جهان اطراف

جهان اطراف پُرسون؛ پوشش فوری و تحلیل دقیق مهم‌ترین رویدادها و اخبار بین‌المللی، سیاست خارجی و اتفاقات جهان. تازه‌ترین تحولات را همین حالا دنبال کنید!

سید رضا صدرالحسینی، کارشناس تحولات غرب آسیا، با اشاره به سالگرد عملیات طوفان الاقصی، تأکید کرد این عملیات کاملاً فلسطینی و بدون دخالت بیگانگان انجام شد و موجب شکست رژیم صهیونیستی در عرصه‌های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی شد، همچنین حمایت نخبگان و سیاستمداران بین‌المللی از مردم غزه را تقویت کرد.
هیأت حماس امشب وارد قاهره خواهد شد تا مذاکرات آتش‌بس با حضور استیو ویتکاف، فرستاده ویژه آمریکا، از سر گرفته شود. جرد کوشنر، داماد و مشاور ویژه دونالد ترامپ، نیز به زودی به قاهره می‌پیوندد تا روند گفتگوها درباره اجرای جزئیات توافق آتش‌بس را پیش ببرد.
شبکه خبری سی‌ان‌ان به نقل از دو مقام آمریکایی گزارش داد که استیو ویتکاف، فرستاده ویژه آمریکا، و جرد کوشنر، داماد رئیس‌جمهور، یکشنبه برای مذاکره درباره جزئیات آزادی اسرای مورد توافق با حماس و سایر ابعاد «طرح ۲۰ بندی» صلح به مصر سفر خواهند کرد.
یک منبع سیاسی رژیم صهیونیستی اعلام کرد مذاکرات مرحله اول برای بازگرداندن اسیران در حال آغاز است و در حالی که آتش‌بس کامل برقرار نشده، حملات در غزه کاهش یافته است. نتایج نظرسنجی‌ها نیز نشان می‌دهد اکثریت اسرائیلی‌ها خواستار پایان جنگ و ابراز نارضایتی از عملکرد کابینه هستند.
مجلس سنای آمریکا روز جمعه نتوانست طرح‌های جایگزین برای تمدید بودجه فدرال را تصویب کند و تعطیلی دولت تا دست‌کم دوشنبه ادامه خواهد داشت، در حالی که صدها هزار کارمند فدرال بدون حقوق در مرخصی اجباری هستند.
محمد البخیتی، عضو ارشد جنبش انصارالله یمن، با تأکید بر اینکه حماس در پذیرش مشروط آتش‌بس هیچ امتیازی را از دست نداده است، گفت: این جنبش دستاوردهای تازه‌ای به دست آورده و حمایت نظامی و مردمی یمن از غزه ادامه خواهد داشت.
سه منبع آگاه خبر دادند دولت ترامپ در حال آماده‌سازی طرحی برای پذیرش تنها ۷۵۰۰ پناهجو در سال مالی جدید است؛ طرحی که با اولویت قرار دادن سفیدپوستان آفریقای جنوبی، تغییر جدی در سیاست دیرینه مهاجرتی آمریکا به شمار می‌رود.
منبع سیاسی صهیونیستی اعلام کرد: مذاکرات چند روز و نه چند هفته به درازا خواهد انجامید و ترامپ به هر دو طرف برای دست یابی به توافق فشار می آورد.
وبگاه «وای‌نت» روز شنبه گزارش داد که پس از اعلام پاسخ حماس به طرح رئیس‌جمهور آمریکا برای غزه، «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی بدون حضور وزرا «بتسلئیل اسموتریچ» و «ایتامار بن گویر»، جلسات مشاوره اضطراری برگزار کرد.
دولت پاکستان در واکنش به پاسخ جنبش مقاومت حماس به طرح ترامپ درباره غزه، ضمن تاکید بر حمایت‌های اصولی خود از آرمان‌های فلسطینیان، خواهان توقف فوری حملات رژیم صهیونیستی شد.
وزارت خارجه ترکیه با ابراز خرسندی از پاسخ حماس به طرح آتش بس دونالد ترامپ اعلام کرد که رژیم صهیونیستی فورا باید حملات علیه غزه را متوقف کند.
دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، روز پنجشنبه اروپا را عامل اصلی پیچیده شدن روند صلح در اوکراین دانست و هشدار داد که تجهیز احتمالی کی‌یف به موشک‌های تاماهاوک توسط آمریکا، تشدید جدی تنش‌ها را به دنبال خواهد داشت.
روزنامه «واشنگتن پست» به نقل از یک مسئول آمریکایی گزارش داد:

واشنگتن شروط چهارگانه مذاکرات هسته‌ای با ایران را اعلام کرد

روزنامه «واشنگتن پست» به نقل از یک مسئول آمریکایی گزارش داد که دولت ترامپ قصد دارد چهار شرط اصلی را به عنوان پیش‌شرط مذاکرات هسته‌ای با ایران مطرح کند. این شروط شامل مذاکره مستقیم با آمریکا، توقف غنی‌سازی اورانیوم، محدود کردن برنامه‌های موشکی و قطع حمایت مالی از نیروهای منطقه‌ای است.
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، اعلام کرد که اظهارات اخیر درباره فروپاشی راهکار دو کشوری فلسطین برای مسکو «غیرقابل قبول» است و تأکید کرد که روسیه کشور فلسطین را مطابق با قوانین بین‌المللی به رسمیت شناخته و این راهکار همچنان مورد حمایت بین‌المللی است.
ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، شامگاه پنجشنبه در بیست‌ودومین نشست سالانه باشگاه گفت‌وگوی بین‌المللی والدای در سوچی، جهان چندقطبی را «دموکراتیک‌تر» توصیف کرد و آن را حاصل تلاش‌های غرب برای حفظ هژمونی جهانی دانست.
سازمان آگهی های پُرسون