پاسخ وزارت بهداشت به یک باور نادرست:

آیا مصرف اسید فولیک در دوران بارداری باعث بیش‌فعالی می‌شود؟

بر اساس گزارش وزارت بهداشت، عوامل ژنتیکی، زایمان زودرس، وزن پایین نوزاد، مصرف دخانیات و الکل توسط مادر، استرس بارداری و آلاینده‌های محیطی از عوامل مؤثر بر بروز اختلال بیش‌فعالی در کودکان هستند.
تصویر آیا مصرف اسید فولیک در دوران بارداری باعث بیش‌فعالی می‌شود؟

به گزارش سایت خبری پُرسون، دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پاسخ به اینکه آیا مصرف قرص اسید فولیک در بارداری باعث بیش فعالی کودک می‌شود، اعلام کرد: اختلال بیش فعالی نقص توجه یک مشکل عصبی رفتاری است و بیشتر تحت تأثیر عوامل ژنتیکی و محیطی قرار دارد، نه مصرف مکمل‌های اسید فولیک.

براساس این گزارش، کودکان مبتلا به اختلال بیش فعالی ممکن است در توجه، یادگیری، کنترل رفتارهای تکانشی مشکل داشته باشند (ممکن است بدون فکر کردن به نتیجه عمل کنند)، یا بیش از حد فعال باشند.

نقش مهم وراثت در اختلال بیش فعالی

شواهد مطالعاتی نشان داده است که وراثت نقش مهمی در این اختلال دارد همچنین، نوزادان نارس و با وزن کم هنگام تولد بیشتر در معرض خطر اختلال بیش فعالی نقص توجه هستند و علاوه بر این، سیگار کشیدن مادر، مصرف الکل توسط مادر، مصرف بعضی داروها (از جمله استامینوفن)، استرس و نگرانی مادر در دوره بارداری می‌تواند در شکل‌گیری این اختلال تاثیر داشته باشد.

قرار گرفتن در معرض آلاینده‌های آلی (آفت کش‌ها و سرب) می‌تواند به سیستم‌های عصبی و شناختی دخیل در اختلال بیش فعالی نقص توجه آسیب برساند.

ارتباط اختلال بیش فعالی با مصرف رنگ‌های مصنوعی

مصرف رنگ‌های مصنوعی توسط کودک می‌تواند با اختلال بیش فعالی نقص توجه (ADHD) مرتبط باشد و در این راستا، آبمیوه‌های صنعتی، نوشیدنی‌های ورزشی، پودر نوشیدنی‌ها، کنسروها و محصولات غله‌ای که رنگ مصنوعی به آن‌ها اضافه شده، منابع بزرگ رنگ‌های مصنوعی غذایی هستند. علاوه بر این، کمبود اسیدهای چرب ضروری نیز ممکن است سبب بیش فعالی در کودکان شود.

منبع: وبدا

1014400

سازمان آگهی های پُرسون