آلن ایر:

ترامپ در بن‌بست جنگ با ایران گرفتار شده است

آلن ایر، دیپلمات سابق ارشد آمریکایی و عضو تیم مذاکره‌کننده واشنگتن در توافق هسته‌ای ۲۰۱۵، با اشاره به بن‌بست در تنگه هرمز گفت: دونالد ترامپ در جنگ با ایران در موقعیتی «غیرممکن» گرفتار شده است.
تصویر ترامپ در بن‌بست جنگ با ایران گرفتار شده است

به گزارش سایت خبری پُرسون، آلن ایر، دیپلمات سابق ارشد آمریکایی و از اعضای کلیدی تیم مذاکره‌کننده واشنگتن در توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ در گفت‌وگو با الجزیره با اشاره به انقضای تفاهم‌نامه امضا شده میان ایران و آمریکا با وساطت پاکستان، تصریح کرد که این رویداد "تغییر چندانی در وضعیت ایجاد نکرده"، چرا که دو طرف «تقریباً بلافاصله پس از امضا، آن را نقض کردند».

این دیپلمات سابق آمریکایی با تأکید بر اینکه ایالات متحده بنادر ایران را محاصره کرده و در مقابل، ایران نیز تنگه هرمز را بسته نگه داشته است، خاطرنشان کرد که رهبری فعلی ایران تصمیم گرفته «فشار بر آمریکا را پیش از انتخابات میاندوره‌ای افزایش دهد».

گزینه‌های پیش روی ترامپ؛ از بد تا بدتر

ایر در تشریح وضعیت پیش روی کاخ سفید، اذعان داشت که ترامپ "گزینه خوبی" پیش رو ندارد و تنها میان "بد و بدتر" یکی را باید انتخاب کند. به گفته وی، گزینه‌ای که کمتر از بقیه بد است، واگذاری کنترل تنگه به ایران است، هرچند که حتی این گزینه نیز اکنون ممکن است غیرممکن باشد.

دیپلمات سابق آمریکایی با اشاره به کاهش چشمگیر تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز، ادعاهای ترامپ مبنی بر اینکه تنگه "باز" و "تحت کنترل آمریکا" است را بی‌اساس خواند و تأکید کرد که پیش از جنگ، روزانه ۱۳۰ کشتی از این آبراه عبور می‌کردند، اما اکنون این تعداد به تنها دو یا سه فروند کاهش یافته است.

کارشناس مسائل ایران در وزارت خارجه پیشین آمریکا همچنین هشدار داد که ایران به دلیل بی‌اعتمادی به دولت ترامپ، خواستار دریافت «پول بیشتر در ازای امتیازات» است و به دنبال کسب درآمد از ترانزیت از طریق تنگه هرمز است.

به گفته ایر، ایران معتقد است که دولت آمریکا هرگز تحریم‌ها را به طور کامل لغو نخواهد کرد و بنابراین خواهان آزادسازی دارایی‌های مسدودشده خود است.

منبع: ایسنا

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

1396121

سازمان آگهی های پُرسون