آسیا

تارنمای آمریکایی اکسیوس گزارش داد که کاخ سفید اعلام کرده رئیس‌جمهور دونالد ترامپ در حال حاضر برنامه‌ای برای سفر به خاورمیانه و شرکت در مراسم احتمالی امضای توافق آتش‌بس غزه ندارد. این در حالی است که هم‌زمان، منابع خبری از پیشرفت نسبی در مذاکرات مصر میان نمایندگان حماس و رژیم صهیونیستی خبر می‌دهند.
نیچروان بارزانی، نخست‌وزیر اقلیم کردستان عراق، در نشستی در اربیل تأکید کرد که اقلیم هرگز منبع تهدیدی برای ایران نبوده و روابط با تهران بر پایه احترام متقابل و همکاری اقتصادی گسترده است. او گفت که پس از سفرهای متقابل میان مقامات دو طرف، فصل جدیدی در روابط اقلیم کردستان و جمهوری اسلامی ایران گشوده شده است.
تغییر ناگهانی استاندارد سوخت در افغانستان؛

صدها تانکر ایرانی در مرز میلک متوقف شدند

تغییر ناگهانی استاندارد سوخت توسط دولت طالبان باعث توقف صدها تانکر حامل گازوئیل و دیگر فرآورده‌های نفتی ایران و عراق در مرزهای افغانستان شده است. طالبان بدون اطلاع قبلی، سطح مجاز سولفور را از ۷۰۰۰ به ۲۰۰۰ پی‌پی‌ام کاهش داده و این اقدام موجب زمین‌گیر شدن محموله‌ها در مرزهای میلک و دوغارون شده است. کارشناسان راه‌حل موقت را در مذاکره و ترخیص محدود و راه‌حل بلندمدت را در سرمایه‌گذاری برای تولید دیزل کم‌سولفور می‌دانند.
منابع خبری غربی و عبری‌زبان از پیشروی مثبت در مذاکرات آتش‌بس غزه در شرم‌الشیخ خبر می‌دهند؛ جارد کوشنر و استیو ویتکاف به‌عنوان نمایندگان آمریکایی در مذاکرات حضور دارند و گزارش‌هایی حاکی از احتمال اعلام توافق ظرف امشب یا فردا منتشر شده است. در عین حال اختلاف نظرهایی درباره فهرست اسرا و آزادی برخی چهره‌ها، از جمله مروان البرغوثی و احمد سعدات، مانع نهایی‌شدن توافق شده است.
یوسف رجی، وزیر خارجه لبنان، روز چهارشنبه تأکید کرد که هیچ توجیهی برای ادامه حضور و حملات اسرائیل در خاک لبنان و هدف قرار دادن غیرنظامیان وجود ندارد و از جامعه بین‌الملل خواست در بازسازی مناطق ویران‌شده به لبنان کمک کند.
توپخانه رژیم صهیونیستی مناطق جنوب شرقی شهر غزه را هدف گلوله‌باران قرار داد و فیلم‌هایی از ویرانی گسترده محله الصبره منتشر شد. همزمان، سازمان ملل خواستار آغاز فوری بازسازی نوار غزه و تخصیص ۵۲ میلیارد دلار برای احیای زیرساخت‌های این منطقه شد.
رئیس‌جمهور ترکیه، رجب طیب اردوغان، در پی درگیری‌های اخیر در استان حلب سوریه، از شبه‌نظامیان کُرد خواست که به توافق ۱۰ مارس با دولت سوریه پایبند باشند و روند ادغام با ساختار دولت مرکزی را تکمیل کنند. اردوغان تأکید کرد که حفظ تمامیت ارضی سوریه برای ترکیه حیاتی است.
دفتر سیاسی انصارالله یمن در بیانیه‌ای به مناسبت دومین سالگرد عملیات طوفان‌الاقصی، ضمن درود به رزمندگان فلسطینی، آن عملیات را واکنش طبیعی به جنایات رژیم صهیونیستی دانست و تأکید کرد که پشتیبانی یمن از غزه تا پایان جنگ و رفع محاصره ادامه خواهد داشت. این بیانیه همچنین نسبت به توطئه‌های جدید آمریکایی–صهیونیستی هشدار داد.
شرکت تحلیل بلاک‌چین الیپتیک اعلام کرد که هکرهای کره شمالی در سال جاری با بیش از ۳۰ هک موفق، رکورد سالانه سرقت ارز دیجیتال را شکسته‌اند و مجموع سرقت‌های آنان از سال ۲۰۱۷ تاکنون به حداقل ۶ میلیارد دلار رسیده است.
در نشست خبری مشترک وزرای خارجه ترکیه و سوریه در آنکارا، هاکان فیدان، وزیر خارجه ترکیه، حملات اسرائیل به خاک سوریه را مشکل اصلی بحران سوریه خواند و بر اهمیت امنیت این کشور برای امنیت ملی ترکیه تأکید کرد. همچنین، مذاکرات میان اسرائیل و حماس در مصر با حمایت قطر، ترکیه و آمریکا ادامه دارد.
روزنامه عبری‌زبان یدیعوت آحارونوت گزارش داد که مقدماتی برای سفر احتمالی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، به اراضی اشغالی در صورت دستیابی به توافق آتش‌بس در غزه در جریان است. با این حال، لغو توافق اولیه، سفر پیشین ترامپ را متوقف کرده است.
همزمان با فرارسیدن دومین سالگرد عملیات "طوفان الاقصی" خالد قدومی، نماینده جنبش اسلامی فلسطین (حماس) در تهران، ابعاد و پیامدهای این عملیات متهورانه فلسطینیان و تأثیرات آن بر محور مقاومت، تحولات منطقه و کاهش مشروعیت بین‌المللی رژیم صهیونیستی را بررسی کرده است.
مردم عراق نسبت به سیاست‌های تنش‌آفرین کویت درباره مرز آبی دو کشور در خور عبدالله خشمگین هستند و حتی اعتراض‌های خیابانی را در بغداد به دنبال داشته‌اند. کارشناسان عراقی تأکید می‌کنند که حل اختلافات مرزی و دریایی با کویت امکان‌پذیر است، اما نیاز به مذاکرات تازه و همکاری قانونی دارد.
رئیس‌جمهور لبنان از کشورهای دوست، به‌ویژه اتحادیه اروپا، خواست تا بر رژیم صهیونیستی فشار بیاورند تا از اراضی اشغالی عقب‌نشینی کند، حملات خود را متوقف کند و اسیران لبنانی را بازگرداند. ژوزف عون در دیدار با مقام دستگاه اقدام خارجی اروپا، ضمن تأکید بر اجرای اصلاحات مالی و اقتصادی، خواستار مشارکت اروپا در نظارت بر انتخابات پارلمانی و حمایت از لبنان شد.
یک نظامی ارتش رژیم صهیونیستی شامگاه سه‌شنبه بر اثر اصابت گلوله‌ای از سوی همکار خود در شهرک کریات أربع در نزدیکی الخلیل در جنوب کرانه باختری جان خود را از دست داد. ارتش اسرائیل این حادثه را ناشی از شلیک ناخواسته همکار وی اعلام کرده است.
رونی رحمانی، خبرنگار سابق اسرائیلی که پس از سال‌ها زندگی در تل‌آویو به ونکوور کانادا مهاجرت کرده، در مقاله‌ای در روزنامه "زیمان یسرائیل" دلایل ترک کشور و عدم تمایل به بازگشت را شرح داد. او وضعیت امنیتی، اقتصادی و اجتماعی دشوار اسرائیل و تغییرات فرهنگی و سیاسی را از عوامل اصلی تصمیم خود دانست.
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا، در پیامی به خانواده‌های اسرای اسرائیلی اعلام کرد که از هفتم اکتبر مصمم به نابودی حماس بوده تا تکرار خشونت‌ها جلوگیری شود. همزمان، خانواده‌های اسرای اسرائیلی در غزه خواستار انعقاد توافقی فوری برای بازگرداندن همه اسیران شدند و بر پایان جنگ و تحقق صلح تأکید کردند.
محمدعلی الحوثی، عضو شورای عالی سیاسی یمن، اعلام کرد جبهه پشتیبانی یمن تا پایان حملات به غزه و رفع محاصره این منطقه ادامه خواهد داشت و کشورهای عربی و اسلامی به دلیل سکوت خود علیه اسرائیل مورد انتقاد قرار گرفتند.
طبق گزارش اختصاصی کانال ۴ تلویزیون انگلیس، دولت این کشور در چند ماه گذشته بیش از ۳۰۰ مجوز صادرات سلاح به اسرائیل صادر کرده است؛ اقدامی که با معیارهای نقض حقوق بین‌الملل و فشار برای تحریم تسلیحاتی علیه این رژیم در تضاد است.
سخنگوی صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) با ابراز نگرانی شدید از تداوم حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه، گفت کودکان در این منطقه قربانی اصلی نسل‌کشی‌ای هستند که بیش از دو سال است ادامه دارد.
منابع عراقی از حرکت ستونی شامل ۲۰ کامیون حامل ادوات و تسلیحات نظامی آمریکا از پایگاه الحریر در نزدیکی اربیل به سمت مرزهای سوریه خبر دادند. این ستون با حمایت بالگردهای آپاچی همراه بود و ظاهراً تجهیزات لجستیکی را منتقل می‌کند.
شیخ نعیم قاسم، دبیرکل حزب‌الله لبنان، در پیامی به رویداد «ایران همدل» از حمایت‌های جمهوری اسلامی ایران، رهبری، سپاه و ملت ایران تمجید کرد و ایستادگی ایران در برابر تجاوز اسرائیلی-آمریکایی را ستود.
وزیر خارجه مصر اعلام کرد که مذاکرات میان هیئت‌های اسرائیلی و حماس در شرم‌الشیخ با مشارکت منطقه‌ای ادامه دارد و فردا هیئت آمریکایی به ریاست فرستاده ویژه واشنگتن، استیو ویتکاف، در این مذاکرات حضور خواهد یافت.
سازمان آگهی های پُرسون