به گزارش سایت خبری پُرسون، از آذربایجانشرقی؛ مسعود جعفرنژاد روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه تولید گردو در تمام شهرستانهای آذربایجان شرقی انجام میشود، یادآوری کرد: در این میان شهرستان عجب شیر با سه هزار و ۴۰۰ هکتار رتبه نخست، مراغه با ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار رتبه دوم و اسکو با یکهزار و ۹۵۰ هکتار رتبه سوم تولید گردوی استان را به خود اختصاص دادهاند.
به گفته وی شهرستانهای آذرشهر، مرند و شبستر نیز جزو مناطق مهم تولید محصول گردو در آذربایجان شرقی به شمار می روند.
جعفرنژاد با بیان اینکه آذربایجان شرقی دومین تولیدکننده گردو در کشور است، ظهار کرد: اکنون حدود ۱۸ هزار هکتار از اراضی استان به کشت گردو اختصاص یافته و پیشبینی میشود امسال بین ۱۹ تا ۲۰ هزار تن گردو از این باغات برداشت شود.
وی میانگین عملکرد استان در تولید گردو را حدود یک تن در هر هکتار اعلام و اضاغه کرد: آذربایجان شرقی از نظر سطح زیرکشت گردو نیز رتبه سوم کشور را دارد.
جعفرنژاد افزود: حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد گردوی تولیدی استان به صورت تازهخوری مصرف میشود و ۲۰ تا ۳۰ درصد نیز در صنایع تبدیلی و شیرینیپزی به مصرف میرسد.
وی با اشاره به ویژگیهای ممتاز گردوی آذربایجان شرقی، ادامه داد: مغز روشن، درصد بالای چربی، طعم خاص و دلپذیر، بافت لطیف و پوست چوبی با کیفیت، گردوی تولیدی استان را در میان محصولات مشابه کشور متمایز کرده است و همین کیفیت بالا موجب شده بخش قابل توجهی از تولیدات استان به صورت مغز گردو به استانهای همجوار و همچنین کشورهای حوزه خلیج فارس، آسیای میانه و روسیه صادر شود.
جعفرنژاد، ارقام کشتشده در استان را شامل ارقام بذری و تجاری مانند چندلر، فرنور، فرانکت، هاوارد و ژنوتیپهای برتر محلی و خوشهای دانست که توسعه آنها در سالهای اخیر در قالب طرحهای اصلاح باغات و نهالکاریهای جدید با حمایت سازمان جهاد کشاورزی استان دنبال میشود.
منبع: جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی