به گزارش پرسون؛ محسن ابراهیمی معاون حسابرسی امور مالیاتی شهر و استان تهران با اشاره به اختصاص مالیات مابه التفاوت ارز و همچنین شرایط معافیت مالیاتی صادر کنندگان، اظهار کرد: در بودجه سال ۹۷ با توجه به این موضوع اخیر برگشت ارز حاصل از صادرات به کشور و صادرکنندگانی که ارز خود را به کشور باز نمیگردانند، در مجلس تصویب شد تا این افراد برای سالهای ۹۶ و ۹۷ از معافیت مالیاتی برخوردار نباشد.
معاون مالیات استان تهران بیان کرد: قبلا برای صادرات معافیت قائل بودیم که صادر کنندهای که فروش خود را در خارج از کشور انجام داده است از مالیات بر درآمد معاف و مالیات بر ارزش افزوده نیز بر آن مسترد میشد. این امتیازها جهت تشویق صادرکنندگان به صادرات در نظر گرفته شده بود.
ابراهیمی ادامه داد: اما در سالهای ۹۶ و ۹۷ بحرانهای ارزی که به وجود آمد موضوع افزایش صادرات و بازگشت ارز حاصل از صادرات برای دولت و مجلس بسیار مهم بود.
معاون حسابرسی امور مالیاتی شهر و استان تهران با اشاره به جزئیات برگشت ارز حاصل از صادرت هم یادآور شد: در نتیجه در بودجه سال ۹۷ این مسئله قید شد. به این ترتیب که اگر صادر کنندهای میخواهد از معافیت مالیاتی برخوردار شود علاوه بر اینکه باید پروانه صادراتی داشته باشد به این معنا که صادرات خود را از مبادی رسمی انجام دهد، ارز مربوط به این صادرات را در فواصل زمانی تعیین شده به کشور برگرداند، در غیر این صورت از معافیت مالیاتی برخوردار نمیشود.
این مقام مسئول در پایان اضافه کرد: کسانی که ارز حاصل از صادرات خود را در موعد مقرر تحویل ندهند نسبت صادراتشان مشمول معافیت میشوند و رقم مالیات بر ارزش افزوده نیز به آنها مسترد نخواهد شد.
گفتنی است پیشتر مقامات سازمان مالیاتی اعلام کرده بودند افرادی که سالهای گذشته به ویژه سال ۹۷ از بانک مرکزی ارز دریافت کرده اند، باید از آن در فعالیتهای اقتصادی استفاده میکردند و سازمان امور مالیاتی پیگیری میکند که این ارزهای حاصل از صادرات به چرخه اقتصادی بازگشته است یا خیر و اگر برنگشته سرانجام آنها چه شده است؟
اگر صادر کنندگان ارز را در بازار آزاد فروخته باشند، سازمان امور مالیاتی مابه التفاوت قیمتی که این افراد از بانک مرکزی ارز دریافت کرده اند را با میانگین نرخ ۳ ماهه پس از دریافت آن را به عنوان نرخ ارز تلقی کرده که مابه التفاوت آن به عنوان درآمد فرد محسوب میشود و از این درآمد متعاقبا مالیات دریافت میشود.