به گزارش سایت خبری پُرسون، عبدالعظیم بهفر، مدیرکل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو اظهار کرد: بخشی از محصولات خوراکی و آشامیدنی که در سطح بازار، به ویژه از طریق فروشندگان سیار، فضای مجازی یا مراکز غیرمجاز عرضه میشوند، از منشأ نامعلوم و بدون نظارتهای بهداشتی و تخصصی تولید یا وارد میشوند که مصرف آنها میتواند زمینهساز بروز بیماریهای حاد و مزمن در جامعه شود.
وی با اشاره به اینکه محصولات فاقد مجوز اغلب در کارگاههای فاقد پروانه ساخت، بدون رعایت شرایط بهداشتی، کنترل کیفیت و پایش مواد اولیه تهیه میشوند، گفت: این فرآوردهها ممکن است حاوی نگهدارندهها، طعمدهندهها و رنگهای غیرمجاز، یا حتی باقیماندههای آنتیبیوتیک، فلزات سنگین، سموم شیمیایی یا میکروارگانیسمهای بیماریزا باشند که تشخیص آنها تنها از طریق آزمونهای تخصصی آزمایشگاهی ممکن است.
بهفر همچنین به احتمال بالای آلودگیهای میکروبی، شیمیایی و فیزیکی در این محصولات اشاره کرد و افزود: نبود زنجیره سرد استاندارد در حملونقل فرآوردههای حساس مانند لبنیات، نوشیدنیها یا خوراکیهای فرآوریشده، منجر به رشد عوامل بیماریزایی نظیر سالمونلا، اشریشیا کلی و کپکهای مضر میشود که میتوانند موجب مسمومیتهای حاد گوارشی، نارساییهای کبدی و کلیوی و حتی بروز برخی سرطانها شوند.
مدیرکل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، در پایان با تأکید بر نقش مهم آگاهی عمومی در کاهش مصرف کالاهای غیرمجاز گفت: مصرفکنندگان باید نسبت به مشخصات بستهبندی شامل شماره پروانه بهداشتی ساخت، تاریخ تولید و انقضا، نشان سیب سلامت و برچسب اصالت دقت کافی داشته باشند و از خرید فرآوردههایی که فاقد این موارد هستند، یا ظاهر نامطمئن و تبلیغات اغراقآمیز دارند، جداً خودداری کنند.
منبع: تسنیم