به گزارش سایت خبری پُرسون، کاظم غریب آبادی معاون حقوقی و بین الملل وزارت خارجه در جمع خبرنگاران در پایان سفر سه روزه خود گفت: در طول حضور در نیویورک دو بار در شورای امنیت سازمان ملل سخنرانی و مواضع جمهوری اسلامی ایران را درباره مسایل مربوط به تهدید صلح و امنیت بین المللی و همچنین مسائل مربوط به فلسطین تشریح کردیم.
غریب آبادی افزود: البته در سخنرانی اول، کاملا به مساله تجاوز و حمله مسلحانه رژیم صهیونیستی و آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران پرداختیم و مسوولیت شورای امنیت، سازمان ملل و دبیرکل سازمان ملل را به آنها یادآوری کردیم.
بنا بر گزارش ایرنا، دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: مهم است که جامعه بین المللی بداند که چه گذشته و ما با چه رژیم خطرناکی مواجه هستیم که تهدید صلح و امنیت منطقه ای و بین المللی است.
معاون وزیر امور خارجه ایران اضافه کرد: در مورد فلسطین هم می بینید که جنایات رژیم صهیونیستی در غزه همچنان ادامه دارد. الان که متاسفانه وارد حتی قتل عام کودکان با استفاده از گرسنگی به عنوان یک سلاح شده است و وزیر خارجه پاکستان بعنوان رئیس دوره ای شورای امنیت این دو جلسه را ریاست کرد و ما هم مواضع خود را تشریح کردیم.
غریب آبادی همچنین گفت: نشست های مختلفی را هم با گروهی از کشورها داشتیم. با جمع وسیعی از اعضای سازمان ملل که بیش از ۱۱۰ کشور بودند، جلسه مفصلی را درباره تجاوز اخیر علیه جمهوری اسلامی ایران داشتم و ماهیت جنایتکارانه رژیم صهیونیستی و حتی آمریکا و همچنین مباحث مرتبط با قطعنامه ۲۲۳۱ و تحولات اخیر با آنها صحبت کردم و گزارشی را به اعضای سازمان ملل ارائه کردم.
وی تاکید کرد: شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل از جمله نهادهایی هستند که مهمترین مسائل در آنها مورد بحث و بررسی قرار می گیرد و لازم است ما نمایندگان کشورها را توجیه کنیم.
معاون وزیر خارجه ایران افزود: دیداری هم با اعضای غیردائم شورای امنیت داشتم که با آنها بسیار تخصصی درباره مسائل اخیر صحبت کردم؛هم تجاوز اخیر، هم بحث قطعنامه ۲۲۳۱ و هم مباحث مربوط به مکانیسم ماشه و هم بحث تعاملات ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی، آنها را بریف (توجیه) و انتظاراتمان را از آنها طرح کردیم .
غریب آبادی گفت: با گروه دوستان منشور که یک گروه همفکر است، نشست خیلی خوبی داشتیم و آنها در دو سه مرحله با صدور بیانیه هایی از جمهوری اسلامی ایران حمایت کردند و تجاوز را محکوم کردند.
معاون حقوقی و بین الملل وزارت امور خارجه تصریح کرد: «همچنین نشست جداگانه ای با سفرا و نمایندگان دائم چین و روسیه در سازمان ملل بصورت مشترک داشتیم. ما سه کشور، همواره مواضع خودمان را در خصوص مهمترین موضوعات بین المللی و همچنین مسائل مرتبط با ایران در مجامع بین المللی هماهنگ و مواضع مشترک اتخاذ می کنیم.»
غریب آبادی تاکید کرد: بسیار مهم و کلیدی است که ما از این پلتفرم ها و مجامع استفاده کنیم، هم برای نشان دادن مظلومیت جمهوری اسلامی ایران و هم ماهیت جنایتکارانه رژیم صهیونیستی و هم انتظارات بجا و بحق ما از این مجامع که نباید سکوت بکنند و از طرفی دیگر، اجازه دهیم اینها که حمله مسلحانه کردند از جمله به سرزمین و قلمرو و تاسیسات هسته ای ما، مظلوم نمایی کنند و ایران را همچنان بعنوان یک تهدید جلوه دهند. در این زمینه ما توفیقات بسیار خوبی داشتیم که قاطبه و اکثریت جامعه بین المللی آنها را محکوم کردند و این بسیار مهم است.
معاون وزیر خارجه ایران ادامه داد: دیداری هم با معاون سیاسی دبیرکل سازمان ملل (خانم رزماری دی کارلو) داشتم و هم این موضوعات و هم روابط دوجانبه را مورد بحث و بررسی قرار دادیم.
معاون حقوقی و بین الملل وزارت خارجه ایران در پایان گفت: البته به رایزنی های دیپلماتیک خود در سطوح مختلف و در سازمان های دیگر بین الملللی ادامه خواهیم داد.
منبع: ایرنا