جهان اطراف

جهان اطراف پُرسون؛ پوشش فوری و تحلیل دقیق مهم‌ترین رویدادها و اخبار بین‌المللی، سیاست خارجی و اتفاقات جهان. تازه‌ترین تحولات را همین حالا دنبال کنید!

روزنامه رژیم صهیونیستی نوشت، طرفداران بلوک راست رژیم صهیونیستی، به‌ویژه بلوک حامی «بنیامین نتانیاهو» در پی اظهارات «دونالد ترامپ» علیه منافع تل‌آویو در کرانه باختری، به شدت شوکه شده‌اند.
وزارت دادگستری سوریه، از طریق شعبه هفتم دادگاه تحقیق در دمشق، حکم جلب غیابی برای رئیس‌جمهور پیشین بشار اسد صادر کرده است که طبق گزارش‌ها پس از برکناری از قدرت به روسیه گریخته است.
نخست‌وزیر چین در مجمع عمومی گرچه مستقیما به ایالات متحده اشاره‌ای نداشت، اما نگرانی‌های کشورش در مورد یک‌جانبه‌گرایی و قلدری در جهان را تکرار کرد و گفت پافشاری بر رویارویی اردوگاه‌محور یا توسل عمدی به زور، تنها صلح را دورتر می‌کند.
دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا شامگاه جمعه (به وقت محلی) در اظهاراتی تازه از جریان داشتن مذاکرات فشرده و سازنده با کشورهای منطقه درباره جنگ غزه خبر داد.
«اِریس» الهه‌ی نزاع و نفرت یونان باستان است. وظیفه‌اش برهم‌زدن آرامش و شکستن توافق‌هاست. مشهورترین روایت درباره‌ی او ماجرای «سیب زرین» است؛ داستانی که از یک جشن عروسی شروع می‌شود؛ جشنی که همه خدایان به جز اریس به آن دعوت شده بودند. او در میان خدایان منفور بود. چراکه همه می‌دانستند همین که پایش را به جشن عروسی بگذارد بین مهمان‌ها نفاق و نفرت شعله می‌کشد.
مقام‌های هندی به دولت دونالد ترامپ اطلاع دادند که کاهش واردات نفت روسیه برای پالایشگاه‌های هند، این کشور را مجبور می‌کند تا برای تأمین انرژی خود، اجازه خرید نفت خام از ایران و ونزوئلا داده شود. نمایندگان هند هشدار دادند که قطع همزمان عرضه نفت از این سه کشور می‌تواند باعث افزایش قیمت جهانی شود.
ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهور اوکراین، در مصاحبه‌ای تهدیدآمیز اعلام کرد که در صورت ادامه جنگ توسط روسیه، مقامات کرملین باید به دنبال نزدیک‌ترین پناهگاه بمب باشند. او همچنین گفت که اوکراین با حمایت دونالد ترامپ آماده استفاده از سلاح‌های دوربرد برای مقابله با روسیه است.
مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، در دیدار با لوییس آرسه کاتاکورا، رئیس‌جمهور بولیوی، بر تقویت همکاری‌های دوجانبه، ارتقای توانمندی‌های ملی و مقابله با سیاست‌های یک‌جانبه‌گرایانه آمریکا تأکید کرد. طرفین خواستار توسعه روابط در حوزه‌های اقتصادی، علمی و سیاسی شدند.
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در دیدار با رجب طیب اردوغان در کاخ سفید، تحریم‌های ترکیه را در صورت موفقیت دیدار فوراً لغو خواهد کرد و از نقش اردوغان در خاورمیانه و مذاکرات صلح غزه تمجید کرد. اردوغان نیز به ارتقای روابط واشنگتن و آنکارا و فرصت‌های جدید برای خرید جنگنده‌های اف-۱۶ و اف-۳۵ اشاره نمود.
جنگنده‌های رژیم صهیونیستی در حملات گسترده به صنعا، مراکز رسانه‌ای و ساختمان‌های مسکونی یمن را هدف قرار دادند. در این حملات 31 روزنامه‌نگار یمنی به شهادت رسیدند. بازماندگان این حادثه فاجعه‌بار، هدف اسرائیل را خاموش کردن صدای حقیقت و رسانه‌های مستقل یمن اعلام کردند.
نفتالی بنت، نخست‌وزیر پیشین رژیم صهیونیستی، اعلام کرد در صورت پیروزی در انتخابات آتی، نخستین دستور کابینه او تصویب «قانون پایه» محدود کردن دوره نخست‌وزیری به دو دوره یا حداکثر هشت سال خواهد بود. این طرح بخشی از «طرح تثبیت داخلی» و در کنار تشکیل کمیسیون تحقیق درباره حوادث هفتم اکتبر ۲۰۲۳، شرط پیوستن احزاب به ائتلاف آینده است. کارشناسان معتقدند این اقدام، ابزاری برای فشار سیاسی بر بنیامین نتانیاهو و ایجاد ائتلاف گسترده مخالفان اوست.
رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در سخنرانی ویدئوکنفرانسی خود در مجمع عمومی سازمان ملل خواستار توقف فوری حملات اسرائیل شد و بر لزوم حمایت جامعه جهانی از روند اصلاحات و برگزاری انتخابات تأکید کرد. عباس همچنین آمادگی خود برای همکاری با آمریکا، عربستان و فرانسه برای اجرای طرح صلح را اعلام کرد.
رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه قرار است پس از شش سال وارد کاخ سفید شده و با دونالد ترامپ دیدار کند. او فهرستی از قراردادهای دفاعی، هوافضا و انرژی به ارزش بیش از ۵۰ میلیارد دلار همراه دارد، اما هنوز هیچ توافقی نهایی نشده است. این سفر می‌تواند نقطه عطفی در روابط پرتنش آنکارا و واشنگتن باشد.
سید عبدالملک بدرالدین الحوثی رهبر جنبش انصارالله یمن با اشاره به دومین سال تجاوزات اسرائیل به غزه تأکید کرد این رژیم با تکیه بر حمایت آمریکا، به جنایت‌های خود از جمله محاصره، گرسنگی دادن مردم فلسطین و تشدید حملات در مسجدالاقصی و کرانه باختری ادامه می‌دهد.
دولت اسلوونی پس از تحریم تسلیحاتی رژیم صهیونیستی، واردات کالاهای تولیدشده در سرزمین‌های اشغالی فلسطین را ممنوع کرد. این تصمیم در ادامه سیاست‌های ضد اشغالگری و حمایت از فلسطین در اتحادیه اروپا اتخاذ شده است.
سازمان آگهی های پُرسون