیگری مانند موسیقی اصیل نتواند از ارزشها و میراث فرهنگی ما در برابر پوچ گرایی و سطحی گرایی فرهنگی صیانت کند.
رئیس شورای شهر تهران اظهار داشت: استاد شجریان هنرمندی بود که با آزادگی و عزت نفس، از بسیاری از امکانات و تسهیلات گذشت تا بتواند استقلال و هویت فکری و فرهنگی خود را حفظ کند، همانگونه که بارها عنوان کرد، خود را سیاسی نمیدانست و از حوزه سیاست گریزان بود و جفا است که در حمایت یا مخالفتهای سیاسی، این میراث بزرگ فرهنگی و هنری ایران دستاویز قرار گیرد.
وی افزود: شجریان قاری قرآنی برجسته، خوشنویسی با استعداد، نقاشی خوش ذوق، ساز سازی مبدع بود و آثار ماندگارش در صدا، برای نسلها میراث ملی ایرانیان خواهد بود.
هاشمی گفت: از رسانه ملی میخواهیم که به کم لطفی در مورد این هنرمند برجسته خاتمه دهد و با پخش نوای آسمانی ربنا، که حتی به گواهی صاحب نظران در کشورهای عرب زبان جهان اسلام نیز نظیر این مناجات قرآنی، تاکنون خلق نشده است، تسکینی بر دل دردمند دوستداران ایشان باشد.
وی افزود: مکاتبات لازم درباره اجرای مصوبه شورا جهت نامگذاری خیابان به نام استاد شجریان صورت گرفته و به زودی توسط شهرداری اجرا خواهد شد.
منبع: مهر