کاهش مراجعات تنفسی؛

آنفلوآنزا هنوز فروکش نکرده است

بر اساس آخرین گزارش نظام مراقبت بیماری‌های تنفسی وزارت بهداشت، اگرچه میزان علائم عفونت‌های تنفسی در مراجعین سرپایی و بستری کاهش یافته، اما شیوع آنفلوآنزا همچنان بیش از دو برابر آستانه هشدار قرار دارد و ویروس غالب نیز H3N2 گزارش شده است.
تصویر آنفلوآنزا هنوز فروکش نکرده است

به گزارش سایت خبری پُرسون، بر اساس داده‌های نظام مراقبت دیده‌وری و اعلام مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، روند بروز علائم عفونت‌های تنفسی در کشور کاهشی بوده است. طبق این گزارش، ۱۱.۲ درصد از مراجعان سرپایی دارای علائم شبه آنفلوآنزا (ILI) و ۱۱.۳ درصد از بیماران بستری دارای علائم عفونت تنفسی شدید (SARI) بوده‌اند که نسبت به هفته‌های گذشته کاهش نشان می‌دهد.

در چارچوب این نظام مراقبتی، از مجموع ۲۵۱ نمونه تنفسی اخذشده از بیماران با علائم ILI و SARI، تنها ۰.۳ درصد نمونه‌ها از نظر آزمایش PCR کووید-۱۹ مثبت بوده‌اند که بیانگر تداوم سطح پایین گردش این ویروس در کشور است. در مقابل، ۲۱.۵ درصد از این نمونه‌ها از نظر PCR آنفلوآنزا مثبت گزارش شده است.

بر اساس این یافته‌ها، نسبت موارد مثبت آنفلوآنزا در بیماران سرپایی افزایش یافته و در بیماران بستری اندکی کاهش داشته، با این حال میزان شیوع آن همچنان بیش از دو برابر آستانه هشدار بالا قرار دارد. بررسی تایپ و ساب‌تایپ ویروس آنفلوآنزا نیز نشان می‌دهد که ویروس غالب، آنفلوآنزای تایپ A و ساب‌تایپ غالب آن H3N2 است.

همچنین گزارش‌های نظام مراقبت غیردیده‌وری حاکی از آن است که در هفته نخست دی‌ماه، استان‌های هرمزگان، آذربایجان شرقی، گلستان، آذربایجان غربی، فارس، گیلان و کهگیلویه و بویراحمد همچنان با درصد مثبت آنفلوآنزا بیش از سه برابر آستانه هشدار بالا مواجه بوده‌اند. در مقابل، استان‌هایی مانند قم، خراسان رضوی و خراسان جنوبی که زودتر وارد موج آنفلوآنزا شده بودند، زودتر نیز از این موج عبور کرده‌اند.

بر اساس آخرین گزارش نظام مراقبت روتین آزمایشگاهی غیردیده‌وری، مربوط به هفته میلادی ۲۴ تا ۳۰ آذر ۱۴۰۴، از میان ۴۷۳۱ نمونه تنفسی آزمایش‌شده به روش PCR در آزمایشگاه مرجع ملی آنفلوآنزا و ۱۷ قطب منطقه‌ای، ۲۶.۷ درصد موارد از نظر آنفلوآنزا مثبت بوده‌اند.

در این گزارش همچنین آمده است که ساب‌تایپ H3N2 حدود ۶۷.۴ درصد موارد آنفلوآنزای تایپ A را به خود اختصاص داده که نشان‌دهنده غلبه این ساب‌تایپ در موج فعلی آنفلوآنزا در کشور است.

منبع: خبر فوری

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

1138581

سازمان آگهی های پُرسون