اقتصاد بین الملل

مهم‌ترین اخبار و گزارش‌های خبری درباره اوضاع اقتصادی جهان را در حوزه اقتصاد بین الملل پرسون بخوانید.

بلومبرگ به نقل از معامله‌گران گزارش داد که جنگ در خاورمیانه با اختلال در مسیرهای عرضه و افزایش قیمت‌ها، منجر به کاهش فروش نفت خام عربستان سعودی به چین در ماه مه به نصف خواهد شد.

گزارش سی‌ان‌ان حاکی از آن است که فشارهای تورمی در آمریکا کماکان ادامه دارد و انتظار می‌رود قیمت سوخت (بنزین و گازوئیل) و همچنین خدمات اساسی در ماه‌های آتی نیز روند صعودی خود را حفظ کند.
خبرگزاری بلومبرگ با اشاره به ایجاد رقابت جهانی دیوانه‌وار برای تصاحب بشکه‌های نفت در بازار جهانی، نوشت که قیمت نفت برای دریافت در هفته های آتی، از ۱۴۰ دلار در بشکه فراتر رفته است.
ورود به دنیای ارزهای دیجیتال می‌تواند در ابتدا دلهره‌آور به نظر برسد. با وجود هزاران ارز دیجیتال و نوسان‌های بی‌وقفه قیمت، بدون وجود یک استراتژی مشخص، ممکن است اشتباهات زیادی اتفاق بیافتد. اما خبر خوب این است که برای شروع، نیازی به پیش‌بینی‌های دقیق قیمت ندارید؛ بلکه تنها کافی است یک طرح منسجم و مرحله‌به‌مرحله داشته باشید. در این مطلب، یک استراتژی و نقشه راه کاربردی و مناسب برای مبتدیان ارائه می‌دهیم که بر مدیریت ریسک و تصمیم‌گیری آگاهانه تمرکز دارد.
قیمت نفت در معاملات روز چهارشنبه بازار جهانی، پس از موافقت ایران و آمریکا با آتش‌بس دو هفته‌ای و ازسرگیری مذاکرات، به زیر ۱۰۰ دلار در هر بشکه رسید.
بنا بر برخی اخبار غیررسمی، پس از آغاز جنگ و شرایط جدید ایجادشده به‌ویژه تغییر وضعیت در تنگه هرمز و همچنین تحولات نفت در جهان، ساختار فروش نفت ایران مجددا در شرکت ملی نفت ایران متمرکز شده یا در حال انجام‌شدن است.
قیمت نفت در معاملات روز سه‌شنبه بازار جهانی، با تشدید لفاظی‌های دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا علیه ایران و تهدید به اقدامات شدیدتر در صورت عدم بازگشایی تنگه هرمز، افزایش یافت.
بر اساس تحلیلی از رویترز، بسته شدن تنگه هرمز در بحبوحه جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران، منجر به جدایی سرنوشت کشورهای نفتی منطقه شده است. این تحلیل نشان می‌دهد که ایران، علی‌رغم تحریم‌ها و حملات نظامی، با افزایش ۳۷ درصدی درآمدهای نفتی، بیشترین رشد را در منطقه به خود اختصاص داده است. در مقابل، عراق و کویت با سقوط ۷۵ درصدی درآمد نفتی مواجه شده‌اند، در حالی که درآمدهای عمان، عربستان سعودی و امارات متحده عربی نیز دستخوش تغییراتی شده است. کارشناسان رویترز، موقعیت منحصر‌به‌فرد ایران در حفظ صادرات از تنگه هرمز و همچنین افزایش قیمت جهانی نفت را دلایل اصلی موفقیت ایران در این بحران می‌دانند.
قیمت نفت علی‌رغم نگرانی‌ها از کاهش مداوم عرضه به دلیل اختلال در تردد تنگه هرمز، با توجه به انتظار سرمایه‌گذاران برای روشن شدن نتایج مذاکرات مربوط به پایان جنگ آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران، تغییری نکرد.

درگیری‌های اخیر خسارات قابل توجهی به اقتصاد رژیم صهیونیستی وارد کرده که فراتر از هزینه‌های نظامی است و بر رشد اقتصادی، سرمایه‌گذاری، تولید، بازار کار و بخش‌های حیاتی فناوری، صنعتی و خدماتی تأثیرات منفی گذاشته است.

سناتور دموکرات آمریکا می‌گوید میانگین قیمت بنزین در این کشور به ۴ دلار در هر گالن رسیده و تنش‌های نظامی با ایران عامل اصلی این جهش قیمتی است.
تنش‌های نظامی اخیر با ایران، بازارهای جهانی را با نوسانات شدیدی در حوزه انرژی و کالاهای اساسی مواجه کرده است. قیمت سوخت جت به بالاترین سطح تاریخی خود با افزایش ۹۵ درصدی رسیده و هزینه‌های حمل‌ونقل جهانی را به شدت افزایش داده است. گوگرد (۷۳%)، نفت گرمایشی (۶۸%)، نفت خام آمریکا (۶۶%)، گاز طبیعی اروپا (۵۷%) و نفت خام برنت (۵۰%) نیز رشد قابل توجهی داشته‌اند. کارشناسان اقتصادی، اختلال در زنجیره‌های تأمین جهانی و نگرانی‌ها درباره تأمین انرژی را دلیل اصلی این افزایش‌ها می‌دانند که می‌تواند به تورم فزاینده و فشار بر معیشت خانوارها منجر شود. در این میان، دولت‌ها برای مدیریت پیامدهای اقتصادی این بحران و تأمین پایدار انرژی تلاش می‌کنند.
وزارت نفت هند اعلام کرد که این کشور برای عبور از بحران انرژی فعلی، از ایران و سایر کشورها نفت خام می‌خرد و هرگونه مانع پرداخت را که مانع این خریدها می‌شود، رد کرد.

طبق گزارش آنکتاد (UNCTAD)، تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز با کاهش چشمگیر ۹۶ درصدی به تنها ۴ فروند در روز رسیده که عملاً به معنای توقف حمل‌ونقل دریایی از این مسیر حیاتی است. این وضعیت منجر به کاهش ۹۲ درصدی واردات غلات به منطقه خلیج فارس شده و برنامه جهانی غذا (WFP) هشدار داده است که در صورت ادامه جنگ تا تابستان ۲۰۲۶، ۴۵ میلیون نفر دیگر به جمعیت گرسنگان جهان اضافه خواهند شد.
گزارش‌ها نشان می‌دهد افزایش هزینه انرژی، حمل‌ونقل و بیمه موجب شکل‌گیری موج تازه‌ای از تورم وارداتی شده و کارایی سیاست‌های سنتی پولی را کاهش داده است؛ وضعیتی که به گفته کارشناسان، خطر سرایت بحران به نظام مالی و تشدید ریسک رکود تورمی در اقتصاد جهانی را افزایش می‌دهد.
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، با انتشار نظرسنجی در شبکه ایکس مدعی شد گروهی از مدیران بانکی و صندوق‌های سرمایه‌گذاری در تلاش بوده‌اند تا سیاست‌های خصمانه علیه ایران در واشنگتن را تحت تأثیر قرار دهند.

سازمان آگهی های پُرسون