رشید جعفرپور کارشناس مسائل سیاسی و رئیس بسیج اساتید وزارت علوم در گفتگو با سایت خبری پرسون، در خصوص پیام رهبری به جوانان ایران در اروپا و آمریکا اظهار داشت: مقام معظم رهبری برای نشستهای سالانهای که دانشجویان ایرانی مقیم اروپا برگزار میکنند، پیام صادر میکنند.
جعفرپور ادامه داد: هدف مقام معظم رهبری از صدور این پیام این است که دانشجویانی که برای علم آموزی به اروپا رفتهاند و سرمایههای نظام و کشور هستند دوباره به سرزمین خود برگردند و در ایران خدمت کنند.
وی بیان کرد: در حقیقت هدف رهبر معظم انقلاب این است که با صدور این پیام برای این دانشجویان امیدآفرینی کرده باشد چرا که رهبر کشور در این سطح به آنها امید داده است که به کشور بازگردند.
رئیس بسیج اساتید وزارت علوم همچنین تصریح کرد: در بیانیه گام دوم انقلاب واژه جوان بیش از ۴۰ بار تکرار شده است. علاوه بر این راهبردهایی را که مقام معظم رهبری به علم و فناوری تأکید کردهاند به عنوان راهبرد اول تبیین شده است. لذا تأکید و توجه مقام معظم رهبری بر شکلگیری مهاجرت معکوس و استفاده از ظرفیت این دانشجویان است تا با دانش روزی که دارند آینده کشور را بسازند و ظرفیت علمی کشور نیز ارتقا یابد.
جعفر پور در ادامه بیان کرد: با نگاه به تاریخ جمهوری اسلامی ایران میبینیم که بسیاری از افراد تحصیل کرده در کشورهای خارجی جزء مدیران رده بالا و میانی کشور در حوزههای مختلف به خصوص در حوزه علمی بوده و هستند و در سطوح مختلف علمی، اداری و اجرایی کشور نقشآفرینی مناسبی داشتهاند و استفاده از همین ظرفیتها سبب شده است که شاخصهای توسعه علمی کشور در مسیر رشد و تعالی خوبی قرار بگیرد.
دستاوردهای پیام مقام معظم رهبری به دانشجویان ایرانی در اروپا و آمریکا
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: دستاورد اول این پیام این است که این افراد در هر جای دنیا که باشند احساس میکنند که به ایران تعلق دارند، مردم این سرزمین به حضور آنها افتخار میکنند و رهبر انقلاب اسلامی به ظرفیت این افراد توجه و به حضورشان در کشور تأکید دارد.
رئیس بسیج اساتید وزارت علوم افزود: دستاورد دیگر، نقشآفرینی این دانشجویان در رشد علمی کشور است چرا که با بازگشت آنها به کشور و انتقال دانش، فناوری و تکنولوژی جدید به کشور، ظرفیتهای علمی کشور رشد پیدا کرده است.
وی افزود: دستاورد بعدی این است که این دانشجویان برای تحصیل در دیگر کشورها باید به زبان آن کشور مسلط شوند لذا میتوانند با ترجمه آثار مختلف در حوزه علمی، فرهنگی، ادبی و... و ترجمه آخرین کتابهایی که در این حوزهها در سطح دانشگاههای دنیا تولید میشوند این کتابها را در اختیار دانشجویان ما در کشور قرار دهند و به رشد علمی کشور کمک نمایند.
رشید جعفرپور در پایان گفت: در حال حاضر ظرفیت علمی کشور ما در منطقه غرب آسیا در جایگاه اول و در سطح جهان در جایگاه پانزدهم قرار دارد که این موفقیت به دنبال استفاده از ظرفیتهای دانشجویان کشور خصوصاً عزیزانی که دانش را از کشورهای دیگر به کشور وارد کردهاند حاصل شده است.