بحث روز

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا خانم «کارولین لویت» ۲۷ ساله و سخنگوی ستاد انتخاباتی خود را بعنوان سخنگوی کاخ سفید تعیین کرد.
روز 6 نوامبر وقتی رسانه ها از پیشتازی و در نهایت پیروزی قطعی ترامپ در انتخابات خبر دادند، نوعی نگرانی در بین تحلیلگران سیاست خارجی کشور ایجاد شد. سؤال اصلی که ذهن همه این تحلیلگران را به خود مشغول داشته این است که آیا سیاست خارجی ترامپ در این دوره جدید نیز تداوم همان سیاستهای خصمانه دوره قبل است و دولت و مردم ایران باز هم باید منتظر تشدید تحریمها، فشارها و توسعه نا امنی در حوزه ژئوپلیتیکی پیرامونی خود باشند؟

پس از کارزار گسترده انتخاباتی اصلاح‌طلبان برای نامزد انتخابات ریاست جمهوری امریکا، که به شکست هریس و مدافعان او در تهران منجر شد، این جماعت غربگرا، اما در چرخشی ۱۸۰ درجه‌ای از مواضع گذشته خود، این روزها از ترامپ به عنوان یک «فرصت» یاد می‌کنند که نباید به آسانی از کنار آن گذشت.
دولت بنیامین نتانیاهو در اسرائیل، ظاهراً تمام قدرت دیپلماتیک خود را به کار گرفته است تا ترامپ را نسبت به لزوم حملۀ نظامی به تأسیسات هسته‌ای ایران متقاعد سازد. از نگاه دولت نتانیاهو، برنامۀ هسته‌ای ایران به قدری پیشرفت کرده که به صورتِ «شمشیری بالای سر اسرائیل» درآمده است.
جلسه شورای عالی فضای مجازی، عصر سه‌شنبه (۲۱ آبان ۱۴۰۳) به ریاست «مسعود پزشکیان» رئیس‌جمهور، در نهاد ریاست جمهوری برگزار شد و گزارشی از نارضایتی اجتماعی در این جلسه مورد بررسی و مطالعه ی دکتر پزشکیان قرار گرفت.

عراقچی خطاب به ترامپ:

«عقلانیت حداکثری» به نفع همه است

وزیر خارجه کشورمان در فضای مجازی خطاب به ترامپ نوشت: تلاش برای اِعمال «نسخه دوم فشار حداکثری» تنها به «نسخه دوم شکست حداکثری» منجر خواهد شد؛ ایده بهتر آن است که «عقلانیت حداکثری» را امتحان کنید - به نفع همه است.
رئیس جبهه اصلاحات: گفته شده عرضه کنندگان فیلترشکن یکی بزرگترین گروه‌های مخالف ⁧ رفع فیلترینگ⁩ و ⁧ کاسبان تحریم⁩ نیز بزرگترین مخالفان رفع تحریم‌ها هستند. این گروه‌ها چگونه رشد یافته اند و با پشتیبانی چه نهاد‌هایی تا این حد مانع رشد و توسعه کشور و تحقق خواست مردم شده اند؟ این گزاره‌ها قابلیت بسط دارد.
دیدگاه کلی مجلس درباره رفع فیلترینگ نشان می‌دهد که اینترنت در مسیر رفع فیلتر کردن تبدیل به حلقه گمشده‌ای برای تصمیم‌گیری شده است و گاهی مسئولیت آن در بین مجلس، قوه قضاییه، دولت و سایر محل‌های حکمرانی در گردش است. در حال حاضر مجلسی‌ها معتقد هستند که تصمیم برای رفع فیلترینگ، به عهده شورای عالی فضای مجازی است و قوه مقننه طرح خاصی برای اینترنت ندارد.
کارشناسان می‌گویند ناترازی تولید و مصرف گاز سبب شده برخی از نیروگاه‌های حرارتی از سوخت مایع استفاده کنند و چون به شدت آلاینده است دولت دستور توقف مصرف مازوت یا نفت سیاه را داده و در نتیجه میان تولید سم و خاموشیِ موردی ناچاریم دومی را انتخاب کنیم.
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب امریکا در کارزارهای انتخاباتی خود وعده داده بود با پیروزی در انتخابات نوامبر، یک‌روزه به بحران‌ها در اوکراین و غزه پایان خواهد داد. حالا بخشی از جزئیات این راه‌حل‌های دیپلماتیک از زبان مشاورانش بیان شده است.
پیروزی ترامپ با ادعای صلح‌طلبی ، با سابقه یک دوره پرتنش زمامداری و 4سال فرصت بازاندیشی در نقاط ضعف و قوت، قطعا همان‌گونه که برای سایر ملل دنیا حایز اهمیت است برای جمهوری اسلامی نیز نمی‌تواند بی‌ربط باشد
پزشکیان در مورد نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و پیروزی دونالد ترامپ گفت: «برای ما هرگز تفاوتی نخواهد داشت که چه کسی در انتخابات آمریکا پیروز شده، چرا که کشور ما و نظام ما به قدرت درونی خود با ملتی باعزت و عظمت متکی است. ما در توسعه روابط خود با دیگر کشورها به هیچ عنوان نگاه بسته و محدودی نخواهیم داشت»
به باور برخی ناظران حاکمیت یک‌دست جمهوری‌خواهان در ایالات‌متحده رویکرد رییس‌جمهور جدید این کشور را قابل پیش‌بینی کرده است و احتمالا با تصاحب سه نهاد مهم در امریکا توسط محافظه‌کاران می‌توان شاهد تکرار رویکردهای پیشین جمهوری‌خواهان بود، اما گروهی دیگر معتقدند تا زمانی که کابینه احتمالی ترامپ و به ویژه سه عضو کلیدی یعنی وزیر امور خارجه و وزیر دفاع و نیز دادگستری طی روزهای آینده معین نشود، نمی‌توان رویکرد دولت جدید در ابعاد مختلف را پیش‌بینی کرد.
سازمان آگهی های پُرسون