به گزارش سایت خبری پُرسون، هادی احمدی عضو هیأتمدیره انجمن داروسازان ایران در برنامه «مثبت» شبکه سلامت گفت: سازمان غذا و دارو بر اساس نظرات علمی و کارشناسی تصمیم گرفت سهمیه شیرخشک نوزادان را اصلاح کند که منطقی به نظر میرسد، زیرا قبلا از سهمیه شیرخشک نوزادان بعضا سوءاستفاده میشد.
۲۰ قوطی شیرخشک در ماه برای نوزاد زیاد بود
این مسئول با اعلام اینکه قبلا ۱۰ قوطی شیرخشک یارانهای و ۱۰ قوطی شیرخشک آزاد به عنوان سهمیه نوزاد تعریف شده بود، افزود: تعداد ۲۰ قوطی شیرخشک در ماه برای نوزاد زیاد بود که هر ۱.۵ روز یک قوطی میشد.
مدیر روابط عمومی انجمن داروسازان ایران با بیان این مطلب که هیچ کمبودی در تأمین شیرخشک نوزادان در کشور وجود ندارد، ادامه داد: در حال حاضر حتی امکان صادرات شیرخشک هم وجود دارد، لذا هیچ نگرانیای بابت کمبود شیرخشک نداریم.
جزئیات سهمیهبندی جدید
احمدی به سهمیه جدید که سازمان غذ و دارو اعلام کرده است، اشاره و بیان کرد: فرمول جدید سازمان غذا و دارو برای سهمیهبندی شیرخشک بر اساس نیاز غذایی نوزاد تعریف شده است، به طوری که برای نوزاد صفر تا ۶ ماه ۱۰ قوطی شیرخشک یارانهای و ۴ قوطی غیریارانهای در نظر گرفته شده است.
وی افزود: همچنین برای نوزاد ۶ تا ۱۲ ماه ۷ قوطی یارانهای و ۴ قوطی غیریارانهای، برای نوزادان ۱۲ تا ۲۴ ماه ۴ قوطی یارانهای و ۴ قوطی غیریارانهای و برای کودک ۲ تا ۶ سال نیز ۵ قوطی شیرخشک غیریارانهای اختصاص یافته است.
این مسئول تاکید کرد: هر چقدر سن کودک بالا میرود، گرایش او به غذا خوردن نیز بیشتر میشود و در نتیجه آن مصرف شیرخشک هم کمتر میشود که منطقی است.
پرداختی نوزاد چقدر است؟
عضو هیأتمدیره انجمن داروسازان ایران درخصوص تغییر قیمت شیرخشک نیز گفت: هیچ تغییری در قیمتها صورت نگرفته و سهم ۷۰ درصد نوزاد و ۳۰ درصد یارانه پابرجاست.
قصور ۶ ماهه سازمان هدفمندی یارانهها
احمدی با انتقاد شدید از سازمان هدفمندی یارانهها که سهم یارانه شیرخشک داروخانهها را پرداخت نکرده است، اظهار کرد: ۶ ماه است که سازمان هدفمندی یارانهها سهم داروخانهها واریز نکرده و داروخانهها نیز برای خرید شیرخشک دچار مشکل نقدینگی هستند.
وی ادامه داد: انجمن داروسازان ایران از همان ابتدا که سهمیه شیرخشک یارانهای مطرح شد، معتقد بود که یارانه باید به حساب خانواده نوزاد واریز شود تا زنجیره تأمین شیرخشک دچار اختلال و کمبود کاذب نشود.
منبع: همشهری آنلاین