به گزارش سایت خبری پُرسون، براساس اطلاعات موجود از شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا پایان تیرماه سال جاری، ۳۵.۴۹ درصد روزهای مردم پایتخت در وضعیت هوای ناسالم تا خطرناک سپری شده است.
در این مدت، حدود ۵۹.۶۸ درصد نیز در وضعیت قابل قبول و در حد سالم و تنها ۴.۸۴ درصد به هوای پاک و سالم برای تهرانیها منجر شده است.
سال گذشته نیز دادههای شرکت کنترل کیفیت هوای تهران نشان میدهد که چهار درصد هوای سالم، ۷۵.۸۱ درصد هوا در وضعیت قابل قبول و حدود ۲۰.۱۶ درصد روزهای مردم تهران با هوای ناسالم سپری شده است.
هرچند هوای سالم حق همه شهروندان است اما در تهران بدلیل اجرا نشدن قانون هوای پاک پس از گذشته حدود هشت سال، همچنان داشتن هوای سالم یکی از آرزوهای پایتختنشینان است.
محمدصادق معتمدیان، استاندار تهران درباره اجرا نشدن قانون هوای پاک گفته بود: موضوع آلودگی هوا در تهران به عنوان یکی از اولویتهای اساسی در استان، مبنای آن قانون هوای پاک است حال آنکه این قانون در سال ۹۶ تصویب شده اما هنوز و پس از گذشته هشت سال بطور کامل اجرایی نشده است. میتوانید ادامه خبر را اینجا بخوانید.
۲ روز هوای خطرناک نصیب تهرانیها شد
با وجود اینکه در سالهای اخیر هوای بسیار ناسالم و خطرناک تا حدودی مردم را درگیر وضعیت نامناسب هوا نمیکرد اما سال ۱۴۰۴ شرایط طوری دنبال شد که مردم پایتخت حتی ۲ روز را در شرایط بسیار ناسالم و خطرناک سپری کردند، روزهایی که گرد و خاک همه شهر را فرا گرفته بود و مردم حدود ایام نسبتا زیادی با این وضعیت هوایی دست و پنجه نرم کردند.
وجود هوای سالم و پاک در تهران یکی از مهمترین موضوعاتی است که خواسته همه مردم است اما در سال جاری روزهای بسیار ناسالم و خطرناک هم نصیب آنان شد تا جایی که برخی روزها حتی امکان خروج از منزل برای همه گروههای سنی بویژه کودکان، سالمندان و بیماران قلبی، ریوی و تنفسی وجود نداشت.
هوای بسیار ناسالم در تهران
طبق دادههای آماری شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، این استان از ابتدای سال جاری تاکنون، ۷۴ روز هوای قابل قبول، ۳۷ روز ناسالم برای گروههای حساس، ۶ روز هوای پاک، چهار روز ناسالم برای همه گروهها، یک روز بسیار ناسالم و ۲ روز در وضعیت خطرناک داشته است.
آمارهای موجود شرکت کنترل کیفیت هوای تهران نشاندهنده این موضوع است که در تهران از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا روز ۳۱ تیرماه ۸۰ روز هوای پاک و سالم و ۴۴ روز هوای ناسالم تا خطرناک تجربه کردهاند، که البته ۲ روز هوای خطرناک در سال جاری بر مشکلات وضعیت هوای ناسالم این استان افزوده است.
سال ۱۴۰۳ پایتختنشینان هفت روز هوای سالم داشتند
پایتختنشینان سال گذشته نیز تنها هفت روز هوای پاک داشتند اما ۲۱۴ روز هوای سالم در حد قابل قبول، ۱۲۷ روز هوای ناسالم برای گروههای حساس و ۱۹ روز هم هوای ناسالم برای همه گروههای سنی را تجربه کرده بودند.
بررسیها نشان میدهد که در سالهای اخیر روزهای پاک در برخی مواقع به اندازه انگشتان دست هم نرسیده است.
اگر چه سال گذشته نیز با همه فراز و نشیبهایی هوای سالم و ناسالم خود گذشت، اما مردم تهران روزهای ناسالم برای گروههای حساس و همه گروههای سنی زیادی را در آن سال تجربه کردند، بطوریکه ۱۴۶ روز با شرایط هوای ناسالم سپری شد و شهروندان فقط هفت روز در هوای پاک نفس کشیدند.
سنجش هوای تهران در ایستگاههای مختلف
هوای تهران در چندین ایستگاه همانند دانشگاه شهید بهشتی منطقه ۱، شهرداری منطقه ۲، پاسداران منطقه ۳، دانشگاه علم و صنعت و شهرداری منطقه ۴، پونک منطقه ۵، ژئوفیزیک، تربیت مدرس و دانشگاه تهران منطقه ۶، ستاد بحران منطقه ۷، گلبرگ منطقه ۸، میدان فتح منطقه ۹، شهرداری و پارک رازی منطقه ۱۱، میدان امام خمینی منطقه ۱۲، سرخه حصار و پیروزی منطقه ۱۳، پارک شکوفه منطقه ۱۴، شهرداری منطقه ۱۵، پارک سلامت منطقه ۱۷، شادآباد منطقه ۱۸، شهرداری منطقه ۱۹، شهرداری و فرمانداری شهری منطقه ۲۰، شهرداری منطقه ۲۱، شهرداری، شهرک چشمه و وردآورد در منطقه ۲۲ مورد ارزیابی قرار میگیرد.
بر اساس مطالعات و تحقیقات، برای هر آلاینده یک حد مجاز تعریف میشود، ذرات معلق کمتر از ۲.۵ آلاینده شاخص هوای تهران در روزهای سرد پایتخت است، این آلایندهها دارای قطر ۲.۵ میکرون و یا کمتر هستند که تقریبا یک سی ام قطر موی انسان است و به عنوان ذرات ریز (fine) نیز شناخته میشوند.
شاخص کیفیت هوا معیاری برای تعیین روزانه وضعیت هوا و میزان ارتباط آن با سطوح سلامت افراد است و به ترتیب از صفر تا ۵۰ در شرایط پاک یا سبز، ۵۱ تا ۱۰۰ در شرایط قابل قبول یا زرد، ۱۰۱ تا ۱۵۰ در شرایط ناسالم برای گروه حساس یا نارنجی، ۱۵۱ تا ۲۰۰ در شرایط ناسالم برای همه یا قرمز، ۲۰۱ تا ۳۰۰ در شرایط بسیار ناسالم یا بنفش و ۳۰۱ تا ۵۰۰ در شرایط خطرناک یا ارغوانی تعیین شده است.
منبع: ایرنا